Kittenboekje nestje 20

Terug

16 juli 2024
Inmiddels zijn Tobias, Evey en Seray verhuisd. Het is stil in Balingshoek. Gelukkig mag Frey nog een paar weekjes blijven.
Ik wacht trouwens nog steeds op het resultaat van de GSD IV test van Yfke en daarmee dus ook op de stambomen. Zodra deze laatste binnen zijn,. stap ik over naar de zuster kattenvereniging Mundikat. Wel een beetje dubbel gevoel na 20 jaar, maar ik voel zoveel wantrouwen bij Felikat, dat ik er nu echt genoeg van heb. 

10 juli 2024
Ik werd  vanmiddag om 13.45 uur bij de dierenarts verwacht. Met de Europese paspoorten van de 1ste enting was ik er ruim op tijd. Jorien stond ons al bijna op te wachten. De kittens werden weer uitgebreid bewonderd en daarna gewogen, helemaal nagekeken en uiteindelijk gevaccineerd. Zo'n APK'tje is best een heel uitgebreid. De dierenarts checkt de oortjes, het hartje, het gebit, voelt bij de nieren en de darmen en voelt aan de staartjes. Alle 4 de kittens hebben een witte staartpunt en Jorien vond het prachtig. Ook vond de dierenarts dat ze al zo groot waren en dat kan ik natuurlijk alleen maar beamen. De kanjers gaven geen kik bij de prik en worstelde alleen om los te komen, maar zowel de handen van de dierenarts als de mijne hielden ze tegen en daar konden ze niet tegenop. De uitslag van de GSD IV testen van Yfke en Teuntje waren nog niet compleet binnen, dus de stambomen zullen nu definitief niet op tijd komen. Dat wordt dus nasturen; in elk geval voor Tobias, Seray en Evey. Ik kan nu alles gereed gaan maken voor de verhuizing. De kittenboekjes afmaken, de kittenpakketten van Royal Canin, Josera en Balingshoek klaarmaken. Tobias vertrekt vrijdag als eerste. Wat zal het dan stil worden in Balingshoek en wat zal Britta ze missen.

           

8 juli 2024
Vandaag zijn de kittens 12 weken oud. Wat zijn deze afgelopen weken snel gegaan. Woensdagmiddag krijgen de kittens hun 2de inenting en komend weekend gaan er al 3 verhuizen. Gelukkig mag Frey nog een paar weekjes blijven. Vandaag krijgen de kittens ook hun laatste wormenkuurtje in Balingshoek. Eigenlijk staat deze week in het teken van "de laatste keer"  Vanmorgen heb ik de kittens ook voor de laatste keer gewogen. Tobias is nog steeds de zwaarste met zijn 1760 gram. Ik heb het even nagekeken maar in één van de vorige nestjes was er ook al eens een zwart katertje, die ruim 2 kilo was bij zijn verhuizing. Tobias is dus niet het  allerzwaarste kitten uit Balingshoek, maar wel een goede 2de.

5 juli 2024
Omdat ik een nieuwe eethoek kreeg, moest ik mijn verzameling films naar boven verhuizen. Wat heb ik een spijt dat ik niet ook mijn Tolkien verzameling heb verplaatst. Toen ik vanmorgen beneden kwam, trof ik deze ravage aan. Gelukkig was er niet een heel zeldzaam boek verscheurd. Ze hebben vast heel veel plezier gehad. Nou, ik wat minder.

         

3 juli 2024
Het opsturen van de GSD-IV verklaringen was toch nog niet genoeg voor Felikat. Ik kan gewoon niet voldoen aan wat ze vragen. Immers bij rasvereniging Neocat is een GSD-IV verklaring niet verplicht en die voorouders hebben ze dan ook niet allemaal. Nu kan ik dus niet voldoende aantonen dat Xenia, de moeder van Yfke GSD-IV vrij is. Ik heb een afspraak voor Yfke gemaakt bij de dierenarts om een DNA test te laten uitvoeren. Ik ben het zo langzamerhand zo vreselijk spuugzat. Ik weet zeker dat, ondanks alle inspanningen de stambomen niet op tijd in mijn brievenbus liggen. Ik weet niet of ik volgend jaar nog lid ben van Felikat.

        

1 juli 2024
11 weken vandaag en ze blijven maar groeien. Tobias is met stip de zwaarste (al 1600 gram vandaag) maar ook de rest laat zich niet onbetuigd. Volgende week is het alweer tijd voor de 2de inenting. Wat vliegt de tijd. Natuurlijk heb ik nog niets gehoord van de stambomen, dus ik troost mezelf dan maar met de gedachte dat ik alles correct heb ingeleverd. Ik begin er gewoon aan te wennen dat ik niets hoor. Hond Britta begint de kittens steeds leuker te vinden, lees: steeds fanatieker achteraan te rennen om ze vervolgens in de bek te nemen. Ik blijf het verbieden en gelukkig laat ze ze dan wel weer meteen los; ik durf haar dus niet alleen te laten met de kleintjes. Omdat ze zo angstig is voor alles wat ze niet kent, ben ik bang dat ze ergens van schrikt en dan per ongeluk bijt. Ik moet er niet aan denken. Afgelopen vrijdag zijn Paul en Eline nog een keertje op bezoek geweest bij Evey. Ze was duidelijk niet in de stemming om lekker op schoot te gaan zitten bij één van de twee, maar het zijn voor haar dan ook vreemden, met hele andere luchtjes. Dat wordt wel anders als ze eenmaal verhuisd is. Dan wil ze waarschijnlijk niets meer van mij weten.

                    

27 juni 2024
Gisteren ben ik uren bezig geweest om alle documenten te verzamelen die Felikat nodig had voor het maken van de stambomen. Van Yfke en Ticket moesten er verklaring naar Felikat worden gestuurd over GSD IV, erfelijke navelbreuk, ingedaalde teelballen en de snaptest van Yfke. Die laatste was makkelijk. In januari heb ik Yfke al laten testen op kattenaids en leukemie en daarvan had ik een bijlage in het entingsboekje bij gekregen en ook de documenten van Ticket waren compleet, maar van Yfke niet. Ik heb dus uren gebeld met Gerrit en Marga, die de fokkers zijn van Yfke. Ik had namelijk geen GSD-IV verklaringen van de moeder van Yfke, dus ik moest op zoek naar die van de voorouders. Als die namelijk geen drager zijn van GSD-IV, kunnen ze het ook niet doorgeven. Ik had zoveel papieren, dat ik door de bomen het bos niet meer zag, maar volgens mij heb ik het nu compleet kunnen aanleveren. Nu maar hopen dat de stambomen er zijn als de kittens verhuizen. Anders moet ik ze nasturen en dat zou ik heel jammer vinden.

           

24 juni 2024
We vieren vandaag dat de kittens 10 weken oud zijn. Dat betekent dus dat de wormenpasta weer uit het medicijnkastje wordt gehaald. Gelukkig beschik ik weer over een flinke tube Vitaminthe, zodat ik na één behandeling weer voor 2 weken klaar ben. Zo leuk vinden de kleintjes het namelijk niet. Ze kunnen het in ieder geval met de rest van de veestapel prima vinden. Iedereen poetst iedereen of ligt met iedereen op een lekker plekje. Tobias is inmiddels al 1500 gram. Ik geloof niet dat ik dat al eens eerder heb gehaald met een kitten van 10 weken, maar de andere laten zich ook niet onbetuigd. Wat is dit toch fijn.

               

22 juni 2024
Het is nog wel wat vroeg, maar vandaag heb ik alle documenten voor de overdracht van de kittens horen, in orde gemaakt. Ik heb namelijk de stamboomnummers en natuurlijk de registratienummers van de chip. Ja, het is gelukt om de kittens te registreren in de database van Felikat. Ik kan dus de eigendomsoverdracht formulieren en de verkoopcontracten helemaal in orde maken. De computer van de mevrouw van de stamboekcommissie van Felikat was kapot. Ik snap nog steeds niet dat het daarom ruim 2 maanden moet duren Ik overweeg dus nog steeds om over te stappen naar een andere kattenvereniging. Voorwaarde is wel dat de catterynaam gehandhaafd blijft, want een nieuw domeinnaam, nieuwe visitekaartjes en kittens die na 20 jaar ineens anders gaan heten lijkt mij niet zo'n goed idee. Ik hoor binnenkort meer. Tot nu toe lijken de kittens geen reactie te geven op de 1ste inenting en op de chip. Dat is dus een goed teken. Waarschijnlijk gaat het dan met de 2de inenting ook wel goed. Britta blijft onveranderlijk dol op de kleintjes. Zodra ze de kans krijgt begint ze de kleintjes af te likken of te verplaatsen. Het maakt haar niet uit waar ze ze kan vastpakken om mee te trekken. Aan een oor, of aan een achterpoot, alles is leuk. Gelukkig vinden de kittens het ook nog steeds leuk (ik wat minder).

             

19 juni 2024
Ik kreeg vanmorgen een telefoontje van de dierenarts en de afspraak voor de 1ste enting van de kittens werd met een half uurtje vervroegd naar 16:00 uur. Dierenarts Judith was aan het opereren dus Dierenarts Jorien heeft de kittens gecheckt, de entingen gegeven en de chip ingebracht bij het stel. Zowel de dierenarts als de assistente waren wild enthousiast over de kittens. Janneke heeft zelfs wat foto's en filmpjes gemaakt voor Social Media van de dierenartsenpraktijk. De kittens wogen allemaal dik boven de 1200 gram en werden natuurlijk gezond verklaard. De dierenarts bekeek de gebitjes, luisterde naar de hartjes en voelde of er nergens rare dingen zaten. In het entingsboekje staat dat bij beide katertjes de testikels zijn ingedaald en bij alle kittens dat er geen navelbreuk is geconstateerd. Dat moet tegenwoordig om uit te sluiten dat ze lijden aan een erfelijke vorm van navelbreuk. Zo hoef ik hierover geen verklaring te laten opmaken. Dit is overigens alleen maar van belang als de toekomstige eigenaren fokplannen hebben met het kitten en voorzover ik het kan inschatten, is dat niet het geval. De kittens gaven in elk geval geen kik en gingen daarna lekker spelen in de spreekkamer van de dierenarts. Op 10 juli as. heb ik de afspraak gemaakt voor de 2de inenting tegen katten en niesziekte. Wat is het toch leuk als een nestje zich zo probleemloos ontwikkeld. Yfke is trouwens opnieuw krols geworden en Sjakie neemt het ervan. Gelukkig kan dat helemaal geen kwaad, want Sjakie heeft zijn balletjes al een paar jaar geleden moeten inleveren. Yfke moet echt nog een jaartje wachten voordat ik weer op zoek ga naar een date.

              

17 juni 2024
Vandaag is het weer tijd voor de wekelijkse weegbeurt. Ik doe dit nu inderdaad niet meer elke dag, zoals in het begin. Ik kan zonder weegschaal ook wel zien dat ze groeien en goed eten. Tobias is al 1320 gram, maar de poesjes ogen groter. Bleef Frey de eerste weken een beetje achter qua grootte, vandaag is daar niets meer van te merken. Het wordt wel lastig om de kittens te wegen, want ze willen werkelijk geen seconde op de weegschaal blijven zitten en dat moet toch wel even als ik goed wil wegen. Bij Evey heb ik dus een beetje moeten gokken, want die bleef geen seconde stilzitten.
Het wordt een spannende week voor de kittens, want woensdag gaan ze naar de dierenarts, voor hun APK, de eerste enting tegen katten- en niesziekte en hun chip. Ik heb de gegevens van de kittens vorige week al doorgegeven aan de dierenarts, zodat ze rustig de Europese paspoorten kunnen maken. Ik heb overigens nog steeds niets van Felikat gehoord over de registratie van vader Ticket. Wat een ellende. Het lijkt wel of Felikat een soort tegenstander is i.p.v. een organisatie die kattenliefhebbers helpt of adviseert.

     

14 juni 2024
Afgelopen woensdag zijn Gerrit en Marga van cattery Fulco (moeder Yfke) op kraamvisite geweest. Zij zijn gestopt met fokken en hadden allerlei leuke kattencadeautjes meegenomen voor de kleintjes, die ik trouwens bijna geen kleintjes meer noemen. Ze donderen door het huis alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ze stormen de trap op en springen van de ene krabpaal naar de andere (apenkooien) en ik kijk er naar en geniet mateloos. Zojuist zijn Petry en Erik nog even wezen kijken bij hun toekomstige huisgenoot. Zij zijn net terug van hun vakantie in Noorwegen. Gelukkig werkt whatsapp daar ook, zodat ik af en toe een foto kon sturen van Tobias, het rood/witte katertje. Ik heb ook een grote tube Vitaminthe ontvangen. Ik had de eerste wormenkuurtjes met Panacur uitgevoerd, maar omdat ik dat bij elke wormenkuur 3 dagen moest geven, was dat wel heel onhandig. Via de dierenarts was Vitaminthe niet leverbaar, dus dat heb ik bij een webwinkel besteld. Medicijnen zijn dus niet alleen bij mensen een probleem aan het worden. Bij de dierenarts gaat het al niet veel anders.

              

10 juni 2024
8 weken vandaag en dat betekent: wormenkuurtje. Ik geloof niet dat de kleintjes het een lekker voedingssupplement vinden, want ik zit helemaal onder het bloed. Wat waren de kittens aan het vechten om weer los te komen. Inmiddels zijn ze allemaal over de kilo. Frey het lichtrode katertje is qua gewicht inmiddels zijn zusjes gepasseerd, maar dat had ik ook wel verwacht. Vanmorgen heb ik ze verwend met een blikje Mother & Babycare van Royal Canin. Binnen no-time was er € 3.85 aan kittenvoer opgeslobberd. Royal Canin weet wel van prijzen, maar omdat ze het zo lekker vinden, haal ik toch regelmatig een paar blikjes in huis.

9 juni 2024
Vandaag stond in het teken van het bezoek van Pauline aan Ulmo en het doet me plezier om te vertellen dat dit lieve mooie mannetje in Den Haag gaat wonen. Ik weet niet of hij straks heel gehoorzaam zal zijn, maar hij moet naar de naam Frey gaan luisteren. Ik zal de komende weken vast een beetje gaan oefenen.

8 juni 2024
Zondag krijgt Ulmo bezoek van Pauline uit Den Haag. Daar wonen nog een paar katten, dus als hij daarheen verhuisd, dan wordt dat vette pret. Ik heb nog steeds niets van Felikat gehoord en ik begin zo langzamerhand een beetje nijdig te worden.  Ik doe zelf ook vrijwilligerswerk, maar dat betekent niet dat het allemaal zo vrijblijvend is, dat je weken niets van je laat horen.  Ik kom straks maar weer eens in actie.  Misschien wordt het tijd om te escaleren. Het gaat met de kittens heel goed. Ze eten samen minstens 2 zakjes of blikjes natvoer per keer en ik doe dit 3 of 4 keer per dag en ze lusten werkelijk alles. Ook Evey is nu een kilo. De eerste inentingen komen steeds dichterbij.

            

3 juni 2024
De ontwikkelingen gaan nu wel heel erg hard. Zo gaan de kittens al door het kattenluikje naar de gang. Daar ben ik natuurlijk niet zo blij mee, want ik ben er al regelmatig eentje kwijt en als ze naar de gang kunnen, dan zijn er nog veel meer plekjes waar ik moet zoeken. Grappig om te zien dat het kleine licht rode katertje het als eerste lukte. Er zitten best sterke magneten in zo'n kattenluikje, maar het lukte hem toch. De kittens klimmen en springen ook inmiddels in de krabpalen en ze zijn nergens bang voor. Ze rennen achter elkaar aan dat het een lieve lust is en ik vermaak me kostelijk alleen al door er naar te kijken. Tobias, het rood witte katertje, heeft als eerste de kilo aangetikt, de andere 3 volgen hem op de voet. Ook de karaktertjes worden steeds duidelijker. Zo is Ulmo heel bescheiden, Tobias ondeugend, Seray fanatiek en Evey moedig maar alle vier heel knuffelig en komen uit zichzelf op schoot liggen.

           

1 juni 2024
Vanaf de geboorte van de kittens ben ik al met Felikat in de weer om de geboorte van de kittens te registreren, zodat ik tijdig de stambomen in huis heb. Wat een drama is dit weer. Ik overweeg nu toch echt om over te stappen naar een andere kattenvereniging. Daags na de geboorte wilde ik de kittens vastleggen in de database van Felikat, toen ik erachter kwam dat zowel de vader als de moeder niet in het systeem voorkwamen. Toen maakte ik me nog geen zorgen. Yfke is geboren in Cattery Fulco en Gerrit en Marga zijn lid van Neocat, een andere kattenvereniging, dus Yfke moest eerst "geïmporteerd" worden in de database van Felikat. Ik heb hiervoor haar verkleinde stamboom van de website opgestuurd naar de stamboekcommissie van Felikat, maar deze werd niet geaccepteerd. Ik kon goed lezen wat erin staat, maar ik moest desondanks een nieuwe scan maken. Enfin, dat is goedgekeurd en ik kon Yfke als moeder registreren bij de kittens. Dat gold niet voor de vader. De kleurenscan van de stamboom die ik had opgestuurd was niet duidelijk genoeg. Het plastic dat gebruikt was om de stamboom te lamineren was blijkbaar te dik. De eigenaar van Ticket stuurde mij een duidelijker kopie van de stamboom, maar die werd niet geaccepteerd omdat het niet in kleur was. Enfin we zijn inmiddels bijna 7 weken en tientallen mailtjes verder en ik kan de kittens nog steeds niet registreren. Het zal uiteindelijk wel goed komen, maar of ik de stambomen op tijd ontvang, moet ik maar afwachten. Mogelijk moet ik ze dus nasturen. Het komt in elk geval niet omdat ik te laat begonnen ben.
Ik heb inmiddels wel een afspraak gemaakt voor de 1ste enting en het aanbrengen van de chip. Dit gaat op 19 juni gebeuren. De kittens zijn dan 9 weken oud en een week ervoor zal ik de gegevens van de kittens naar de dierenarts sturen. Het aanmaken van een Europees paspoort is namelijk een hele klus en dan kunnen ze dit al eerder doen, zodat alles op 19 juni klaar is. Wat gaat de tijd weer snel.

 

           

29 mei 2024
Als alles zijn gangetje gaat, dan is er ook niet veel te melden in dit verhaaltje. Afgelopen maandag hebben de kittens de 6 weken bereikt en dat betekent dat het weer tijd is voor een wormenkuurtje. Ik toon ook de gewichten nog even van maandag, want Tobias is inmiddels ruimschoots de 800 gram gepasseerd. De andere 3 zijn daar ook bijna, maar nog niet helemaal. De 2 poesjes wegen exact hetzelfde. Ze doen het hartstikke goed. De blauwe oogjes beginnen een beetje te verdwijnen en dat is altijd wel jammer, maar daar komt voor in de plaats dat ze heel erg veel met elkaar gaan spelen. Ze rennen achter elkaar aan dat het een lieve lust is. Ze kunnen ook heel plotseling zomaar ergens in slaap vallen en dan ben ik er zomaar eentje helemaal kwijt. Ze zijn natuurlijk nog best heel klein, dus ze passen overal in en onder. Omdat Kari door haar suikerziekte geen brokjes mag hebben, zitten de brokjes in een trommel met een deksel. Tobias vindt zo'n deksel lekker om op te liggen. Daar krijgt hij trouwens weinig tijd voor, want ik moet, op verzoek van de andere katten, constant de deksel eraf halen.
Teuntje en Takkie zijn natuurlijk ook pas 1,5 jaar en ze spelen het liefst de hele dag met de kleintjes. Het is weer zo leuk om naar te kijken. Ik geniet weer volop.

              

26 mei 2024
Vandaag is er eigenlijk niet zoveel gebeurd. De kleintjes lopen nu het grootste deel los door de kamer. Ze zijn nogal fotogeniek, dus ik loop de hele dag met mijn fototoestel of telefoon rond, want ik wil niets missen natuurlijk. Britta, de hond is ongelofelijk opdringerig. Af en toe zijn ze helemaal nat van het schoonlikken door de hond. Volgens mij zit ze de kittens gewoon onder te kwijlen, van liefde wel te verstaan. Ik ben het regelmatig zat en dan moet ze in de bench, maar als ik het deurtje een beetje open laat staan, zit er zo een kitten binnen en dan gaat het gewoon door. Ik heb de grote tunnel in de kamer gelegd en de kleine Ulmo vind dit een prima plekje om een dutje te doen. Tobias wil de hele dag spelen of op schoot liggen. Wat een leuk stel.

           

25 mei 2024
Het waren een paar rare dagen. Het begon al met een onbetrouwbare weegbeurt. Volgens de weegschaal waren de kittens afgevallen en dat leek mij onmogelijk. Ze eten namelijk allevier als bootwerkers. Ik heb uiteindelijk gisteren via  Bol.com een nieuwe weegschaal besteld, die vandaag is aangekomen. Ik ben eerst nog naar Prenatal en naar de Mediamarkt in Duiven gereden, maar ze waren daar zo duur, dat ik zonder weegschaal weer naar huis ben gereden. Via Bol.com heb ik nu een echte dierenweegschaal voor de helft. De kittens zijn nu allemaal boven de 700 gram en dat is een prima gewicht. Ze zijn namelijk nog geen zes weken oud. Dat is maandag pas. De kleintjes zitten nu niet meer in de bench, tenminste voor een groot deel van de dag. Het gaat precies zoals ik dacht. Britta is dolenthousiast, dus ik moet haar regelmatig tot de orde roepen en ik durf ze echt niet alleen met haar te laten. Ze wil zo graag spelen en zo fanatiek, dat ik niet zeker weet of de kittens dat wel leuk vinden (of erger). Ik blijf er dus bij en als ik de kamer uit moet, dan sluit ik de kittens of Britta even op en 's nacht gaan de kittens gewoon weer in de bench slapen. Dat vinden ze waarschijnlijk niet zo leuk. maar ik slaap dan een stuk beter.

              

22 mei 2024
Vandaag weer een normale dag, die begon om 6.30 uur met de insuline van Kari en de angstremmers van hond Britta. Vervolgens ben ik een half uur bezig geweest om de kittenkooi weer een beetje netjes te maken. Dat betekent: alles eruit: Yfke en haar kittens, de kattenbakken, de kaaspunt, alle speeltjes en voerbakjes om een beetje fatsoenlijk te kunnen stofzuigen. De kittens had ik in een grote kattenmand gestopt, want ze passen samen niet meer in het kleintje mandje. Bang voor de stofzuiger zijn ze ook allang niet meer, want dit doe ik een paar keer per dag. Daar zijn ze inmiddels dus wel aan gewend. Evey en Tobias zijn inmiddels de 700 gram ruim gepasseerd en de andere 2 hebben deze mijlpaal ook bijna gehaald. Gisteren leek het erop dat ze niet gegroeid waren, maar ik denk toch serieus dat de weegschaal kuren aan het vertonen is, want vandaag waren ze 2 x zo hard gegroeid. Het zou ook raar zijn, want ze eten als bootwerkers. Zowel de kuipjes Sheba van Yfke als de blikjes Hill's AD gaan erin als koek. Van het kittenvoer dat ik steeds neerzet wordt alleen het sap afgelikt. Britta vind dat helemaal niet erg, want die mag dan de restjes opeten. De kittenbrokjes worden ook met smaak opgepeuzeld. Ik gooi altijd verschillende soorten door elkaar. Niet alleen kunnen ze zelf kiezen wat ze het lekkerst vinden; het is later voor de nieuwe blikopeners ook makkelijker. Omdat ze gewend zijn aan verschillende merken voer, zullen hun maagjes niet van slag raken als ze ander voer krijgen.

        

21 mei 2024
Gisteren heeft Petra kennis gemaakt met Seray, het poesje dat ze meteen had gereserveerd, zodra ze de eerste foto's had gezien. Volgens mij viel het niet tegen :-). Petra heeft uitgebreid met het kleine hummeltje gespeeld en die vond het ook wel leuk geloof ik. Petra zat in elk geval flink onder de krassen. Daarna zijn we naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen geweest. Ik had gratis kaartjes en ik wilde graag de nieuwe koalabeertjes zien. Ook dat was leuk en we hebben het drooggehouden.

     

20 mei 2024
5 weken alweer en nog steeds gaan ze als een speer. Yfke is het volgens mij niet eens met het biologische kattengrit, want ze heeft nu al 3 keer in de bench gepoept, de viespeuk. Ik heb er gisteravond dus kattenbakje met houtkorrels bijgezet en ik hoefde vanmorgen gelukkig alleen maar te stofzuigen. Misschien toeval, maar ik hoop dat het mevrouw nu naar de zin is.
 Het rode katertje Tobias is sinds gisteren de zwaarste van het stel. Ulmo is nog steeds de lichtste van de vier, maar het scheelt bijna niets meer. Straks komt Petra kennismaken met haar toekomstige huisgenoot. Ik ben zo benieuwd of het een beetje klikt met die twee. Petra heeft immers al vlak na haar geboorte gekozen voor één van de twee poesjes. Enfin, het is een heel leuk kitten dus dat komt vast wel goed.

19 mei 2024
De weegschaal was zeker gisteren wat van slag want vandaag zijn de kittens dubbel gegroeid. Tobias heeft zijn zusje ingehaald en Ulmo is ook weer helemaal bijgetrokken. Eigenlijk is het jammer dat de oogjes van de kittens niet zo mooi blauw blijven als ze nu zijn. Ik weet dat over een week of 2 het blauwe heeft plaatsgemaakt voor geel/groene ogen, zoals de rest. Ik denk trouwens dat ik de kittens niet meer zolang in de bench kan houden, misschien nog een weekje, maar dan is het wel voorbij. Ik moet dan nog even kijken of ik ze al door de kamer durf te laten lopen. Ik weet niet of ze dan al zindelijk zijn en ik vertrouw de hond ook niet helemaal. Britta zal ze beslist niets aandoen, maar haar onbenulligheid is onovertroffen. De kittens zijn nog veel te klein om van zich af te bijten.

  

18 mei 2024
Hoewel de kittens na gisteren nauwelijks gegroeid zijn, zijn ze nu allemaal boven de 600 gram. Het zijn wel een stelletje druktemakers, dus ze voelen zich best heel lekker. Ze maken er nog steeds een puinhoop van. Dit komt vast door het biologische grit, dat overal aan blijft kleven. Ik neem het ongemak maar even voor lief, want voorlopig blijf ik dit grit nog wel even gebruiken. Dan maar een paar keer per dag stofzuigen. Als één van de kittens van dat chemische grit gaat eten en weer zo ziek wordt als het kitten van een paar nestjes geleden, dan vergeef ik het mezelf nooit (en mijn portemonnee ook niet).

          

16 mei 2024
Vanmorgen, meteen nadat ik wakker werd en bij de kittens ging kijken, stonden ze allevier voor het deurtje te schreeuwen van de honger. Allevier begonnen ze aan de brokjes, die ik meteen had neergezet. Dus ook Evey, die ik er gisteren nog niet op kon betrappen. De bench was natuurlijk nog wel een bende, er lag meer kattengrit los in de bench dan dat er nog in de kattenbakken zat. Ik heb een nieuwe kattenbak gekocht, eentje met een behoorlijke klep ervoor. Hopelijk dat dat een beetje helpt tegen de ongelofelijke troep die ze maken. Ik heb ook een 2de (klein) kattenbakje neergezet, want ik denk niet dat Yfke nog veel langer de billetjes blijft wassen. Ze hoefden vandaag geen wormenkuurtje dus de dagelijkse weegbeurt kon meteen beginnen. Niets mis mee.

        

15 mei 2024
Zojuist heb ik de 3de dag van de wormenpasta gegeven. Daar ben ik nu dus weer 1,5 week vanaf. Evey heeft het natuurlijk niet nodig, want die is dik zat, maar de andere 3 kittens zijn nu allemaal aan het eten van vlees begonnen. Ik heb gistermiddag een mini-kattenbakje in de bench gezet. Ik ben benieuwd wanneer ze die gaan gebruiken. Misschien wel nooit, want de grote kattenbak van Yfke vinden ze machtig interessant. Ze kunnen er ook een ongelofelijke puinhoop van maken. Ik moet de bench een paar keer per dag stofzuigen, want als er teveel grit op de vloer van de bench ligt, dan vindt Yfke meteen dat de hele bench een kattenbak is en daar ben ik dan weer niet zo blij mee.  Tobias heeft zijn zusje ingehaald qua gewicht en Ulmo volgt op de voet. Wat is het toch genieten als het zo goed gaat met de kleintjes.

     

14 mei 2024
De antiwormenpasta die ik nog had was een paar maanden over datum, dus ik heb gistermiddag een tube nieuwe pasta bij de dierenarts gehaald. Er was geen Vitaminthe op voorraad dus ik heb nu van het merk Panacur. Meteen spijt, want dit is veel meer werk dan de Vitaminthe. Deze moet namelijk steeds 3 dagen achter elkaar worden gegeven en dat dan elke 2 weken. Was een gedoe en ze vinden het natuurlijk helemaal niet lekker. Enfin, ik overleef dat wel en de kleintjes ook wel. Vandaag dus opnieuw. De katertjes zijn allebei zowel brokjes als natvoer gaan eten. Daarmee zullen ze de kleine achterstand in hun gewicht t.o.v. de poesjes wel snel ingehaald hebben. Vanmiddag dus maar een klein kattenbakje in de bench zetten, want Yfke zal nu wel stoppen met het schoonhouden van de billetjes van haar vierling. De klus gaat nu dus echt beginnen. De poesjes hebben er tot nu toe nog wat minder interesse in. Die spelen vooral met elkaar.

                 

10 mei 2024
Toen ik vanmorgen Yfke een schaaltje vis gaf, stortte Evey (Urime dus), zich hier onmiddellijk op. Je zou toch denken dat ze al snel genoeg groeit, maar blijkbaar is ze toe aan vast voedsel. De foto is niet helemaal scherp, maar ik had maar één hand vrij; met de andere moest ik het klepje van de kittenkooi openhouden. Zin in vis geldt overigens nog niet voor de andere kittens. Tobias lustte wel een likje rijstebloem pap, maar de anderen zagen dat zelfs nog niet zitten. De hond heeft zich over de pap ontfermd, maar die lust dan ook bijna alles.

     

9 mei 2024
Vandaag is het Hemelvaartsdag en ben ik me aan het voorbereiden op het optreden van Joost Klein op het Songfestival. Eigenlijk vind ik er niets, aan maar ik ben toch chauvinistisch genoeg om te gaan kijken. De kittens vinden er ook niets aan en die zijn helemaal niet chauvinistisch. Die slapen en drinken alleen maar. Petry en Erik gaan in de toekomst voor Umbar zorgen. Hij gaat Tobias heten en gaat een prima toekomst tegemoet. De kittens klimmen inmiddels regelmatig in de kattenbak van Yfke. Het kan geen kwaad meer want er zit nu veilig grit in, maar ze maken er wel een troep van. Er blijft van alles aan hun pootjes plakken en in de kittenkooi ligt oranje/rode vloerbedekking, dus je ziet alles. Ik ben normaal niet zo poetserig, maar er zit nu niets anders op dan stofzuigen.

      

8 mei 2024
Ik heb gisteren Petry kunnen vertellen dat de optie op het rode katertje van de baan is en dus verhuisd Umbar mogelijk naar Brummen. Ondertussen gaan de kleintjes met elkaar spelen en zijn ze zich nergens anders iets van bewust. De kittens vinden het in elk geval heerlijk om een beetje rond te lopen, elkaar te plagen en heerlijk op de vloerbedekking of op het slaapzakje te slapen. Yfke verlaat steeds vaker de bench en heeft dan ook geen haast om weer naar haar kittens te gaan. Ik heb van Paul, de toekomstige blikopener van Urime haar definitieve naam gekregen. Ze gaat Evey heten. Ik ga het aan de stamboomnaam toevoegen.

           

7 mei 2024
Ik heb de kattenbak van Yfke voorzien van biologische houtkorrels want ik betrap de kittens erop dat het lukt om erin te klimmen. Ik heb ook de kaaspunt in de bench gezet. Door het vele gebruik is het ding al vreselijk versleten, maar ze vinden het zo leuk dat ik hem bewaar. Ik ben al op zoek geweest naar een nieuw exemplaar, maar dat is nog steeds niet gelukt. Ik kan me ook na al die jaren ook niet meer herinneren waar ik hem ooit heb gekocht, dus ze moeten het er voorlopig maar mee doen. De optie voor het rood-witte katertje is vervallen. Ondertussen heb ik van Paul en Eline bericht gehad dat Urime definitief in Herwijnen gaat wonen. Ik denk dat ze het er heel fijn gaat krijgen.

6 mei 2024
Als je wat belooft, moet je het ook doen. Gistermiddag heb ik dus het kistje van de kittens weggehaald en er een slaapzakje voor in de plaats gelegd. De kleintjes spoten meteen alle kanten op; dat vond Yfke minder leuk, maar daar moet ze maar aan wennen. Ik moet zelf goed opletten dat ze nog niet de kattenbak ingaan, want ik ben nog niet vergeten dat een paar nestjes geleden een kitten plotseling heel ziek werd, waarschijnlijk omdat ze kattengrit had opgegeten. Volgende week krijgen ze hun eigen kattenbakje. Zelf vinden de kleintjes zoveel ruimte wel leuk denk ik. Ze kunnen nu in elk geval goed oefenen met lopen, nou ja, meer waggelen.

5 mei 2024
Bevrijdingsdag vandaag, dus straks maar eens kijken of Yfke het een goed idee vindt als ik de kittens uit het kistje haal en ze los in de bench leg. Ze zullen best bij elkaar blijven liggen want dat is lekker warm natuurlijk maar ik hoef dan niet meer bang te zijn dat ze over het randje klimmen. Gisteren zijn Paul en Eline bij Urime op bezoek geweest. Ik hoor binnenkort wel hoe ze dat gevonden hebben. Ondertussen blijven de kittens groeien. Vannacht zijn ze 3 weken oud en ze gaan als een speer.

                    

2 mei 2024
Ik had het wel goed ingeschat. Ulmo is vandaag 26 gram zwaarder als gisteren, dus het zal nu niet lang meer duren voordat hij de rest heeft ingehaald. Ik moet trouwens sowieso het kistje vervangen door iets anders waar ze niet uit kunnen vallen of weer terug kunnen klauteren, want ze proberen nu allemaal over het randje te klimmen. Wel een schattig gezicht. Ik bof maar weer dat ik in deze leuke tijd een groot deel van de dag naar het grut kan kijken. 50 jaar werken was leuk, maar dit is nog veel leuker. Yfke is trouwens een fantastische moeder; dat had ik nooit kunnen dromen.

              

1 mei 2024
Het is vandaag de Dag van de Arbeid maar dat interesseert de kittens helemaal niets. Zij liggen gewoon lekker in hun kistje aan de tepels van Yfke te sabbelen. De kleine Ulmo was vanmorgen boven de 300 gram. Volgens mij heeft hij de achtervolging ingezet. Hij groei nu zo'n 20 gram per dag. Er komen al wat melktandjes door, dus Yfke zal binnenkort het zogen van de kittens wel wat gaan afbouwen. Zelf eten duurt nog wel een ruime week dus Yfke moet het nog wel even volhouden.
Vanmiddag zijn Eddy en Marga op bezoek geweest om kennis te maken met het rood-witte katertje. Ik hoor over een paar dagen of Groningen de definitieve provincie voor Umbar wordt. We hadden nog een hele discussie over het los buiten laten lopen van Noorse boskatten. Ik ben er persoonlijk geen voorstander van. Immers alle kittens die naar buiten konden zijn inmiddels door auto's aangereden, soms zelfs al na een paar maanden. Ik vind ook dat buiten loslopen ieders eigen verantwoording is en ik weet ook zeker dat ik het nooit ga controleren. Het hangt er natuurlijk ook vanaf waar je woont. Het maakt nogal wat uit of je aan een drukke doorgaande weg woont of ergens op het platteland. 

     

28 april 2024
Morgennacht is het alweer 2 weken geleden dat de kleintjes zijn geboren. Wat gaat de tijd snel als het allemaal probleemloos verloopt. Het rood zilveren katertje is zijn inhaalspurt nog niet begonnen, maar groeit elke dag zo'n 10 gram, dus dat moet genoeg zijn. Het poesje Urime (kitten 2) is een beer. Zij groeit elke dag wel 20 gram of meer. Ze doen het in ieder geval allemaal hartstikke goed.

 

                 

 

26 april 2024
De beide katertjes blijven nog steeds wat achter bij hun zusjes, maar ze groeien toch zo'n 10 gram per dag. De beide poesjes gaan veel sneller. Elke dag zeker 20 tot 30 gram. Niet normaal. Het wordt tijd dat de jongens aan een inhaalslag gaan beginnen. Het gaat trouwens prima met het hele stel. Nog een paar dagen en dan is het kistje, waar ze nu in liggen niet hoog genoeg meer en zal ik een lekker dekbedje in de bench leggen. Ik moet er natuurlijk niet aan denken dat ze uit hun kistje klimmen en het koud krijgen omdat ze zelf niet meer terug kunnen. Daar zijn ze nu nog echt te klein voor.

           

24 april 2024
Gisteren zijn de kittenpakketten van Royal Canin al bezorgd. Ik kon geen datum opgeven, dus na bestellen worden ze meteen gebracht. In de mail stond, dat ik moest tekenen voor ontvangst, maar de bezorger had blijkbaar geen zin in aanbellen, want ze stonden gewoon in de voortuin. Verder is er niet zoveel te melden.

           

23 april 2024
Omdat ik voor de voedselintolerantie van Takkie de kattenbrokjes in Duitsland koop, had ik vanmorgen al vroeg contact met Frau Herkert van Josera. Tot mijn verrassing gaat zij ook 4 kittenpakketten opsturen. In Nederland doet alleen Royal Canin dit nog maar. Hoe anders was dit een paar jaar geleden. Als ik toen een kitten naar zijn nieuwe adres ging brengen, dan had ik de achterbak van mijn auto vol met gratis kittenpakketten van allerlei verschillende leveranciers.
Vanmiddag ben ik ook nog even bij de dierenarts langs geweest om een tubetje oogzalf te halen. Een van de kittens heeft een plakoogje en wil niet meer open. Ik wilde eigenlijk een tubetje Cavazan, want daar heb ik goede ervaring mee, maar omdat daar antibiotica inzit, kreeg ik dat niet zo mee. Dan moest ik eerst het kitten door de dierenarts laten onderzoeken. Nu moet ik het met Ophtosan doen: Vitamine A als zalf. Dit zal ook wel werken. Ondertussen groeien de kittens gestaag door en beginnen ze elkaar in de gaten te krijgen.. Straks gaan ze natuurlijk spelen en dan is het helemaal feest.

           

22 april 2024
De kittens zijn vandaag een week oud, wegen allemaal al boven de 200 gram en hebben hun oogjes open. De kleine Umbar zelfs al vanaf dat hij zo'n 5 dagen oud was. Ik heb nog nooit meegemaakt dat een rood katertje (op dit moment nog de lichtste van het stel) zo vlot is. Dat belooft dus wat.

 

21 april 2024
Wat een ontwikkelingen gisteren! Niet alleen zijn alle kittens hun navelstrengetje verloren, ook hebben ze allemaal hun oogjes al open. Nu gaan ze echt op jonge poesjes lijken en niet meer op kleine blinde molletjes. Morgenochtend zijn ze dan ook alweer een week oud en het gaat heel goed met het kleine spul. Genieten hoor.

              

19 april 2024
Geen afspraken vandaag dus ik kan de hele dag naar de kleintjes gaan kijken. Natuurlijk samen met hond Britta, want die vindt het ook machtig interessant. Ik laat haar er natuurlijk nog niet bij, want buiten dat Yfke dit waarschijnlijk geen goed plan vindt, is Britta ook veel te onstuimig voor het kleine grut.
Ze groeien als kool en het rood/witte katertje (kitten 4) kijkt nu met beide oogjes de wereld in. De andere 3 wachten nog een paar dagen denk ik. Alles gaat in elk geval prima en ze groeien als kool

           

18 april 2024
Het wordt de hoogste tijd om de kittens een naam te geven. Nou, dat valt niet mee deze keer. Ik geef de kittens namelijk altijd een naam uit de mythologieën van J.R.R. Tolkien, de wereldberoemde auteur van o.a. In de ban van de Ring. Bij de "U" heeft hij blijkbaar niet veel inspiratie gehad, want het waren er niet zoveel. Nieuwe eigenaren kunnen mij altijd hun zelf gekozen naam doorgeven en als dit op tijd is en niet al te lang, dan laat ik deze ook aan de stamboom toevoegen. Bij het blad "Namen" kun je de betekenis vinden van alle kittens uit Balingshoek. Ik ben bijna aan het einde van het alfabet en ik heb nog geen idee wat ik daarna ga doen. Ik weet in elk geval zeker dat ik de "X"  ga overslaan.  Dit zijn de namen van de kittens uit het 20ste nestje geworden:

Kitten 1:    Ulmo          Rood zilver met wit
Kitten 2:    Urime         Zwart schildpad met wit
Kitten 3:    Undomiel    Zwart zilver schildpad met wit
Kitten 4:    Umbar        Rood met veel wit

Vanmiddag is Petry op bezoek bij de kittens geweest. Petry heeft in het verleden in de stamboek commissie van Felikat gezeten en ik ben blij dat Petry heeft bevestigd wat ik al dacht: Beide rode kittens zijn katertjes. Umbar (Kitten 4) heeft zelfs al één van zijn oogjes open.

17 april 2024
 
Wat zijn het toch weer een kanjers. Ze groeien als kool. Bleven de katertjes eerst nog wat achter, met een beetje extra hulp, in de vorm van kittenmelk,  is daar niets meer van te merken. De poesjes groeien nog wel steeds het hardst van allemaal (ook zonder een extra slokje) maar dat zal snel genoeg andersom zijn. Yfke is een hele zorgzame moeder. Toen ik gisteravond het witte kleedje verving door een schoon exemplaar, had ik de kittens even in een kattenmandje gedaan. Yfke vond dat geen goed idee en had meteen al één van de poesjes in haar bek om die terug te brengen naar de bench. De volgende keer moet ik toch het mandje maar dicht doen. Eén van de poesjes (Kitten 3) gaat trouwens bij Petra in Blerick wonen. Daar wonen ook al 2 katers en een poes uit nestje 18 en dat wordt dus een vrolijke boel. Normaliter vind ik het niet zo'n goed idee dat nieuwe verzorgers al op de 1ste dag een kitten kiezen. Ik wil altijd eerst kennismaken en als ze nog zo klein zijn is het nog bijna mogelijk om in te schatten welk karakter zich zal ontwikkelen, maar ik ken Petra al vanaf het 4de nestje in Balingshoek en ik weet zeker dat dit wel goed zit.

        

16 april 2024
De aanwezigheid van kittens wordt alweer een beetje normaal in Balingshoek. De kittens hebben hun eerste dag in de buitenlucht allemaal doorstaan. Het rood/zilveren katertje is overigens meer afgevallen dan de rest. Het ziet er allemaal nog wel goed uit maar voor de zekerheid heb ik hem toch al een beetje melk uit een flesje gegeven. Gelukkig vond hij dit best lekker. Straks nog maar eens proberen. Yfke ontpopt zich trouwens als een voorbeeldige moeder. Ze wil best de bench uit maar de meeste tijd brengt ze toch echt door met haar 4-ling. Ze poetst ze alsof ze nooit wat anders heeft gedaan. Heerlijk om te zien.

        

15 april 2024 om 7.00 uur
Na 3 uurtjes slaap heb ik vanmorgen om 7 uur snel Kari haar insuline geven, de kittens gecheckt en weer naar bed gegaan. Dat was nodig na 2 doorwaakte nachten. Alles gaat goed, de kittens zijn lekker beweeglijk. Vanmiddag maar even verder kijken. Mijn ogen wil nu nog niet zo goed open.

15 april 2024 om 3.30 uur
Wat een grappige datum: 15 april. Het allereerste nestje in Balingshoek is namelijk ook op 15 april geboren. Dat is dus precies 20 jaar geleden en toen werd het ook een nestje van vier. Ja, ze zijn geboren.
De eerste was onwijs moeilijk. Toen Yfke persweeën kreeg om 0.25 uur raakte ze helemaal in paniek. Niet alleen omdat een bevalling volgens mij sowieso pijn doet, maar het 1ste kitten lag ook ook nog in een stuit. Wellicht dat het daarom ook allemaal zo lang duurde. Toen het kitten eruit was (ik heb een handje geholpen) maar de nageboorte nog niet, wilde ze van de pijn het kitten bijten. Ik heb haar dus in het nekvel gegrepen om dat te voorkomen, met mijn andere hand het vlies om het kitten verwijderd en toen de nageboorte er ook was, heb ik Yfke in de bench gezet, zodat ik het kitten kon droogwrijven. Ondertussen, het was inmiddels 0.55 uur, kwam ook nummer 2 al tevoorschijn. Dit deed beduidend minder pijn, want nu begon ze het kitten te likken. Ik heb wel meteen het vlies rond het bekkie losgetrokken, want ik had nog niet zoveel vertrouwen in haar bevallingscapaciteiten. Ook nummer 3 was al onderweg. Inmiddels was het 1.10 uur. Nummer 4 kwam 20 minuten later en lag ook in een stuit. In een goed uur tijd, waren er dus 4 kittens geboren. Ik heb nog een uurtje naast de bench gezeten maar ik voelde geen kittens meer. Ik heb de vuile, bloederige lappen vervangen door schone exemplaren, de kittens waren allevier aan het drinken en ik heb de katten die nog in de buitenren zaten, binnen gelaten en het licht uitgedaan. Na 2 nachten op de bank dommelen, eindelijk weer een poosje naar bed.

 

 Geboren om

 Gewicht

Geslacht

Kleur

Kitten 1

 0,25 uur

 126 gram

 kater??

 Rood/zilver met wit

Kitten 2

 0,55 uur

 114 gram

 Poes

 Zwart schildpad met wit

Kitten 3

 1.10 uur

 114 gram

 Poes

 Zwart schildpad zilver met wit

Kitten 4

 1.30 uur

 130 gram

 Kater ???

 Rood met veel wit

Ik ben nog niet helemaal zeker van de geslachten en de kleuren, maar daar ga ik morgenochtend, als ze allemaal droog zijn, nog een keer naar kijken. Ik weet wel zeker dat ze allemaal een vachtpatroon hebben maar of het gestreept is, weet ik ook nog niet zeker.     

                

14 april 2024
Dat de bevalling vandaag zou inzetten werd duidelijk toen Yfke onrustig mauwend het vruchtwater verloor. Wat een vieze boel was dat. Maar toen er enkele uren later nog steeds niets anders gebeurde dan hard mauwen, werd ik toch een beetje nerveus. Ik heb gebeld met Evidensia, het dierenziekenhuis waar ik terecht kon. Daar hebben ze Yfke en haar kittens nagekeken, Alles bleek in orde; het kon alleen nog een hele tijd (wel anderhalve dag) duren, want er was nog lang geen volledige ontsluiting. Met een mauwende poes en heel was euro's armer ben ik dus weer naar huis gegaan.

9 april 2024
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Yfke is inmiddels een dikke moeke geworden. Geen wonder want de bevalling is aanstaande. Ik hoef niet meer te werken of te bridgen, dus vanaf nu kan ik Yfke doorlopend in de gaten houden. De bench staat er helemaal klaar voor en ik hoop dat Yfke er ook klaar voor is.

6 april 2024
Gisteren heb ik van de eigenaar van Ticket, de toekomstige vader alle testresultaten ontvangen. Ik kan dus op de pagina van Felikat straks alle gegevens invullen om t.z.t. de stambomen te kunnen aanvragen.
De bevalling van Yfke komt nu toch snel dichterbij. Zoals gewoonlijk vind ik het weer bloedspannend (een beetje eng zelfs). Yfke is ook alvast haar krachten aan het verzamelen.

24 maart 2024
Yfke is niet zo'n knuffeltante als Kari maar omdat ze zich graag door Kari laat verwennen, ligt ze toch steeds naast mij op de bank. Woensdag eens checken bij Gerrit of Marga. Volgens mij deed haar moeder hetzelfde en veranderde ze ook in haar zwangerschap in een hele lieve, zachtaardige poes.

22 maart 2024
Yfke wordt inmiddels alsmaar dikker. Je kunt nu goed zien dat er kittens komen. Zouden het er inderdaad drie zijn? Ik kan het me haast niet voorstellen als ze al zo vroeg groeit.

13 maart 2024
Ik lees net op de website van Cattery Jarinina dat aanstaande vader Ticket ook zilver draagt. Dat had ik nog helemaal niet gezien en ben aangenaam verrast. Dat betekent dat de kittens die geboren worden ook mogelijk zilver zijn. Ik word steeds nieuwsgieriger.

12 maart 2024
Het uur van de waarheid was vanmiddag aangebroken. En . . . . . . . . drachtig. De dierenarts zag 3 zeer bewegelijke kittens. Misschien zit er nog wel ergens een kitten verstopt. Zo'n echo is immers niet zo betrouwbaar als het om het aantal gaat, maar dat ze zwanger is, is wel zeker. Media april dus kittens. Spannend!!!

5 maart 2024
Het lijkt erop dat Yfke zwanger is. Haar tepeltjes veranderen van kleur. Ik heb voor de zekerheid voor volgende week een afspraak gemaakt voor een echo. Dan kan de dierenarts ook bij benadering zien hoeveel kittens er geboren worden. Niet dat dit altijd klopt (meestal niet zelfs) Maar het is toch een indicatie. Dan krijgt Teuntje ook een snaptest, want ergens in mei kan Teuntje veilig naar haar vrijer toe (Uffe). 

12 februari 2024
Ticket is niet meer geïnteresseerd in zijn nieuwe verkering. Ik heb haar vanmiddag opgehaald. Nu maar hopen dat er kleintjes komen.

8 februari 2024
Vandaag heb ik een filmpje gekregen van Franca waarop ik kan zien dat Ticket en Yfke het prima met elkaar kunnen vinden.

6 februari 2024
Het duurde dus helemaal niet lang. Sjakie is zo geïnteresseerd in Yfke dat ik denk dat ze nu alweer krols is geworden. Ik durf haar wel naar Meerkerk te brengen.

22 januari 2024
Ik heb met Franca Buyzer afgesproken dat Yfke op bezoek mag komen bij Ticket. Vandaag heeft Yfke de snaptest ondergaan, tenslotte zijn we allemaal voor veilig vrijen. Als de snaptest negatief is, mag Yfke naar Ticket. Dat kan wel even duren, want ze is pas krols geweest.