Kittenboekje nestje 20

Terug

10 juni 2024
8 weken vandaag en dat betekent: wormenkuurtje. Ik geloof niet dat de kleintjes het een lekker voedingssupplement vinden, want ik zit helemaal onder het bloed. Wat waren de kittens aan het vechten om weer los te komen. Inmiddels zijn ze allemaal over de kilo. Frey het lichtrode katertje is qua gewicht inmiddels zijn zusjes gepasseerd, maar dat had ik ook wel verwacht. Vanmorgen heb ik ze verwend met een blikje Mother & Babycare van Royal Canin. Binnen no-time was er € 3.85 aan kittenvoer opgeslobberd. Royal Canin weet wel van prijzen, maar omdat ze het zo lekker vinden, haal ik toch regelmatig een paar blikjes in huis.

9 juni 2024
Vandaag stond in het teken van het bezoek van Pauline aan Ulmo en het doet me plezier om te vertellen dat dit lieve mooie mannetje in Den Haag gaat wonen. Ik weet niet of hij straks heel gehoorzaam zal zijn, maar hij moet naar de naam Frey gaan luisteren. Ik zal de komende weken vast een beetje gaan oefenen.

8 juni 2024
Zondag krijgt Ulmo bezoek van Pauline uit Den Haag. Daar wonen nog een paar katten, dus als hij daarheen verhuisd, dan wordt dat vette pret. Ik heb nog steeds niets van Felikat gehoord en ik begin zo langzamerhand een beetje nijdig te worden.  Ik doe zelf ook vrijwilligerswerk, maar dat betekent niet dat het allemaal zo vrijblijvend is, dat je weken niets van je laat horen.  Ik kom straks maar weer eens in actie.  Misschien wordt het tijd om te escaleren.
Het gaat met de kittens heel goed. Ze eten samen minstens 2 zakjes of blikjes natvoer per keer en ik doe dit 3 of 4 keer per dag en ze lusten werkelijk alles. Ook Evey is nu een kilo. De eerste inentingen komen steeds dichterbij.

            

3 juni 2024
De ontwikkelingen gaan nu wel heel erg hard. Zo gaan de kittens al door het kattenluikje naar de gang. Daar ben ik natuurlijk niet zo blij mee, want ik ben er al regelmatig eentje kwijt en als ze naar de gang kunnen, dan zijn er nog veel meer plekjes waar ik moet zoeken. Grappig om te zien dat het kleine licht rode katertje het als eerste lukte. Er zitten best sterke magneten in zo'n kattenluikje, maar het lukte hem toch. De kittens klimmen en springen ook inmiddels in de krabpalen en ze zijn nergens bang voor. Ze rennen achter elkaar aan dat het een lieve lust is en ik vermaak me kostelijk alleen al door er naar te kijken. Tobias, het rood witte katertje, heeft als eerste de kilo aangetikt, de andere 3 volgen hem op de voet. Ook de karaktertjes worden steeds duidelijker. Zo is Ulmo heel bescheiden, Tobias ondeugend, Seray fanatiek en Evey moedig maar alle vier heel knuffelig en komen uit zichzelf op schoot liggen.

           

1 juni 2024
Vanaf de geboorte van de kittens ben ik al met Felikat in de weer om de geboorte van de kittens te registreren, zodat ik tijdig de stambomen in huis heb. Wat een drama is dit weer. Ik overweeg nu toch echt om over te stappen naar een andere kattenvereniging. Daags na de geboorte wilde ik de kittens vastleggen in de database van Felikat, toen ik erachter kwam dat zowel de vader als de moeder niet in het systeem voorkwamen. Toen maakte ik me nog geen zorgen. Yfke is geboren in Cattery Fulco en Gerrit en Marga zijn lid van Neocat, een andere kattenvereniging, dus Yfke moest eerst "geïmporteerd" worden in de database van Felikat. Ik heb hiervoor haar verkleinde stamboom van de website opgestuurd naar de stamboekcommissie van Felikat, maar deze werd niet geaccepteerd. Ik kon goed lezen wat erin staat, maar ik moest desondanks een nieuwe scan maken. Enfin, dat is goedgekeurd en ik kon Yfke als moeder registreren bij de kittens. Dat gold niet voor de vader. De kleurenscan van de stamboom die ik had opgestuurd was niet duidelijk genoeg. Het plastic dat gebruikt was om de stamboom te lamineren was blijkbaar te dik. De eigenaar van Ticket stuurde mij een duidelijker kopie van de stamboom, maar die werd niet geaccepteerd omdat het niet in kleur was. Enfin we zijn inmiddels bijna 7 weken en tientallen mailtjes verder en ik kan de kittens nog steeds niet registreren. Het zal uiteindelijk wel goed komen, maar of ik de stambomen op tijd ontvang, moet ik maar afwachten. Mogelijk moet ik ze dus nasturen. Het komt in elk geval niet omdat ik te laat begonnen ben.
Ik heb inmiddels wel een afspraak gemaakt voor de 1ste enting en het aanbrengen van de chip. Dit gaat op 19 juni gebeuren. De kittens zijn dan 9 weken oud en een weekje ervoor zal ik de gegevens van de kittens alvast naar de dierenarts sturen. Het aanmaken van een Europees paspoort is namelijk een hele klus en dan kunnen ze dit al eerder doen, zodat alles op 19 juni klaar is. Wat gaat de tijd weer snel.

 

           

29 mei 2024
Als alles zijn gangetje gaat, dan is er ook niet veel te melden in dit verhaaltje. Afgelopen maandag hebben de kittens de 6 weken bereikt en dat betekent dat het weer tijd is voor een wormenkuurtje. Ik toon ook de gewichten nog even van maandag, want Tobias is inmiddels ruimschoots de 800 gram gepasseerd. De andere 3 zijn daar ook bijna, maar nog niet helemaal. De 2 poesjes wegen exact hetzelfde. Ze doen het hartstikke goed. De blauwe oogjes beginnen een beetje te verdwijnen en dat is altijd wel jammer, maar daar komt voor in de plaats dat ze heel erg veel met elkaar gaan spelen. Ze rennen achter elkaar aan dat het een lieve lust is. Ze kunnen ook heel plotseling zomaar ergens in slaap vallen en dan ben ik er zomaar eentje helemaal kwijt. Ze zijn natuurlijk nog best heel klein, dus ze passen overal in en onder. Omdat Kari door haar suikerziekte geen brokjes mag hebben, zitten de brokjes in een trommel met een deksel. Tobias vindt zo'n deksel lekker om op te liggen. Daar krijgt hij trouwens weinig tijd voor, want ik moet, op verzoek van de andere katten, constant de deksel eraf halen.
Teuntje en Takkie zijn natuurlijk nog best jong (1,5 jaar) en ze spelen de hele dag met de kleintjes. Zo leuk om naar te kijken. Ik geniet weer volop.

 

              

26 mei 2024
Vandaag is er eigenlijk niet zoveel gebeurd. De kleintjes lopen nu het grootste deel los door de kamer. Ze zijn nogal fotogeniek, dus ik loop de hele dag met mijn fototoestel of telefoon rond, want ik wil niets missen natuurlijk. Britta, de hond is ongelofelijk opdringerig. Af en toe zijn ze helemaal nat van het schoonlikken door de hond. Volgens mij zit ze ze gewoon onder te kwijlen, van liefde wel te verstaan. Ik ben het regelmatig zat en dan moet ze in de bench, maar als ik het deurtje een beetje open laat staan, zit er zo een kitten binnen en dan gaat het gewoon door. Ik heb de grote tunnel in de kamer gelegd en de kleine Ulmo vind dit een prima plekje om een dutje te doen. Tobias wil de hele dag spelen of op schoot liggen. Wat een leuk stel.

           

25 mei 2024
Het waren een paar rare dagen. Het begon al met een onbetrouwbare weegbeurt. Volgens de weegschaal waren de kittens afgevallen en dat leek mij onmogelijk. Ze eten namelijk allevier als bootwerkers. Ik heb uiteindelijk gisteren via  Bol.com een nieuwe weegschaal besteld, die vandaag is aangekomen. Ik ben eerst nog naar Prenatal en naar de Mediamarkt in Duiven gereden, maar ze waren daar zo duur, dat ik zonder weegschaal weer naar huis ben gereden. Via Bol.com heb ik nu een echte dierenweegschaal voor de helft. De kittens zijn nu allemaal boven de 700 gram en dat is een prima gewicht. Ze zijn namelijk nog geen zes weken oud. Dat is maandag pas. De kleintjes zitten nu niet meer in de bench, tenminste voor een groot deel van de dag. Het gaat precies zoals ik dacht. Britta is dolenthousiast, dus ik moet haar regelmatig tot de orde roepen en ik durf ze echt niet alleen met haar te laten. Ze wil zo graag spelen en zo fanatiek, dat ik niet zeker weet of de kittens dat wel leuk vinden (of erger). Ik blijf er dus bij en als ik de kamer uit moet, dan sluit ik de kittens of Britta even op en 's nacht gaan de kittens gewoon weer in de bench slapen. Dat vinden ze waarschijnlijk niet zo leuk. maar ik slaap dan een stuk beter.

              

22 mei 2024
Vandaag weer een normale dag, die begon om 6.30 uur met de insuline van Kari en de angstremmers van hond Britta. Vervolgens ben ik een half uur bezig geweest om de kittenkooi weer een beetje netjes te maken. Dat betekent: alles eruit: Yfke en haar kittens, de kattenbakken, de kaaspunt, alle speeltjes en voerbakjes om een beetje fatsoenlijk te kunnen stofzuigen. De kittens had ik in een grote kattenmand gestopt, want ze passen samen niet meer in het kleintje mandje. Bang voor de stofzuiger zijn ze ook allang niet meer, want dit doe ik een paar keer per dag. Daar zijn ze inmiddels dus wel aan gewend. Evey en Tobias zijn inmiddels de 700 gram ruim gepasseerd en de andere 2 hebben deze mijlpaal ook bijna gehaald. Gisteren leek het erop dat ze niet gegroeid waren, maar ik denk toch serieus dat de weegschaal kuren aan het vertonen is, want vandaag waren ze 2 x zo hard gegroeid. Het zou ook raar zijn, want ze eten als bootwerkers. Zowel de kuipjes Sheba van Yfke als de blikjes Hill's AD gaan erin als koek. Van het kittenvoer dat ik steeds neerzet wordt alleen het sap afgelikt. Britta vind dat helemaal niet erg, want die mag dan de restjes opeten. De kittenbrokjes worden ook met smaak opgepeuzeld. Ik gooi altijd verschillende soorten door elkaar. Niet alleen kunnen ze zelf kiezen wat ze het lekkerst vinden; het is later voor de nieuwe blikopeners ook makkelijker. Omdat ze gewend zijn aan verschillende merken voer, zullen hun maagjes niet van slag raken als ze ander voer krijgen.

        

21 mei 2024
Gisteren heeft Petra kennis gemaakt met Seray, het poesje dat ze meteen had gereserveerd, zodra ze de eerste foto's had gezien. Volgens mij viel het niet tegen :-). Petra heeft uitgebreid met het kleine hummeltje gespeeld en die vond het ook wel leuk geloof ik. Petra zat in elk geval flink onder de krassen. Daarna zijn we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Ik had gratis kaartjes en ik wilde graag de nieuwe koalabeertjes zien. Ook dat was leuk en we hebben het drooggehouden.

     

20 mei 2024
5 weken alweer en nog steeds gaan ze als een speer. Yfke is het volgens mij niet eens met het biologische kattengrit, want ze heeft nu al 3 keer in de bench gepoept, de viespeuk. Ik heb er gisteravond dus kattenbakje met houtkorrels bijgezet en ik hoefde vanmorgen gelukkig alleen maar te stofzuigen. Misschien toeval, maar ik hoop dat het mevrouw nu naar de zin is.
Het rode katertje Tobias is sinds gisteren de zwaarste van het stel. Ulmo is nog steeds de lichtste van de vier, maar het scheelt bijna niets meer. Straks komt Petra kennismaken met haar toekomstige huisgenoot. Ik ben zo benieuwd of het een beetje klikt met die twee. Petra heeft immers al vlak na haar geboorte gekozen voor één van de twee poesjes. Enfin, het is een heel leuk kitten dus dat komt vast wel goed.

19 mei 2024
De weegschaal was zeker gisteren wat van slag want vandaag zijn de kittens dubbel gegroeid. Tobias heeft zijn zusje ingehaald en Ulmo is ook weer helemaal bijgetrokken. Eigenlijk is het jammer dat de oogjes van de kittens niet zo mooi blauw blijven als ze nu zijn. Ik weet dat over een week of 2 het blauwe heeft plaatsgemaakt voor geel/groene ogen, zoals de rest. Ik denk trouwens dat ik de kittens niet meer zolang in de bench kan houden, misschien nog een weekje, maar dan is het wel voorbij. Ik moet dan nog even kijken of ik ze al door de kamer durf te laten lopen. Ik weet niet of ze dan al zindelijk zijn en ik vertrouw de hond ook niet helemaal. Britta zal ze beslist niets aandoen, maar haar onbenulligheid is onovertroffen. De kittens zijn nog veel te klein om van zich af te bijten.

  

 

18 mei 2024
Hoewel de kittens t.o.v. gisteren nauwelijks gegroeid zijn, zijn ze nu allemaal boven de 600 gram. Het zijn wel een stelletje druktemakers, dus ze voelen zich best heel lekker. Ze maken er nog steeds een puinhoop van. Dit komt vast door het biologische grit, dat overal aan blijft kleven. Ik neem het ongemak maar even voor lief, want voorlopig blijf ik dit grit nog wel even gebruiken. Dan maar een paar keer per dag stofzuigen. Als één van de kittens van dat chemische grit gaat eten en weer zo ziek wordt als het kitten van een paar nestjes geleden, dan vergeef ik het mezelf nooit (en mijn portemonnee ook niet).

16 mei 2024
Vanmorgen, meteen nadat ik wakker werd en bij de kittens ging kijken, stonden ze allevier voor het deurtje te schreeuwen van de honger. Allevier begonnen ze aan de brokjes, die ik meteen had neergezet. Dus ook Evey, die ik er gisteren nog niet op kon betrappen. De bench was natuurlijk nog wel een bende, er lag meer kattengrit los in de bench dan dat er nog in de kattenbakken zat. Ik heb een nieuwe kattenbak gekocht, eentje met een behoorlijke klep ervoor. Hopelijk dat dat een beetje helpt tegen de ongelofelijke troep die ze maken. Ik heb ook een 2de (klein) kattenbakje neergezet, want ik denk niet dat Yfke nog veel langer de billetjes blijft wassen. Ze hoefden vandaag geen wormenkuurtje dus de dagelijkse weegbeurt kon meteen beginnen. Niets mis mee.

          

15 mei 2024
Zojuist heb ik de 3de dag van de wormenpasta gegeven. Daar ben ik nu dus weer 1,5 week vanaf. Evey heeft het natuurlijk niet nodig, want die is dik zat, maar de andere 3 kittens zijn nu allemaal aan het eten van vlees begonnen. Ik heb gistermiddag een mini-kattenbakje in de bench gezet. Ik ben benieuwd wanneer ze die gaan gebruiken. Misschien wel nooit, want de grote kattenbak van Yfke vinden ze machtig interessant. Ze kunnen er ook een ongelofelijke puinhoop van maken. Ik moet de bench een paar keer per dag stofzuigen, want als er teveel grit op de vloer van de bench ligt, dan vindt Yfke meteen dat de hele bench een kattenbak is en daar ben ik dan weer niet zo blij mee.  Tobias heeft zijn zusje ingehaald qua gewicht en Ulmo volgt op de voet. Wat is het toch genieten als het zo goed gaat met de kleintjes.

        

14 mei 2024
De antiwormenpasta die ik nog had was een paar maanden over datum, dus ik heb gistermiddag een tube nieuwe pasta bij de dierenarts gehaald. Er was geen Vitaminthe op voorraad dus ik heb nu van het merk Panacur. Meteen spijt, want dit is veel meer werk dan de Vitaminthe. Deze moet namelijk steeds 3 dagen achter elkaar worden gegeven en dat dan elke 2 weken. Was een gedoe en ze vinden het natuurlijk helemaal niet lekker. Enfin, ik overleef dat wel en de kleintjes ook wel. Vandaag dus opnieuw. De katertjes zijn allebei zowel brokjes als natvoer gaan eten. Daarmee zullen ze de kleine achterstand in hun gewicht t.o.v. de poesjes wel snel ingehaald hebben. Vanmiddag dus maar een klein kattenbakje in de bench zetten, want Yfke zal nu wel stoppen met het schoonhouden van de billetjes van haar vierling. De klus gaat nu dus echt beginnen. De poesjes hebben er tot nu toe nog wat minder interesse in. Die spelen vooral met elkaar.

     
 

12 mei 2024
Gisteren was ik de hele dag naar Noord Holland en de kittens waren nauwelijks gegroeid. Zou dat er iets mee te maken hebben? Vanmorgen hadden ze dit trouwens alweer ingehaald, dus waarschijnlijk maakte ik me zorgen om niets. Toen ik gisteravond een schoteltje vlees voor kittens neerzette, ging Ulmo er meteen op af. Hij is nog steeds de kleinste van het stel, maar toch ook al bijna 500 gram. Vanavond zijn ze alweer 4 weken oud en dat betekent dat ik morgenochtend aan de 2-wekelijkse wormenkuur ga beginnen. Vanmorgen heb ik de bench helemaal opnieuw in orde gemaakt: gestofzuigd, nieuw kattengrit in de bak voor Yfke gedaan, waterbakjes afgewassen, kleedje uitgeschud, etc. Daarna stortte het 4-tal zich op Yfke, alsof het langer dan een half uurtje heeft geduurd. Wat een heerlijk stel is het weer.

                 

10 mei 2024
Toen ik vanmorgen Yfke een schaaltje vis gaf, stortte Evey (Urime dus), zich hier onmiddellijk op. Je zou toch denken dat ze al snel genoeg groeit, maar blijkbaar is ze toe aan vast voedsel. De foto is niet helemaal scherp, maar ik had maar één hand vrij; met de andere moest ik het klepje van de kittenkooi openhouden. Zin in vis geldt overigens nog niet voor de andere kittens. Tobias lustte wel een likje rijstebloempap, maar de anderen zagen dat zelfs nog niet zitten. De hond heeft zich over de pap ontfermd, maar die lust dan ook bijna alles.

     

9 mei 2024
Vandaag is het Hemelvaartsdag en ben ik me aan het voorbereiden op het optreden van Joost Klein op het Songfestival. Eigenlijk vind ik er niets, aan maar ik ben toch chauvinistisch genoeg om te gaan kijken. De kittens vinden er ook niets aan en die zijn helemaal niet chauvinistisch. Die slapen en drinken alleen maar. Petry en Erik gaan in de toekomst voor Umbar zorgen. Hij gaat Tobias heten en gaat een prima toekomst tegemoet. De kittens klimmen inmiddels regelmatig in de kattenbak van Yfke. Het kan geen kwaad meer want er zit nu veilig grit in, maar ze maken er wel een troep van. Er blijft van alles aan hun pootjes plakken en in de kittenkooi ligt oranje/rode vloerbedekking, dus je ziet alles. Ik ben normaal niet zo poetserig, maar er zit nu niets anders op dan stofzuigen.

      

8 mei 2024
Ik heb gisteren Petry kunnen vertellen dat de optie op het rode katertje van de baan is en waarschijnlijk verhuisd Umbar naar Brummen. Ondertussen gaan de kleintjes met elkaar spelen en zijn ze zich nergens anders iets van bewust. De kittens vinden het in elk geval heerlijk om een beetje rond te lopen, elkaar te plagen en heerlijk op de vloerbedekking of op het slaapzakje te slapen. Yfke verlaat steeds vaker de bench en heeft dan ook geen haast om weer naar haar kittens te gaan. Ik heb van Paul, de toekomstige blikopener van Urime haar toekomstige naam gekregen. Ze gaat Evey heten. Ik ga het aan de stamboomnaam toevoegen.

           

7 mei 2024
Ik heb de kattenbak van Yfke voorzien van biologische houtkorrels want ik betrap de kittens erop dat het lukt om erin te klimmen. Ik heb ook de kaaspunt in de bench gezet. Door het vele gebruik is het ding al vreselijk versleten, maar ze vinden het zo leuk dat ik hem bewaar. Ik ben al op zoek geweest naar een nieuw exemplaar, maar dat is nog steeds niet gelukt. Ik kan me ook na al die jaren ook niet meer herinneren waar ik hem ooit heb gekocht, dus ze moeten het er voorlopig maar mee doen.
De optie voor het rood-witte katertje is vervallen. Ondertussen heb ik van Paul en Eline bericht gehad dat Urime definitief in Herwijnen gaat wonen. Ik denk dat ze het er heel fijn gaat krijgen.

6 mei 2024
Als je wat belooft, moet je het ook doen. Gistermiddag heb ik dus het kistje van de kittens weggehaald en er een slaapzakje voor in de plaats gelegd. De kleintjes spoten meteen alle kanten op; dat vond Yfke minder leuk, maar daar moet ze maar aan wennen. Ik moet zelf goed opletten dat ze nog niet de kattenbak ingaan, want ik ben nog niet vergeten dat een paar nestjes geleden een kitten plotseling heel ziek werd, waarschijnlijk omdat ze kattengrit had opgegeten. Volgende week krijgen ze hun eigen kattenbakje. Zelf vinden de kleintjes zoveel ruimte wel leuk denk ik. Ze kunnen nu in elk geval goed oefenen met lopen, nou ja, meer waggelen.

5 mei 2024
Bevrijdingsdag vandaag, dus straks maar eens kijken of Yfke het een goed idee vindt als ik de kittens uit het kistje haal en ze los in de bench leg. Ze zullen best bij elkaar blijven liggen want dat is lekker warm natuurlijk maar ik hoef dan niet meer bang te zijn dat ze over het randje klimmen. Gisteren zijn Paul en Eline bij Urime op bezoek geweest. Ik hoor binnenkort wel hoe ze dat gevonden hebben. Ondertussen blijven de kittens groeien. Vannacht zijn ze 3 weken oud en ze gaan als een speer.

                    

2 mei 2024
Ik had het wel goed ingeschat. Ulmo is vandaag 26 gram zwaarder als gisteren, dus het zal nu niet lang meer duren voordat hij de rest heeft ingehaald. Ik moet trouwens sowieso het kistje vervangen door iets anders waar ze niet uit kunnen vallen of weer terug kunnen klauteren, want ze proberen nu allemaal over het randje te klimmem. Wel een schattig gezicht. Ik bof maar weer dat ik in deze leuke tijd een groot deel van de dag naar het grut kan kijken. 50 jaar werken was leuk, maar dit is nog veel leuker. Yfke is trouwens een fantastische moeder; dat had ik nooit kunnen dromen.

              

1 mei 2024
Het is vandaag de Dag van de Arbeid maar dat interesseert de kittens helemaal niets. Zij liggen gewoon lekker in hun kistje aan de tepels van Yfke te sabbelen. De kleine Ulmo was vanmorgen boven de 300 gram. Volgens mij heeft hij de achtervolging ingezet. Hij groei nu zo'n 20 gram per dag. Er komen al wat melktandjes door, dus Yfke zal binnenkort het zogen van de kittens wel wat gaan afbouwen. Zelf eten duurt nog wel een ruime week dus Yfke moet het nog wel even volhouden.
Vanmiddag zijn Eddy en Marga op bezoek geweest om kennis te maken met het rood-witte katertje. Ik hoor over een paar dagen of Groningen de definitieve provincie voor Umbar wordt. We hadden nog een hele discussie over het los buiten laten lopen van Noorse boskatten. Ik ben er persoonlijk geen voorstander van. Immers alle kittens die naar buiten konden zijn inmiddels door auto's aangereden, soms zelfs al na een paar maanden. Ik vind ook dat buiten loslopen ieders eigen verantwoording is en ik weet ook zeker dat ik het nooit ga controleren. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je woont. Het maakt nogal wat uit of je aan een drukke doorgaande weg woont of ergens op het platteland. 

     

30 april 2024
Het duurt nu echt niet meer lang dat de kittens uit hun kistje klimmen of met elkaar gaan spelen. Ik zie al regelmatig dat ze elkaar proberen te plagen. De kleine Ulmo zat gisteren al bijna bovenin de kittenkooi. Wat een acrobaat.

              

28 april 2024
Morgennacht is het alweer 2 weken geleden dat de kleintjes zijn geboren. Wat gaat de tijd snel als het allemaal probleemloos verloopt. Het rood zilveren katertje is zijn inhaalspurt nog niet begonnen, maar groeit elke dag zo'n 10 gram, dus dat moet genoeg zijn. Het poesje Urime (kitten 2) is een beer. Zij groeit elke dag wel 20 gram of meer. Ze doen het in ieder geval allemaal hartstikke goed.

                 

 

26 april 2024
De beide katertjes blijven nog steeds wat achter bij hun zusjes, maar ze groeien toch zo'n 10 gram per dag. De beide poesjes gaan veel sneller. Elke dag zeker 20 tot 30 gram. Niet normaal. Het wordt tijd dat de jongens aan een inhaalslag gaan beginnen. Het gaat trouwens prima met het hele stel. Nog een paar dagen en dan is het kistje, waar ze nu in liggen niet hoog genoeg meer en zal ik een lekker dekbedje in de bench leggen. Ik moet er natuurlijk niet aan denken dat ze uit hun kistje klimmen en het koud krijgen omdat ze zelf niet meer terug kunnen. Daar zijn ze nu nog echt te klein voor.

           

24 april 2024
Gisteren zijn de kittenpakketten van Royal Canin al bezorgd. Ik kon geen datum opgeven, dus na bestellen worden ze meteen gebracht. In de mail stond, dat ik moest tekenen voor ontvangst, maar de bezorger had blijkbaar geen zin in aanbellen, want ze stonden gewoon in de voortuin. Verder is er niet zoveel te melden.

           

23 april 2024
Omdat ik voor de voedselintollerantie van Takkie in Duitsland voer koop, had ik vanmorgen al vroeg contact met Frau Herkert van Josera. Tot mijn verrassing gaat zij ook 4 kittenpakketten opsturen. In Nederland doet alleen Royal Canin dit nog maar. Hoe anders was dit een paar jaar geleden. Als ik toen een kitten naar zijn nieuwe adres ging brengen, dan had ik de achterbak van mijn auto vol met gratis kittenpakketten van allerlei verschillende leveranciers.
Vanmiddag ben ik ook nog even bij de dierenarts langs geweest om een tubetje oogzalf te halen. Een van de kittens heeft een plakoogje en wil niet meer open. Ik wilde eigenlijk een tubetje Cavazan, want daar heb ik goede ervaring mee, maar omdat daar antibiotica inzit, kreeg ik dat niet zo mee. Dan moest ik eerst het kitten door de dierenarts laten onderzoeken. Nu moet ik het met Ophtosan doen: Vitamine A als zalf. Dit zal ook wel werken. Ondertussen groeien de kittens gestaag door en beginnen ze elkaar in de gaten te krijgen.. Straks gaan ze natuurlijk spelen en dan is het helemaal feest.

           

22 april 2024
De kittens zijn vandaag een week oud, wegen allemaal al boven de 200 gram en hebben hun oogjes open. De kleine Umbar zelfs al vanaf dat hij zo'n 5 dagen oud was. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een rood katertje (op dit moment nog de lichtste van het stel) zo vlot is. Dat belooft dus wat.

 

21 april 2024
Wat een ontwikkelingen gisteren! Niet alleen zijn alle kittens hun navelstrengetje verloren, ook hebben ze allemaal hun oogjes al open. Nu gaan ze echt op jonge poesjes lijken en niet meer op kleine blinde molletjes. Morgenochtend zijn ze dan ook alweer een week oud en het gaat heel goed met het kleine spul. Genieten hoor.

              

 

19 april 2024
Geen afspraken vandaag dus ik kan de hele dag naar de kleintjes gaan kijken. Natuurlijk samen met hond Britta, want die vindt het ook machtig interessant. Ik laat haar er natuurlijk nog niet bij, want buiten dat Yfke dit waarschijnlijk geen goed plan vindt, is Britta ook veel te onstuimig voor het kleine grut.
Ze groeien als kool en het rood/witte katertje (kitten 4) kijkt nu met beide oogjes de wereld in. De andere 3 wachten nog een paar dagen denk ik. Alles gaat in elk geval prima en ze groeien als kool

           

18 april 2024
Het wordt de hoogste tijd om de kittens een naam te geven. Nou, dat valt niet mee deze keer. Ik geef de kittens namelijk altijd een naam uit de mythologieën van J.R.R. Tolkien, de wereldberoemde auteur van o.a. In de ban van de Ring. Bij de "U" heeft hij blijkbaar niet veel inspiratie gehad, want het waren er niet zoveel. Nieuwe eigenaren kunnen mij altijd hun zelf gekozen naam doorgeven en als dit op tijd is en niet al te lang, dan laat ik deze ook aan de stamboom toevoegen. Bij het blad "Namen" kun je de betekenis vinden van alle kittens uit Balingshoek. Ik ben bijna aan het einde van het alfabet en ik heb nog geen idee wat ik daarna ga doen. Ik weet in elk geval zeker dat ik de "X"  ga overslaan.  Dit zijn de namen van de kittens uit het 20ste nestje geworden:

Kitten 1:    Ulmo          Rood zilver met wit
Kitten 2:    Urime         Zwart schildpad met wit
Kitten 3:    Undomiel    Zwart zilver schildpad met wit
Kitten 4:    Umbar        Rood met veel wit

Vanmiddag is Petry op bezoek bij de kittens geweest. Petry heeft in het verleden in de stamboek commissie van Felikat gezeten en ik ben blij dat Petry heeft bevestigd wat ik al dacht: Beide rode kittens zijn katertjes. Umbar (Kitten 4) heeft zelfs al één van zijn oogjes open.

17 april 2024
Wat zijn het toch weer een kanjers. Ze groeien als kool. Bleven de katertjes eerst nog wat achter, met een beetje extra hulp, in de vorm van kittenmelk,  is daar niets meer van te merken. De poesjes groeien nog wel steeds het hardst van allemaal (ook zonder een extra slokje) maar dat zal snel genoeg andersom zijn. Yfke is een hele zorgzame moeder. Toen ik gisteravond het witte kleedje verving door een schoon exemplaar, had ik de kittens even in een kattenmandje gedaan. Yfke vond dat geen goed idee en had meteen al één van de poesjes in haar bek om die terug te brengen naar de bench. De volgende keer moet ik toch het mandje maar dicht doen. Eén van de poesjes (Kitten 3) gaat trouwens bij Petra in Blerick wonen. Daar wonen ook al 2 katers en een poes uit nestje 18 en dat wordt dus een vrolijke boel. Normaliter vind ik het niet zo'n goed idee dat nieuwe verzorgers al op de 1ste dag een kitten kiezen. Ik wil altijd eerst kennismaken en als ze nog zo klein zijn is het nog bijna mogelijk om in te schatten welk karakter zich zal ontwikkelen, maar ik ken Petra al vanaf het 4de nestje in Balingshoek en ik weet zeker dat dit wel goed zit.

        

16 april 2024
De aanwezigheid van kittens wordt alweer een beetje normaal in Balingshoek. De kittens hebben hun eerste dag in de buitenlucht allemaal doorstaan. Het rood/zilveren katertje is overigens meer afgevallen dan de rest. Het ziet er allemaal nog wel goed uit maar voor de zekerheid heb ik hem toch al een beetje melk uit een flesje gegeven. Gelukkig vond hij dit best lekker. Straks nog maar eens proberen. Yfke ontpopt zich trouwens als een voorbeeldige moeder. Ze wil best de bench uit maar de meeste tijd brengt ze toch echt door met haar 4-ling. Ze poetst ze alsof ze nooit wat anders heeft gedaan. Heerlijk om te zien.

        

15 april 2024 om 7.00 uur
Na 3 uurtjes slaap heb ik vanmorgen om 7 uur snel Kari haar insuline geven, de kittens gecheckt en weer naar bed gegaan. Dat was nodig na 2 doorwaakte nachten. Alles gaat goed, de kittens zijn lekker beweeglijk. Vanmiddag maar even verder kijken. Mijn ogen wil nu nog niet zo goed open.

15 april 2024 om 3.30 uur
Wat een grappige datum: 15 april. Het allereerste nestje in Balingshoek is namelijk ook op 15 april geboren. Dat is dus precies 20 jaar geleden en toen werd het ook een nestje van vier. Ja, ze zijn geboren.
De eerste was onwijs moeilijk. Toen Yfke persweeën kreeg om 0.25 uur raakte ze helemaal in paniek. Niet alleen omdat een bevalling volgens mij sowieso pijn doet, maar het 1ste kitten lag ook ook nog in een stuit. Wellicht dat het daarom ook allemaal zo lang duurde. Toen het kitten eruit was (ik heb een handje geholpen) maar de nageboorte nog niet, wilde ze van de pijn het kitten bijten. Ik heb haar dus in het nekvel gegrepen om dat te voorkomen, met mijn andere hand het vlies om het kitten verwijderd en toen de nageboorte er ook was, heb ik Yfke in de bench gezet, zodat ik het kitten kon droogwrijven. Ondertussen, het was inmiddels 0.55 uur, kwam ook nummer 2 al tevoorschijn. Dit deed beduidend minder pijn, want nu begon ze het kitten te likken. Ik heb wel meteen het vlies rond het bekkie losgetrokken, want ik had nog niet zoveel vertrouwen in haar bevallingscapaciteiten. Ook nummer 3 was al onderweg. Inmiddels was het 1.10 uur. Nummer 4 kwam 20 minuten later en lag ook in een stuit. In een goed uur tijd, waren er dus 4 kittens geboren. Ik heb nog een uurtje naast de bench gezeten maar ik voelde geen kittens meer. Ik heb de vuile, bloederige lappen vervangen door schone exemplaren, de kittens waren allevier aan het drinken en ik heb de katten die nog in de buitenren zaten, binnen gelaten en het licht uitgedaan. Na 2 nachten op de bank dommelen, eindelijk weer een poosje naar bed.

   Geboren om  Gewicht Geslacht Kleur
Kitten 1  0,25 uur  126 gram  kater??  Rood/zilver met wit
Kitten 2  0,55 uur  114 gram  Poes  Zwart schildpad met wit
Kitten 3  1.10 uur  114 gram  Poes  Zwart schildpad zilver met wit
Kitten 4  1.30 uur  130 gram  Kater ???  Rood met veel wit

Ik ben nog niet helemaal zeker van de geslachten en de kleuren, maar daar ga ik morgenochtend, als ze allemaal droog zijn, nog een keer naar kijken. Ik weet wel zeker dat ze allemaal een vachtpatroon hebben maar of het gestreept is, weet ik ook nog niet zeker.     

                

14 april 2024
Dat de bevalling vandaag zou inzetten werd duidelijk toen Yfke onrustig mauwend het vruchtwater verloor. Wat een vieze boel was dat. Maar toen er enkele uren later nog steeds niets anders gebeurde dan hard mauwen, werd ik toch een beetje nerveus. Ik heb gebeld met Evidensia, het dierenziekenhuis waar ik terecht kon. Daar hebben ze Yfke en haar kittens nagekeken, Alles bleek in orde; het kon alleen nog een hele tijd (wel anderhalve dag) duren, want er was nog lang geen volledige ontsluiting. Met een mauwende poes en heel was euro's armer ben ik dus weer naar huis gegaan.

9 april 2024
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Yfke is inmiddels een dikke moeke geworden. Geen wonder want de bevalling is aanstaande. Ik hoef niet meer te werken of te bridgen, dus vanaf nu kan ik Yfke doorlopend in de gaten houden. De bench staat er helemaal klaar voor en ik hoop dat Yfke er ook klaar voor is.

6 april 2024
Gisteren heb ik van de eigenaar van Ticket, de toekomstige vader alle testresultaten ontvangen. Ik kan dus op de pagina van Felikat straks alle gegevens invullen om t.z.t. de stambomen te kunnen aanvragen.
De bevalling van Yfke komt nu toch snel dichterbij. Zoals gewoonlijk vind ik het weer bloedspannend (een beetje eng zelfs). Yfke is ook alvast haar krachten aan het verzamelen.

24 maart 2024
Yfke is niet zo'n knuffeltante als Kari maar omdat ze zich graag door Kari laat verwennen, ligt ze toch steeds naast mij op de bank. Woensdag eens checken bij Gerrit of Marga. Volgens mij deed haar moeder hetzelfde en veranderde ze ook in haar zwangerschap in een hele lieve, zachtaardige poes.

22 maart 2024
Yfke wordt inmiddels alsmaar dikker. Je kunt nu goed zien dat er kittens komen. Zouden het er inderdaad drie zijn? Ik kan het me haast niet voorstellen als ze al zo vroeg groeit.

13 maart 2024
Ik lees net op de website van Cattery Jarinina dat aanstaande vader Ticket ook zilver draagt. Dat had ik nog helemaal niet gezien en ben aangenaam verrast. Dat betekent dat de kittens die geboren worden ook mogelijk zilver zijn. Ik word steeds nieuwsgieriger.

12 maart 2024
Het uur van de waarheid was vanmiddag aangebroken. En . . . . . . . . drachtig. De dierenarts zag 3 zeer bewegelijke kittens. Misschien zit er nog wel ergens een kitten verstopt. Zo'n echo is immers niet zo betrouwbaar als het om het aantal gaat, maar dat ze zwanger is, is wel zeker. Media april dus kittens. Spannend!!!

5 maart 2024
Het lijkt erop dat Yfke zwanger is. Haar tepeltjes veranderen van kleur. Ik heb voor de zekerheid voor volgende week een afspraak gemaakt voor een echo. Dan kan de dierenarts ook bij benadering zien hoeveel kittens er geboren worden. Niet dat dit altijd klopt (meestal niet zelfs) Maar het is toch een indicatie. Dan krijgt Teuntje ook een snaptest, want ergens in mei kan Teuntje veilig naar haar vrijer toe (Uffe). 

12 februari 2024
Ticket is niet meer geïnteresseerd in zijn nieuwe verkering. Ik heb haar vanmiddag opgehaald. Nu maar hopen dat er kleintjes komen.

8 februari 2024
Vandaag heb ik een filmpje gekregen van Franca waarop ik kan zien dat Ticket en Yfke het prima met elkaar kunnen vinden.

6 februari 2024
Het duurde dus helemaal niet lang. Sjakie is zo geïnteresseerd in Yfke dat ik denk dat ze nu alweer krols is geworden. Ik durf haar wel naar Meerkerk te brengen.

22 januari 2024
Ik heb met Franca Buyzer afgesproken dat Yfke op bezoek mag komen bij Ticket. Vandaag heeft Yfke de snaptest ondergaan, tenslotte zijn we allemaal voor veilig vrijen. Als de snaptest negatief is, mag Yfke naar Ticket. Dat kan wel even duren, want ze is pas krols geweest.