Kittenboekje nestje 19
 
Terug

 

18 februari 2023
Vandaag ga ik het "koffertje" voor Thorin inpakken. Morgenochtend breng ik hem naar Philine en Jelka. Ik ga hem heel erg missen. Hij is zo lief en zo ondeugend. Ik heb het hele stel net nog even gewogen en op de foto gezet. Na morgen is het viertal niet meer compleet natuurlijk. Gelukkig mag Tirion nog een paar weekjes extra blijven. en voor Tuna zoek ik natuurlijk nog steeds nieuwe blikopeners. Nestje 19 was in elk geval weer een heerlijke ervaring.

17 februari 2023
Vanmorgen om 9 uur hebben de kittens hun 2de enting gehad en heeft de dierenarts ze allemaal gecheckt. Zoals verwacht, was alles in orde. Alle vier hebben ze lijdzaam het onderzoek en de vaccinatie ondergaan. Bikkels zijn het. Omdat Judith een paar weken in Zuid Spanje zwerfhonden aan het castreren is, heeft Koen de prikjes gegeven. Ik heb Thorin en Tirion nog even op de foto gezet en ge-appt naar de toekomstige blikopeners. Toch altijd leuk. Morgen ga ik het koffertje voor Thorin inpakken want hij gaat zondag al verhuizen. Ik hoop inderdaad dat de stambomen morgen komen. Gisteren kreeg ik een mailtje van Felikat dat ze de testuitslag van Odin nog niet hadden voor GSD-IV. Die heb ik per omgaande gemaild (Ik wist niet eens dat ze die nodig hadden) en Wilma van Felikat heeft beloofd dat ze dan onmiddellijk de stambomen gaat maken en opsturen.

           

14 februari 2023
Ik heb bij Royal Canon weer 4 kittenpakketten besteld en vandaag zijn deze aangekomen., Nu de stambomen nog.

11 februari 2023
De laatste week voor het hele nestje is aangebroken. Komende vrijdag krijgen ze alle4 hun 2de enting en zondag gaat Thorin al verhuizen naar Bennekom. Wat zal ik hem gaan missen. Gelukkig mag Tirion nog een paar weekjes extra blijven, omdat Teun en Sarah in maart nog een weekje gaan skiën. Thorin komt elke dag wel een poosje op schoot liggen (uit zichzelf) en dat is zoooo schattig. Ik zal ze allemaal vandaag nog een wormenkuurtje geven. De nieuwe eigenaren kunnen daar dan een half jaartje mee wachten. Gelukkig hebben de kleintjes niets overgehouden aan mijn bezoekje aan de zieke Zipper in Friesland. Ze eten als bootwerkers en rennen door het huis alsof ze achterna worden gezeten. Soms is dat natuurlijk ook zo want zowel Sjakie als Yfke vinden de kleintjes machtig interessant. Ik heb trouwens de stambomen nog niet ontvangen. Daar is natuurlijk ook nog wel een hele week de tijd voor, maar ik heb het allemaal altijd graag op tijd in orde. Misschien wacht Felikat tegenwoordig wel met het opsturen tot de kittens 13 weken oud zijn. Ik ga trouwens vrijdag nog wel een discussie aan met de dierenarts. Op de rekening van de eerste enting stond natuurlijk ook 4 keer het Europese paspoort, maat daar moest ik nu opeens € 21,54 per stuk voor betalen en dat is het dubbele van het vorige nestje. Ook moest ik 21% BTW betalen, terwijl in Friesland het BTW tarief 9% was en het hele boekje maar € 8,40 kostte. Raar toch? Ik weet best dat alles heel duur is, maar teveel betalen, daar heb ik een hekel aan.

              

5 februari 2023
Internet heeft er een paar dagen uitgelegen, dus ik kon alleen nog iets met mijn telefoon Gelukkig wist Gerrit wat er eventueel met mijn computer mis kon zijn, dus het werkt weer. Vandaag hebben de kittens hun 3de wormenkuurtje gekregen. Ze groeien als kool. 3 kittens zijn al ruim de kilo gepasseerd. Vorige week hebben ze natuurlijk hun 1ste inenting gekregen, maar ze hebben hier ook helemaal geen last van gehad, dus de 2de prik zal ook geen probleem zijn. Gisteren ben ik op bezoek geweest bij Gerrit en Marga van Cattery Fulco. Van de beide kittens daar was het katertje ziek. Mogelijk besmet met een vervelende parasiet, dus ik heb, toen ik weer thuiskwam onmiddellijk mijn schoenen uitgetrokken en mijn handen goed gewassen. Dit allemaal om te voorkomen dat ik hier een kat kon besmetten, Ik zal het deze week in elk geval goed in de gaten houden. Ik heb op de Glas in Lood cursus die ik volg, een poesje gemaakt en het rood-witte tweede exemplaar heb ik gisteren bij Gerrit en Marga achtergelaten. Op mijn salontafel staat een tafelhaard. Ik gebruik hem nooit binnen, veel te gevaarlijk, maar Thorin vond het wel een prima slaapplaats volgens mij. Wat een clown.

              

27 januari 2023
Het is alweer een paar dagen geleden dat ik wat heb verteld over de kleintjes. Het was ook best een lastige week. Deze keer was Tarkil de pineut met het virus.. Ik ben zelfs na 3 dagen niets eten overgegaan tot dwangvoeren. Inmiddels is het weer helemaal over en dendert ze samen met haar broertje en zusjes weer als een kudde olifanten door de kamer, maar ik was toch wel een beetje benauwd. Een paar dagen geleden heb ik de stambomen aangevraagd en de gegevens van de kittens doorgegeven aan de dierenartsenpraktijk. Het maken van een Europees paspoort waar de entingen in komen, is namelijk nogal veel werk en nu kunnen ze de boekjes alvast voor een gedeelte invullen. Vanmiddag krijgen de kittens hun chip, de eerste enting tegen katten- en niesziekte en een APK keuring. Er was nog wel een kleine complicatie bij het aanvragen van de stamboom voor de kleine Thorin. Toen ik de gegevens terugkreeg ter controle zag ik dat Thorin ineens Thoorin was geworden. Dit had de mevrouw van Felikat zelf gedaan omdat ik blijkbaar in nestje 3 (Jaaaaaaren geleden) ook al een kitten deze naam had gegeven en dat mag niet. Ik heb dus nu de naam van Thorin op de stamboom veranderd in Koning Thorin. Dat mocht wel. Ik hoop dat Philine en Jelka hiermee kunnen leven.

    

Vanmiddag om 14.00 uur had ik een afspraak met dierenarts Judith om de kittens te enten en te chippen. Ik was al snel aan de beurt en de kittens werden zowel door Judith als door de assistente bewonderd. Judith kon op de tongetjes zien dat de kittens weer aan het genezen waren van het Calicivirus en verder was alles uitstekend. Allemaal gedroegen ze zich moedig. Het is tenslotte heel wat, zo'n afschuwelijke dikke naald met een chip in je kleine lijfje. Het invullen van de paspoortjes was nog wel een dingetje, dus ik ging pas tegen 15.00 uur weer met de kittens naar huis. Daar kon ik alle kittens in bad doen, want door de stress had er eentje in de transportmand gepoept en ze zaten allemaal onder de smurrie. De afspraak voor de 2de vaccinatie heb ik op 17 februari gemaakt en dan kunnen de kittens een paar dagen later verhuizen.

                 

21 januari 2023
Het eten van vlees gaat nog steeds niet denderend, maar gelukkig zijn de brokjes en de melkbar van Silke wel in trek. Vanmorgen hadden ze trouwens hun zinnen gezet op de graanvrije Smilla met eend, die Kari als diabeet altijd krijgt. Heerlijk vonden ze het. Daar zit ik nou met alle andere blikjes en zakjes kittenvoer. Ze denderen de rest van de dag als bezetenen achter elkaar aan, dus ik maak me helemaal geen zorgen meer of ze zich wel lekker voelen. Dit weekend ga ik in elk geval het wormenkuurtje inhalen dat ik vorige week voor de zekerheid maar heb overgeslagen. Dit weekend ga ik ook de stambomen aanvragen bij Felikat. Hoewel Felikat zelf vind dat ze een hele handige ledenpagina hebben gemaakt, vind ik het altijd een worsteling om de kittens zo toe te voegen dat de stambomen goed komen. Ik doe het toch liever op de oude manier met een formuliertje, maar dat kan helaas niet meer. Ik ga dit weekend ook de gegevens van alle kittens naar de dierenarts sturen Vrijdag heb ik een afspraak voor de eerste enting en het chippen van het viertal en dan kunnen ze alvast het Europese paspoort invullen, waar de entingen en het chipnummer in komen. Dat is ook altijd een hele onderneming. Kortom, genoeg te doen.

              

18 januari 2023
Hoewel ze nog niet zo goed eten als een week geleden, lusten ze toch  allemaal weer af en toe een hapje kittenvlees of brokje. Ik ga dus waarschijnlijk komend weekend het wormenkuurtje inhalen. Ze spelen ook allemaal weer, dus het is mogelijk toch een virusje geweest. Hopelijk is dat nu weer voorbij, want ik maak me altijd vreselijke zorgen. Ik heb het al zovaak meegemaakt en het komt altijd goed.

                 

15 januari 2023
Vandaag hebben de kittens zo goed als alleen doorgebracht. Ik moest de hele dag naar een reünie van de vakantie en ik had Kari meegenomen omdat ik haar tijdig haar dagelijkse insuline kon geven. Ik was om half 10 weer thuis en toen wilde de kittens niet eten.  Naast niet willen eten wilde Tirion, die overigens Sky gaat heten en  Tuva, het schuldpadje ook niet spelen. Hoewel de kittens vandaag 8 weken oud zin, heb ik hun wormenkuurtje maar even overgeslagen. Eerst maar weer allemaal goed eten.

 

13 januari 2023
Er is weer niet zoveel te vertellen. De kittens rennen wat rond, eten een hapje, spelen met elkaar en met Sjakie en Yfke. Wat wel heel leuk is, is dat alle kittens weer kleine flosjes aan hun oren hebben. Dat was bij het vorige nestje ook. Het komt natuurlijk wel vaker voor maar het is niet verplicht, zoals bij Maine Coons.

10 januari 2023
Ik heb gistermiddag de afspraak gemaakt voor de eerste enting. Het gaat op vrijdagmiddag 27 januari gebeuren bij Judith. Ik ben benieuwd wat Judith ervan vindt. Ze heeft ze gezien op de dag dat ze geboren zijn en daarna niet meer. Ik kan me haast niet voorstellen dat de kittens alweer 9 weken worden. De tijd gaat weer razendsnel. De 2 blauwe kittens zijn rond de 800 gram, de schildpadjes zijn bijna 700 gram, dus dat ligt niet zover uit elkaar. Ze eten dan ook allemaal heel goed, al wordt het ene merk meer op prijs gesteld dan het andere. Zo vinden ze er niets aan als ik de dure zakjes van Royal Canin neerzet. Silke ontfermt zich er dan wel over, maar ze hebben veel liever Hill's of Animonde.

                 

8 januari 2023
Vandaag zijn de kittens 7 weken oud. Ik vind het nog echte baby's, maar zelf vinden ze zich al helemaal volwassen. Ze kunnen het met alle ooms en tantes prima vinden. Thorin lag gisteravond zelf helemaal onder Sjakie. Vandaag heeft Thorin ook zijn nieuwe blikopeners ontmoet. Hij gaat, als hij oud genoeg is, bij Philine en Jelka wonen. Dat wordt vast heel gezellig voor dit lieve ventje. Tirion is Thorin trouwens qua gewicht weer voorbij. Het is echt stuivertje wisselen, zowel bij de 2 schildpadjes als de beide blauwe kittens. Het zit ook allemaal heel dicht bij elkaar.

           

6 januari 2023
Het is grappig om te zien dat de kittens al echt een smaak hebben. Ik probeer altijd om de kittens allerlei soorten vlees en brokjes te geven, zodat ze bij hun nieuwe blikopeners ook alles lusten en niet snel misselijk worden of iets laten staan. Een paar keer per dag geef ik dus een ander merk voer. Ik heb zelf een doosje met de zure zakjes kittenvoer van Royal Canin aangeschaft via ZooPlus. Echter Mevrouw Tarkil, die lust dat niet. De andere 3 gelukkig wel, dus het komt wel op, maar Tarkil haalt haar neus ervoor op. Verder is er eigenlijk niet zoveel te vertellen, behalve dat het heel goed gaat en dat ik vandaag een paar leuke foto's heb kunnen maken.

        

4 januari 2023
Wat ik al een paar dagen zag aankomen, is vanmorgen gebeurd: de kittens hebben ontdekt hoe ze door het kattenluikje naar de gang kunnen. Nu moet ik echt gaan opletten, dat er niemand door de voordeur ontsnapt. De kleintjes zijn watervlug, dus ze zijn ook zo buiten en dat is natuurlijk al helemaal niet de bedoeling. Thorin is ondertussen reuze geïnteresseerd in de kattenbrokjes voor de grote katten. Er staan natuurlijk ook kittenbrokjes in de kittenbox, maar de blokjes voor de grote katten zitten in een trommel, die ik steeds openmaak zodra een kat aangeeft dat hij of zij zin heeft in brokjes. Alle katten behalve Kari, die door haar diabetes geen brokjes mag hebben van de dierenarts. Dat is ook de reden dat ze in een afgesloten trommel zitten en niet in de voedersilo in de keuken zodat ze altijd brokjes ter beschikking hebben. Suikerziekte is echt geen grapje

  

1 januari 2023
Het nieuwe jaar is begonnen en de kittens zijn vannacht 6 weken oud geworden. Het wordt al heel wat met het grut. Het nieuwe jaar is overigens slecht begonnen, want 6 weken betekent in Balingshoek: 2de wormenkuurtje. Maar de kittens hebben zich weer voorbeeldig gedragen en hebben daarna weer allemaal lekker een hapje meegegeten.

     

31 december 2022
Oudejaarsdag en er wordt flink geknald in de buurt. Dat zal vanavond nog wel wat worden. Vorig jaar was er een vuurwerkverbod in heel Arnhem en daar trok niemand zich iets van aan, dus het zal vanavond wel helemaal verschrikkelijk worden. De kittens horen het wel, maar maken zich niet zo druk. Ik ben benieuwd hoe dat vanavond gaat. Ik  blijf in elk geval thuis bij de kleintjes. Er is verder niet zo heel veel te melden, behalve dat ik ze nu ook 's nachts niet meer opsluit. Ze gaan zelf lekker in de bench liggen slapen. Ik hoef het deurtje niet eens dicht te doen. Ook Yfke en Sjakie doen best lief. Een beetje wild af en toe, maar ja, dat zijn ook nog pubers en wel in voor een leuke stoeipartij. Dat het ruim vier kilo is tegenover 500 gram, maakt Sjakie niets uit. De kleintjes lijken het overigens zelf ook af en toe uit te lokken, dus volgens mij vinden ze het wel leuk.

              

28 december 2022
De kittens lopen nu permanent door de kamer. Ik stop ze alleen 's nachts nog in de bench, maar dat zal binnenkort ook wel afgelopen zijn. Het worden, volgens mij enorme schootkatten, alhoewel dat natuurlijk best kan veranderen als ze eenmaal verhuisd zijn of als ze volwassen worden. Nu kruipen ze in elk geval steeds op schoot. Ze genieten nog dagelijks van de rijstebloempap. maar ook een blikje vlees is net te versmaden. Ik heb inmiddels de kittenbox weer in gebruik genomen, zodat ik permanent kittenbrokjes voor de kleintjes kan neerzetten. Silke kan er dan nog wel bij, want die is niet zo groot, maar Kari, Sjakie en Yfke kunnen niet door de opening. Ik merk dat ik ook overal kleine kattenbakjes moet neerzetten, want de kleintjes bedenken nog niet dat ze terug naar de bench moeten voor kun kattenbak. Niet erg hoor, alleen jammer dat alle katten ze gebruiken en dan moet ik nog vaker stofzuigen. Ze groeien allemaal waanzinnig. Thorin, inmiddels de grootste, is de 600 gram al voorbij, maar allemaal groeien ze op dit moment tussen de 30 en de 50 gram per dag. Niet normaal.

                 

26 december 2022
2de Kerstdag en het lijkt wel zomer. De kittens hebben de hele dag door de kamer gerend en de grote katten zijn er helemaal aan gewend. Af en toe lijkt het alsof er een kudde olifanten door de kamer sjeest, maar dan zijn het 4 van die hummeltjes die de grootste lol hebben. Ik ben aan het oefenen dat ze op afroep komen eten maar dat lukt nog niet zo goed. Ik zet ze nu steeds bij een bordje met lekkere kip, maar de bedoeling is straks dat ik ze een paar keer per dag roep en dat ze dan komen  Nu zijn ze daar nog veel te klein voor. Omdat Kari (diabeet) zo loert op alle lekkere hapjes voor de kleintjes, moet ik heel erg opletten. Ik moet ook geen kittenbrokjes in de kittenkooi laten staan, want ze heeft ze in no time te pakken. Maar in het kort: het gaat heel goed met het grut. Tirion gaat definitief bij Sarah en Teun wonen begin maart, maar ik denk dat ze voor die tijd nog wel een keertje polshoogte komen nemen.

                 
 

25 december 2022
Het is vandaag 1ste kerstdag en de kittens zijn 5 weken oud. Een oneven week, dus vandaag geen wormenkuurtje, maar wel lekkere kersthapjes. Alles wat Silke laat staan vindt aftrek bij de kleintjes en dat is een genot om naar te kijken. Zoals je kunt zien op het onderstaande groeitabelletje, zijn alle kittens nu 500 gram en zwaarder. Vooral Thorin gaat nu als een speer. Omdat hij een paar weken met een flesje is opgegroeid, is hij ongelofelijk aanhankelijk. Zoooo lief.

24 december 2022
Er is weer een hoop gebeurd de laatste dagen. Het lijkt erop dat Tirion zijn nieuwe blikopeners heeft gevonden. Afgelopen woensdag zijn Teun en Sarah komen kennismaken. Alle kittens eten nu zelf en maken gebruik van de kattenbakken in de bench. Vanaf gisteren mogen ze dan ook los door de woonkamer lopen. Natuurlijk alleen als ik erbij ben, want zowel Sjakie als Yfke zijn zo enthousiast dat het spelen vaak een beetje te wild gaat. De kittens zelf vinden het wel leuk geloof ik, maar ik vind het te hard gaan. De kittens lijken allevier echte knuffelaars te worden, dus ik geniet met grote teugen. Thorin is inmiddels de zwaarste van de vier. Dat had ik een paar weken geleden toch echt niet verwacht. Wat een kanjer is het toch. Ik kan Thorin en Tirion nog steeds niet goed uit elkaar houden. Ja, als ze naast elkaar staan, dan wel, want Thorin heeft een wat duidelijker vachtpatroon, maar als ik er maar één zie lopen, moet ik altijd even tussen de achterpootjes kijken. 

     

20 december 2022
Vandaag heb ik een minikattenbakje in de bench gezet. De kittens zijn namelijk zelf aan het eten geslagen. Lekkere kip mousse afgewisseld met kittenbrokjes. Silke zal nu wel weigeren om de troep op te ruimen, dus dan gaat voor mij het grote werk beginnen. Kleine katjes worden veel te snel groot.

              

19 december 2022
Gisteren waren de kittens 4 weken oud. Dat betekent niet alleen dat ik weer een groeitabelletje publiceer, maar ze hebben gisteravond ook hun eerste wormenkuurtje gehad. Ze hebben zich alle4 manhaftig gedragen toen ik de vieze pasta in hun bekkie spoot. Ze groeien allemaal hartstikke goed  en dan kun je ook wel zien hieronder.

17 december 2022
Ik heb een week niet in dit dagboekje geschreven. Weliswaar met een goede reden, maar het is natuurlijk niet goed. Afgelopen dinsdag heb ik, heel verdrietig, Ayla laten inslapen en ik ben er best door van slag. Ze was alweer een hele tijd vreselijk aan het snotteren en rochelen, maar de medicijnen hielpen niet meer. Ze wilde niet meer eten en ik mocht haar niet meer aanraken en dat was voor mij het signaal dat het klaar was.
Met de kittens gaat het ondertussen uitstekend. Thorin is allang de kleinste niet meer en zodra hij me ziet, begint hij te piepen om zijn flesje. Ik heb trouwens vandaag kittenbrokjes in de bench gezet. De pap van rijstebloem en koffiemelk wordt door 2 kittens dankbaar opgeslobberd. Ook Yfke is helemaal geobsedeerd door het gekrioel in de bench. Zodra ze bewegen, zit ze met haar poot erbij. Ze doet ze gelukkig niets, maar ik houd haar wel in de gaten.

                   

10 december 2022
Vannacht worden de kittens 3 weken oud en ze gaan als een speer. Zoals je aan het groeitabelletje kunt zien, heeft Thorin zijn zusjes bijna ingehaald
. Hij heeft dan ook in zijn eentje bijna een hele verpakking Farmfood weggeslobberd.  De doosje is bijna leeg. Ik ben al in verschillende dierenwinkels geweest voor een nieuwe verpakking, maar ze verkopen alleen nog maar grote dozen en ik verwacht niet dat Thorin dit nog lang blijft drinken Ik gok er maar op dat ik het red voordat hij overstapt op vast voedsel. Het zou zonde zijn, want dan kan ik, i.v.m. de houdbaarheidsdatum, het meeste weggooien. De kittens gaan steeds vaker in de bench rondlopen en Silke vind het niet eens zo erg. Dat maakt het rondlopen straks in de kamer ook een stuk makkelijker.

             

7 december 2022
Silke heeft vannacht heerlijk een blikje Hill's a/d opgesmikkeld. Ik heb het gisteravond neergezet en vanmorgen was het bakje helemaal leeg. Goeie tip Marga! Ik zal snel wat blikjes bij bestellen. Met de kittens gaat het ondertussen voortreffelijk. Ook de kleine Thorin doet nauwelijks nog voor zijn zusjes onder. Hij woog vanavond al 284 gram en dat is nog maar zo'n 15 gram minder dan één van zijn zusjes. Ik doe dan ook erg mijn best om hem zo vaak mogelijk een beetje kittenmelk te geven. Soms neemt hij maar een paar slokjes, maar dat maakt niets uit. Als er een druppeltje om mijn hand valt, dan likt hij dat ook op. Zo lekker vindt hij het soms. Thorin zal straks geen moeite hebben met het overstappen naar een andere manier van eten. De kittens beginnen een meetje met elkaar te spelen en dat is zo leuk om te zien, dat ik er soms een uur naar blijf kijken. Daarna zijn ze heeeeeeel moe en vallen als een blok in slaap.

   

5 december 2022
Vandaag is het Sinterklaas en dit heerlijke stel kittens is mijn cadeautje. Vanmorgen heb ik het plastic bakje van Silke en haar kittens vervangen door een soort slaapzakje. Er zaten namelijk handvatten in het bakje en ik zag dat Thorin zijn koppie daar doorheen stak, omdat hij zin had in zijn flesje. Om te voorkomen dat de kittens klem komen te zitten dus deze oplossing. Silke zal het er wel niet helemaal mee eens zijn, want de kittens kunnen hier veel makkelijker van af dan bij zo'n, maar dat is een kwestie van wennen. Voorlopig zoeken de kittens de warmte van Silke nog op.

            

4 december 2022
De hele morgen was Thorin een beetje apathisch, dus ik maakte me meteen weer heel veel zorgen, maar vanmiddag was daar niets meer van te bekennen en heeft hij wel 5 keer uit het flesje gedronken. Hij doet wel steeds of hij bij Silke drinkt, maar volgens mij is dit allemaal nep.. Ik hoor de andere kittens regelmatig smakken als ze drinken, maar Thorin hoor ik alleen maar smakken met het flesje Farmfood kunstmelk.
Het weekend hebben de kittens de leeftijd van 2 weken bereikt en dat betekent dat ik niet alleen wat foto's maar ook weer een groeitabelletje ga delen.

     

2 december 2022
Vanavond woog de kleine Thorin 194 gram. Het gaat dus langzaam de goede kant op. Ik geloof niet dat hij de melkbar van Silke erg waardeert, maar telkens een beetje melk uit een flesje lukt wel. Ik heb trouwens het warmhoudmatje uitgezet, want Silke wilde niet meer bij haar kittens liggen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als het kistje straks weg is, dan zal ik hem weer aanzetten. Dan kan Silke ernaast gaan liggen.
Het is in elk geval weer een heerlijk stel.

              

29 november 2022
Gisteren was weer z''n dag dat ik bijna het besluit had genomen om te stoppen met af en toe een nestje. Het blauwe katertje was al een paar dagen niet aangekomen of een klein beetje om dat ,s middags weer kwijt te zijn. Om moedeloos van te worden. Dus ik toog weer naar de dierenarts. Een hele onderneming met een kitten van een week. Hij moet immers goed warm gehouden worden Thorin was de hele weg vreselijk aan het schreeuwen, ondanks de heatpad, waar hij lekker warm op kon liggen, tot 100 meter voor de dierenarts praktijk: doodse stilte opeens, dus er kwamen meteen allerlei doemscenario's omhoog, maar gelukkig was hij alleen maar moe van het schreeuwen en lag hij lekker te slapen. De dierenarts kon eigenlijk niets verontrustends ontdekken, maar voor de zekerheid kreeg hij wat vocht toegediend en een beetje Metacam. Met de opdracht om 2 x per dag 5 ml vocht te injecteren, een paar keer een paar druppels suikerwater en proberen om hem aan de kittenmelk te krijgen ging ik weer naar huis. Vanmorgen heb ik me gewaagd aan het injecteren van vocht en natuurlijk de rest en warempel vanavond was hij 160 gram. en na de avondinjectie zelfs 166. Ik ben weer gerustgesteld. Bij alle kittens zijn de oogjes nu open, dus ik denk dat ze binnenkort elkaar kunnen zien. Spannend hoor.

     

27 november 2022
De kittens zijn 1 week oud en gelukkig is het blauwe katertje weer bijna 10 gram aangekomen. De oogjes gaan al een beetje open dus over een paar dagen gaat het 4-tal op echte poesjes lijken. Ik heb vanmorgen het kistje verschoond Dat doe ik elke dag wel, maar nu heb ik er een warmhoudmatje in gelegd. Silke gaat toch wat vaker op stap en ik heb de kachel niet erg hoog staan door de hoge energieprijzen. Het warmhoudmatje zorgt ervoor dat de kittens zich dan toch comfortabel voelen.

           

26 november 2022
Gisteravond zei een gepensioneerde dierenarts op de bridgeclub tegen mij dat ik het dierenziekenhuis Evidensia aansprakelijk had moeten stellen voor het overlijden van de 2 ongeboren kittens door verkeerde informatie te geven. Ik heb er de hele nacht niet van geslapen, maar besloten om het toch niet te doen. Enerzijds omdat ik niet weet hoe betrouwbaar de echo is, die ze daar hebben gemaakt, maar ook omdat ik geen meer bewijs heb. Ik heb de dode kittens immers niet bewaard. Met drie van de vier kittens gaat het uitstekend. Het blauw gemarmerde katertje mag van mij wel wat beter groeien. Hij weegt pas 142 gram en dat vind ik veel te weinig. Hij is overigens levendig genoeg, dus ik heb niet het idee dat hij ziek is of zo. Morgen nog maar eens goed kijken.

24 november 2022
Alweer donderdag en de kittens zijn weer wat groter geworden. Verder is er natuurlijk niet zoveel te melden.
Silke gaat de kittenkooi bijna niet uit en zodra zo'n kleintje piept, springt ze weer in het kistje. Wat een bezorgde moeder is het toch.

23 november 2022
Het gaat heel goed met de kittens. Ze groeien nu als een speer en dat komt natuurlijk omdat ik gisteren voor Silke de lekkerste hapjes die ik kon vinden uit Kleef heb meebracht. Ik zal trouwens 1 x per week een groeitabelletje op de website zetten. Ik weeg de kittens wel elke dag, maar als het goed gaat, is een wekelijks overzichtje wel voldoende om te delen. Aan de gewichten in het grafiekje is te zien dat het blauwe poesje het hardst groeit. Als dat doorgaat, dan kan ik aan de grootte het verschil straks wel zien met haar identieke broertje en hoef ik geen trucjes meer te bedenken.

 

22 november 2022
Gelukkig vanmorgen geen nare verrassingen maar een lieve poes met 4 prachtige kittens. De kittens zijn allemaal een klein beetje gegroeid, maar net als bij de vorige nestjes is Silke niet van plan om veel te eten. Hoe anders was dit voor de bevalling. Ik heb Sheba Tonijn geprobeerd, Hill's i/d, Gourmet Zalm, Sheba Kip en Gourmet Konijn, maar na een paar likjes stopt ze er gewoon mee. Ik ga dit goed in de gaten houden want als Silke goed eet, zullen de kittens ook goed groeien en dat is natuurlijk de bedoeling.

Omdat de beide blauw gemarmerde kittens zo op elkaar lijken, heb ik op het voorpootje van het poesje een beetje rode nagellak gedaan. Hopelijk kan ik ze over een paar weken wel beter uit elkaar houden, maar nu maar even op deze manier. Net uit Duitsland Pudding voor Katten meegenomen en een bakje rundergehakt. Dat lijkt allebei een schot in de roos.

     

 

21 november 2022
Toen ik vanmorgen wakker werd en beneden kwam, was mijn eerste gang natuurlijk naar de kittenkooi. Tot mijn grote verbijstering zag ik dat Silke nog 2 kittens had gekregen, maar deze waren allebei dood. Ze zaten nog in het vlies en de placenta zat er nog aan vast. Ik denk dat ze dus al in de baarmoeder dood waren. Ik heb gisteravond niets aan Silke gemerkt. Het verklaart mogelijk wel waarom Silke niet wilde eten. Ze was gewoon niet lekker en eigenlijk nog aan het bevallen. De andere 4 kittens gaan vooralsnog prima en zijn allemaal een beetje gegroeid maar ik heb wel een afspraak bij mijn dierenarts gemaakt om Silke even goed te checken, want dit was geen leuke verrassing vanmorgen

         

De kittens zijn volgens mij alle 4 blauw zoals hun vader. Er zitten beslist 2 poesjes bij want de rode (crème) vlekjes vlekjes in de vacht zijn niet te missen. Ik zal de kittens ook meenemen naar de da, dan kan Judith ook even kennismaken en meteen even kijken of de andere 2 poesjes of katertjes zijn. Ik kan het heel moeilijk zien. Daarna ga ik de stamboomnamen kiezen.

Judith, de dierenarts heeft zowel de kittens als Silke uitgebreid onderzocht en alles is ok. Een van de 2 blauw gemarmerde kittens is een poesje. Het wordt dus nog lastig om ze uit elkaar te houden want ze lijken sprekend op elkaar. Hopelijk verandert dit nog een beetje als ze wat ouder worden. De 2 3 kleurtjes zijn wel makkelijk uit elkaar te houden Tuna heeft veel meer rood (crème dus) dan haar zusje Tarkil. Ja, ik heb de namen uitgezocht. Zoals gewoonlijk kunnen de nieuwe eigenaren hun eigen naam nog wel op de stamboom krijgen, maar dan moet ik het wel tijdig weten.

Thorin

Kater

Blauw gemarmerd

Tuna

Poes

Blauw tortie met wit, gestreept

Tirion

Poes

Blauw gemarmerd

Tarkil

Poes

Blauw tortie met wit, gestreept

 

20 november 2022
Deze hele dag was Silke een beetje onrustig. Ik natuurlijk ook omdat ik niet precies kon inschatten wanneer de bevalling zou inzetten en 3 nachten op de bank doorbrengen is ook niet heel bevorderlijk.
Rond middernacht was het wel duidelijk dat het niet lang meer op zich zou laten wachten en inderdaad begonnen er al snel weeën te komen. Om 2 uur echter zag ik nog niets anders dan een vruchtblaasje en ik begon me zorgen te maken. Ik heb het dierenziekenhuis Evidensia gebeld en uitgelegd wat er tot nu toe was gebeurd. Hoe ver is het rijden? vroeg de aardige mevrouw aan de telefoon. Nou 2 minuten was mijn antwoord en ik pakte Silke en een heatpad onder de arm en sjeesde naar Evidensia. Natuurlijk was ik bang dat het weer op een keizersnee zou uitlopen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Silke kreeg een injectie oxytocine en moest ik even wachten tot het ging werken. Ondertussen maakte de dierenarts nog een echo en twijfelde of ze nu 4 of 5 kittens zag. Na een half uurtje werd kitten 1 geboren. Dit kitten blokkeerde waarschijnlijk het geboortekanaal en ik kreeg de keus om daar de hele bevalling af te wachten of om naar huis te gaan. Omdat dit veel fijner voor Silke leek, heb ik daar voor gekozen en dat bleek het juiste besluit. Meteen na thuiskomst werd kitten 2 geboren. Door de rode vlekjes in de vacht was dit duidelijk een poesje. Een uurtje later volgde kitten 3 en een half uurtje later nummer 4. Omdat Silke nog steeds zo'n dikke buik heeft, heb ik nog een uurtje gewacht of er mogelijk nog een nummer 5 kwam, maar alles bleef rustig. De kittens zijn  allemaal een variant van zwart en rond de 100 gram. Ik zal later wel eens kijken wat het allemaal precies is. In elk geval mogelijk nog een poesje, maar vachtpatroon of verdunde kleuren kan ik met het lamplicht moeilijk zien. Alle 4 de kittens zijn lekker beweeglijk. Half 9: Nu eerst maar even een poosje slapen.

Om 16 uur weer wakker geworden. Dat was dus echt wel even nodig. Nu eerst maar eens de troep opruimen en de website bijwerken. De kittens hebben deze eerste uren goed doorgebracht en ik stel ze graag aan iedereen voor:

        

12 november 2022
De bevalling komt aardig dichtbij. Vandaag ga ik de kittenkooi neerzetten. zodat Silke alvast kan wennen aan het gevaarte. De weegschaal gaf vanmorgen 4460 gram aan en dat is net zoveel als daags voor haar bevallig ruim 2 jaar geleden. Toen werden er 4 kittens geboren. Ik ben zoooo benieuwd. In elk geval is de kittenkooi weer opgetuigd met lampjes, kattenbak, etc. dus wat mij betreft kan het beginnen.

     

16 oktober 2022
Net als bij de vorige zwangerschappen wordt Silke weer heel dik. Ik ga haar dus regelmatig wegen om dit wat in de gaten te houden. Vanmorgen woog ze 3.2 kilo en dat is toch al bijna 400 gram meer als normaal.
Best veel voor zo'n klein poesje.

11 oktober 2022
Omdat ik pas na mijn vakantie in juni kittens wilde, heb ik Silke in april nog een keer de poezenpil gegeven. Ze is anders namelijk doorlopend krols. Had ik dat maar niet gedaan.. . . .  De krolsheid bleef nu maanden uit.
Gelukkig kwam het half september toch nog goed en ik heb Silke dezelfde dag naar Odin in Meerkerk gebracht. Daar ging het overigens niet van een leien dakje. Franca vertelde dat de eerste 2 dagen de krolsheid verdwenen leek en toen die weer terugkwam, was Odin niet meer in haar geïnteresseerd. Ik heb Silke dan ook pas 10 dagen later weer opgehaald. Na een week of 4 leek het er toch op dat Silke zwanger is.
Vandaag heb ik dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts om met een echo te checken hoe het ermee staat,

Zwanger !!!!

De dierenarts zag in elk geval 3 kittens en dacht dat de vruchtjes zo'n 4 weken oud zijn, dus dan moet Silke toch vrijwel onmiddellijk na aankomst gedekt zijn door Odin. Dat zou dan betekenen dat er rond 18 november kittens worden geboren. Al wordt dit het 19de netje, het is weer ontzettend spannend.