Balingshoek

Tolkien
Op mijn 17de maakte ik voor het eerst kennis met de schrijver J.R.R. Tolkien. In de Ban van de Ring is in 2003/2004 een hype geweest door de verfilming door Peter Jackson, maar ik ben al 30 jaar fan van het verhaal. In mijn boekenkast neemt de Tolkien verzameling een prominente plaats in. 
Toen ik bij de aanvraag van een catterynaam een aantal alternatieven moest opgeven, wist ik één ding zeker: de naam moest uit de Tolkien mythologie komen. Balingshoek is het huis van Bilbo en Frodo Balings, de hoofdpersonen uit respectievelijk de Hobbit en In de Ban van de Ring. De kittens die in Balingshoek worden geboren, krijgen ook allemaal een stamboomnaam uit de mythologie van Tolkien.
Balingshoek staat in het dorpje Hobbitstee en is in het verhaal de metafoor voor alles wat waard is om voor te vechten.

 

 

 

De cattery
In de achtertuin staat een groot verwarmd tuinhuis waar een buitenren van ca. 8 meter aan vast staat. Ongecastreerde katers wonen meestal buiten en de poezen in huis.
Als het buiten te koud of te warm is, of er is een logé voor één van de katers, dan kunnen ze terecht in de kattenkamer.
Op dit moment heb ik trouwens zelf geen dekkater. Misschien komt er ooit wel weer een potente man in huis, maar voorlopig moet ik het even zonder doen.

Om te voorkomen dat katten worden gestolen, worden aangereden of een nare aandoening oplopen, mogen mijn katten nooit vrij buiten lopen. Maar vanuit de woonkamer kunnen ze ook naar de kleine ren. Sommige van mijn katten doen dat dolgraag.