Balingshoek

Tolkien

Op mijn 17de maakte ik voor het eerst kennis met de schrijver J.R.R. Tolkien. In de Ban van de Ring is in 2003/2004 een hype geweest door de verfilming door Peter Jackson. Ik ben al 30 jaar fan van het verhaal. 
In mijn boekenkast neemt de Tolkien verzameling een prominente plaats in. 
Toen ik bij de aanvraag van een catterynaam een aantal alternatieven moest opgeven, wist ik één ding zeker: de naam moest uit de Tolkien mythologie komen. Balingshoek is het huis van Bilbo en Frodo Balings, de hoofdpersonen uit respectievelijk de Hobbit en In de Ban van de Ring. 
Balingshoek staat in het dorpje Hobbitstee en is in het verhaal de metafoor voor alles wat waard is om voor te vechten.

 

De cattery

De katers wonen meestal buiten en de poezen in huis. 
In de tuin staat het tuinhuis voor de jongens met daaraan een buitenren van ruim 8 meter. Als het te koud is, of er is een logé voor één van de katers, dan kunnen ze terecht in de kattenkamer. Omdat ik het buiten te gevaarlijk vind, mogen de katten niet vrij buiten lopen.
Rambo en Zipper zijn niet gecastreerd en ik vermoed dat de buren het niet fijn vinden als er regelmatig halve boskatten worden geboren. Natuurlijk is het nog belangrijker dat de katten geen ongewenste aandoening oplopen. Ze zijn overigens graag buiten. Binnenkort wordt de achtertuin afgesloten, zodat ze allemaal lekker buiten kunnen rondlopen. Uit ervaring weet ik dat ik de katten geen groter plezier kan doen dan de deur open te zetten.