Kittendagboek nestje 19
 
Terug

7 december 2022
Silke heeft vannacht heerlijk een blikje Hill's a/d opgesmikkeld. Ik heb het gisteravond neergezet en vanmorgen was het bakje helemaal leeg. Goeie tip Marga! Ik zal snel wat blikjes bij bestellen. Met de kittens gaat het ondertussen voortreffelijk. Ook de kleine Thorin doet nauwelijks nog voor zijn zusjes onder. Hij woog vanavond al 284 gram en dat is nog maar zo'n 15 gram minder dan één van zijn zusjes. Ik doe dan ook erg mijn best om hem zo vaak mogelijk een beetje kittenmelk te geven. Soms neemt hij maar een paar slokjes, maar dat maakt niets uit. Als er een druppeltje om mijn hand valt, dan likt hij dat ook op. Zo lekker vindt hij het soms. Thorin zal straks geen moeite hebben met het overstappen naar een andere manier van eten. De kittens beginnen een meetje met elkaar te spelen en dat is zo leuk om te zien, dat ik er soms een uur naar blijf kijken. Daarna zijn ze heeeeeeel moe en vallen als een blok in slaap.

   

5 december 2022
Vandaag is het Sinterklaas en dit heerlijke stel kittens is mijn cadeautje. Vanmorgen heb ik het plastic bakje van Silke en haar kittens vervangen door een soort slaapzakje. Er zaten namelijk handvatten in het bakje en ik zag dat Thorin zijn koppie daar doorheen stak, omdat hij zin had in zijn flesje. Om te voorkomen dat de kittens klem komen te zitten dus deze oplossing. Silke zal het er wel niet helemaal mee eens zijn, want de kittens kunnen hier veel makkelijker van af dan bij zo'n, maar dat is een kwestie van wennen. Voorlopig zoeken de kittens de warmte van Silke nog op.

            

4 december 2022
De hele morgen was Thorin een beetje apathisch, dus ik maakte me meteen weer heel veel zorgen, maar vanmiddag was daar niets meer van te bekennen en heeft hij wel 5 keer uit het flesje gedronken. Hij doet wel steeds of hij bij Silke drinkt, maar volgens mij is dit allemaal nep.. Ik hoor de andere kittens regelmatig smakken als ze drinken, maar Thorin hoor ik alleen maar smakken met het flesje Farmfood kunstmelk.
Het weekend hebben de kittens de leeftijd van 2 weken bereikt en dat betekent dat ik niet alleen wat foto's maar ook weer een groeitabelletje ga delen.

     

2 december 2022
Vanavond woog de kleine Thorin 194 gram. Het gaat dus langzaam de goede kant op. Ik geloof niet dat hij de melkbar van Silke erg waardeert, maar telkens een beetje melk uit een flesje lukt wel. Ik heb trouwens het warmhoudmatje uitgezet, want Silke wilde niet meer bij haar kittens liggen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Als het kistje straks weg is, dan zal ik hem weer aanzetten. Dan kan Silke ernaast gaan liggen.
Het is in elk geval weer een heerlijk stel.

              

29 november 2022
Gisteren was weer z''n dag dat ik bijna het besluit had genomen om te stoppen met af en toe een nestje. Het blauwe katertje was al een paar dagen niet aangekomen of een klein beetje om dat ,s middags weer kwijt te zijn. Om moedeloos van te worden. Dus ik toog weer naar de dierenarts. Een hele onderneming met een kitten van een week. Hij moet immers goed warm gehouden worden Thorin was de hele weg vreselijk aan het schreeuwen, ondanks de heatpad, waar hij lekker warm op kon liggen, tot 100 meter voor de dierenarts praktijk: doodse stilte opeens, dus er kwamen meteen allerlei doemscenario's omhoog, maar gelukkig was hij alleen maar moe van het schreeuwen en lag hij lekker te slapen. De dierenarts kon eigenlijk niets verontrustends ontdekken, maar voor de zekerheid kreeg hij wat vocht toegediend en een beetje Metacam. Met de opdracht om 2 x per dag 5 ml vocht te injecteren, een paar keer een paar druppels suikerwater en proberen om hem aan de kittenmelk te krijgen ging ik weer naar huis. Vanmorgen heb ik me gewaagd aan het injecteren van vocht en natuurlijk de rest en warempel vanavond was hij 160 gram. en na de avondinjectie zelfs 166. Ik ben weer gerustgesteld. Bij alle kittens zijn de oogjes nu open, dus ik denk dat ze binnenkort elkaar kunnen zien. Spannend hoor.

     

27 november 2022
De kittens zijn 1 week oud en gelukkig is het blauwe katertje weer bijna 10 gram aangekomen. De oogjes gaan al een beetje open dus over een paar dagen gaat het 4-tal op echte poesjes lijken. Ik heb vanmorgen het kistje verschoond Dat doe ik elke dag wel, maar nu heb ik er een warmhoudmatje in gelegd. Silke gaat toch wat vaker op stap en ik heb de kachel niet erg hoog staan door de hoge energieprijzen. Het warmhoudmatje zorgt ervoor dat de kittens zich dan toch comfortabel voelen.

           

26 november 2022
Gisteravond zei een gepensioneerde dierenarts op de bridgeclub tegen mij dat ik het dierenziekenhuis Evidensia aansprakelijk had moeten stellen voor het overlijden van de 2 ongeboren kittens door verkeerde informatie te geven. Ik heb er de hele nacht niet van geslapen, maar besloten om het toch niet te doen. Enerzijds omdat ik niet weet hoe betrouwbaar de echo is, die ze daar hebben gemaakt, maar ook omdat ik geen meer bewijs heb. Ik heb de dode kittens immers niet bewaard. Met drie van de vier kittens gaat het uitstekend. Het blauw gemarmerde katertje mag van mij wel wat beter groeien. Hij weegt pas 142 gram en dat vind ik veel te weinig. Hij is overigens levendig genoeg, dus ik heb niet het idee dat hij ziek is of zo. Morgen nog maar eens goed kijken.

24 november 2022
Alweer donderdag en de kittens zijn weer wat groter geworden. Verder is er natuurlijk niet zoveel te melden.
Silke gaat de kittenkooi bijna niet uit en zodra zo'n kleintje piept, springt ze weer in het kistje. Wat een bezorgde moeder is het toch.

23 november 2022
Het gaat heel goed met de kittens. Ze groeien nu als een speer en dat komt natuurlijk omdat ik gisteren voor Silke de lekkerste hapjes die ik kon vinden uit Kleef heb meebracht. Ik zal trouwens 1 x per week een groeitabelletje op de website zetten. Ik weeg de kittens wel elke dag, maar als het goed gaat, is een wekelijks overzichtje wel voldoende om te delen. Aan de gewichten in het grafiekje is te zien dat het blauwe poesje het hardst groeit. Als dat doorgaat, dan kan ik aan de grootte het verschil straks wel zien met haar identieke broertje en hoef ik geen trucjes meer te bedenken.

 

22 november 2022
Gelukkig vanmorgen geen nare verrassingen maar een lieve poes met 4 prachtige kittens. De kittens zijn allemaal een klein beetje gegroeid, maar net als bij de vorige nestjes is Silke niet van plan om veel te eten. Hoe anders was dit voor de bevalling. Ik heb Sheba Tonijn geprobeerd, Hill's i/d, Gourmet Zalm, Sheba Kip en Gourmet Konijn, maar na een paar likjes stopt ze er gewoon mee. Ik ga dit goed in de gaten houden want als Silke goed eet, zullen de kittens ook goed groeien en dat is natuurlijk de bedoeling.

Omdat de beide blauw gemarmerde kittens zo op elkaar lijken, heb ik op het voorpootje van het poesje een beetje rode nagellak gedaan. Hopelijk kan ik ze over een paar weken wel beter uit elkaar houden, maar nu maar even op deze manier. Net uit Duitsland Pudding voor Katten meegenomen en een bakje rundergehakt. Dat lijkt allebei een schot in de roos.

     

 

21 november 2022
Toen ik vanmorgen wakker werd en beneden kwam, was mijn eerste gang natuurlijk naar de kittenkooi. Tot mijn grote verbijstering zag ik dat Silke nog 2 kittens had gekregen, maar deze waren allebei dood. Ze zaten nog in het vlies en de placenta zat er nog aan vast. Ik denk dat ze dus al in de baarmoeder dood waren. Ik heb gisteravond niets aan Silke gemerkt. Het verklaart mogelijk wel waarom Silke niet wilde eten. Ze was gewoon niet lekker en eigenlijk nog aan het bevallen. De andere 4 kittens gaan vooralsnog prima en zijn allemaal een beetje gegroeid maar ik heb wel een afspraak bij mijn dierenarts gemaakt om Silke even goed te checken, want dit was geen leuke verrassing vanmorgen

         

De kittens zijn volgens mij alle 4 blauw zoals hun vader. Er zitten beslist 2 poesjes bij want de rode (crème) vlekjes vlekjes in de vacht zijn niet te missen. Ik zal de kittens ook meenemen naar de da, dan kan Judith ook even kennismaken en meteen even kijken of de andere 2 poesjes of katertjes zijn. Ik kan het heel moeilijk zien. Daarna ga ik de stamboomnamen kiezen.

Judith, de dierenarts heeft zowel de kittens als Silke uitgebreid onderzocht en alles is ok. Een van de 2 blauw gemarmerde kittens is een poesje. Het wordt dus nog lastig om ze uit elkaar te houden want ze lijken sprekend op elkaar. Hopelijk verandert dit nog een beetje als ze wat ouder worden. De 2 3 kleurtjes zijn wel makkelijk uit elkaar te houden Tuna heeft veel meer rood (crème dus) dan haar zusje Tarkil. Ja, ik heb de namen uitgezocht. Zoals gewoonlijk kunnen de nieuwe eigenaren hun eigen naam nog wel op de stamboom krijgen, maar dan moet ik het wel tijdig weten.

Thorin

Kater

Blauw gemarmerd

Tuna

Poes

Blauw tortie met wit, gestreept

Tirion

Poes

Blauw gemarmerd

Tarkil

Poes

Blauw tortie met wit, gestreept

 

20 november 2022
Deze hele dag was Silke een beetje onrustig. Ik natuurlijk ook omdat ik niet precies kon inschatten wanneer de bevalling zou inzetten en 3 nachten op de bank doorbrengen is ook niet heel bevorderlijk.
Rond middernacht was het wel duidelijk dat het niet lang meer op zich zou laten wachten en inderdaad begonnen er al snel weeën te komen. Om 2 uur echter zag ik nog niets anders dan een vruchtblaasje en ik begon me zorgen te maken. Ik heb het dierenziekenhuis Evidensia gebeld en uitgelegd wat er tot nu toe was gebeurd. Hoe ver is het rijden? vroeg de aardige mevrouw aan de telefoon. Nou 2 minuten was mijn antwoord en ik pakte Silke en een heatpad onder de arm en sjeesde naar Evidensia. Natuurlijk was ik bang dat het weer op een keizersnee zou uitlopen, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Silke kreeg een injectie oxytocine en moest ik even wachten tot het ging werken. Ondertussen maakte de dierenarts nog een echo en twijfelde of ze nu 4 of 5 kittens zag. Na een half uurtje werd kitten 1 geboren. Dit kitten blokkeerde waarschijnlijk het geboortekanaal en ik kreeg de keus om daar de hele bevalling af te wachten of om naar huis te gaan. Omdat dit veel fijner voor Silke leek, heb ik daar voor gekozen en dat bleek het juiste besluit. Meteen na thuiskomst werd kitten 2 geboren. Door de rode vlekjes in de vacht was dit duidelijk een poesje. Een uurtje later volgde kitten 3 en een half uurtje later nummer 4. Omdat Silke nog steeds zo'n dikke buik heeft, heb ik nog een uurtje gewacht of er mogelijk nog een nummer 5 kwam, maar alles bleef rustig. De kittens zijn  allemaal een variant van zwart en rond de 100 gram. Ik zal later wel eens kijken wat het allemaal precies is. In elk geval mogelijk nog een poesje, maar vachtpatroon of verdunde kleuren kan ik met het lamplicht moeilijk zien. Alle 4 de kittens zijn lekker beweeglijk. Half 9: Nu eerst maar even een poosje slapen.

Om 16 uur weer wakker geworden. Dat was dus echt wel even nodig. Nu eerst maar eens de troep opruimen en de website bijwerken. De kittens hebben deze eerste uren goed doorgebracht en ik stel ze graag aan iedereen voor:

        

12 november 2022
De bevalling komt aardig dichtbij. Vandaag ga ik de kittenkooi neerzetten. zodat Silke alvast kan wennen aan het gevaarte. De weegschaal gaf vanmorgen 4460 gram aan en dat is net zoveel als daags voor haar bevallig ruim 2 jaar geleden. Toen werden er 4 kittens geboren. Ik ben zoooo benieuwd. In elk geval is de kittenkooi weer opgetuigd met lampjes, kattenbak, etc. dus wat mij betreft kan het beginnen.

     

16 oktober 2022
Net als bij de vorige zwangerschappen wordt Silke weer heel dik. Ik ga haar dus regelmatig wegen om dit wat in de gaten te houden. Vanmorgen woog ze 3.2 kilo en dat is toch al bijna 400 gram meer als normaal.
Best veel voor zo'n klein poesje.

11 oktober 2022
Omdat ik pas na mijn vakantie in juni kittens wilde, heb ik Silke in april nog een keer de poezenpil gegeven. Ze is anders namelijk doorlopend krols. Had ik dat maar niet gedaan.. . . .  De krolsheid bleef nu maanden uit.
Gelukkig kwam het half september toch nog goed en ik heb Silke dezelfde dag naar Odin in Meerkerk gebracht. Daar ging het overigens niet van een leien dakje. Franca vertelde dat de eerste 2 dagen de krolsheid verdwenen leek en toen die weer terugkwam, was Odin niet meer in haar geïnteresseerd. Ik heb Silke dan ook pas 10 dagen later weer opgehaald. Na een week of 4 leek het er toch op dat Silke zwanger is.
Vandaag heb ik dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts om met een echo te checken hoe het ermee staat,

Zwanger !!!!

De dierenarts zag in elk geval 3 kittens en dacht dat de vruchtjes zo'n 4 weken oud zijn, dus dan moet Silke toch vrijwel onmiddellijk na aankomst gedekt zijn door Odin. Dat zou dan betekenen dat er rond 18 november kittens worden geboren. Al wordt dit het 19de netje, het is weer ontzettend spannend.