Kittendagboek nestje 6

Thara draagt haar dikke buik met trots. Al een paar weken na de dekking begon haar buik op te zwellen. Net als haar eerste zwangerschap een aantal jaren geleden, is Thara ontstellend dik. Ik ben benieuwd wat er in haar buik zit. Zipper is pas geleden tot zwart-wit verklaard, door de 10 witte haren op zijn startpunt en ik ben nieuwsgierig of er kittens geboren zullen worden met wit. Nog even geduld dus. Volgens mijn berekeningen moet de bevalling ergens tussen 12 en 15 april plaatsvinden.
Ik schrijf dit op 13 april. Het is vandaag dag 65 dus het kan niet lang meer duren. Gisteren was ze erg onrustig, maar vandaag is er nog niets te merken van een aanstaande bevalling.

14 april 2008
Vanavond werd Thara plotseling erg onrustig en heb ik haar in de kittenkooi gezet. Die stond er helemaal klaar voor. Ik heb wel de kattenbak verwijderd, want daar ging ze steeds inliggen en om de kittens nu als klontvormige klei uit het grit te plukken leek me geen goed idee.

Onder toeziend oog van Sabine en Lisa werden in recordtijd 4 kittens geboren.

Nummer 1 om 19.50 uur en weegt van 97 gram    (schildpadje)
Nummer 2 om 19.55 uur en weegt 107 gram        (schildpadje)
Nummer 3 om 20.15 uur en weegt  88 gram         (zwart)
Nummer 4 om 20.45 uur en weegt 97 gram.         (blauw)

Toen werd het rustig en heb ik samen met Lisa de lakens in de kist vervangen en nog wat foto's gemaakt.
Toen ik terug kwam van het naar huis brengen van Lisa zag ik tot mijn grote verbijstering dat er toch nog een kitten is geboren. Toen Thara aan het eten was zag ik nummer 5 rondscharrelen.
Nummer 5 is dus ongeveer om 22.00 uur uur geboren en is helemaal zwart en weegt 125 gram.
Thara is er hartstikke gek mee. Als het morgen weer een beetje rustig is, ga ik kijken of het poesjes of katertjes zijn (de laatste 2 tenminste).
Hier zijn de eerste foto's:

           

15 april 2008
Toen ik vanmorgen beneden kwam, was mijn eerste gang natuurlijk naar de kittenkooi. Ik ben inmiddels een beetje van de schrik bekomen van het 5de kitten.
Wat een blunder zeg. Ik heb er vannacht wel een paar uurtjes van wakker gelegen. Als ik Thara niet een extra beetje blikvoer had gegeven, had ik het waarschijnlijk vandaag pas ontdekt.

Vanmorgen lag alles lekker te slapen en/of te drinken. Altijd fijn als ze de eerste nacht goed doorkomen.De andere katten zijn ook zeer geinteresseerd in dagene wat zich in de kittenkooi afspeelt. Melrose is voornamelijk geinteresseerd in het bakje met kittenkorreltjes, Doriath is nieuwsgierig naar het gekrioel in het kistje om mee te spelen en Arwen wil gewoon de kittens hebben. Als ik Arwen haar gang laat gaan, nestelt ze zich breeduit bij de kittens en heeft Thara het nakijken. Dat doen we dus maar niet. Arwen heeft nog een klein weekje om zich om haar eigen 3 dochters te bekommeren.
Vanavond zal ik de kittens wegen en kijken of ik kan ontdekken of de 2 zwarte en het blauwe kitten poesjes of katertjes zijn. Ik denk dat het katertjes zijn, maar het is moeilijk te zien.

Inmiddels kan ik gaan nadenken over de namen van de kittens. Voor de jongens is er geen enkel probleem maar voor de meiden valt het niet mee. Namen uit de mythologie van Tolkien met een F. Maar ik ga het proberen en Dik denkt al mee. De kittens zelf maken zich in elk geval nog helemaal geen zorgen.

     

17 april 2008
Thara is helemaal gewend aan het gekrioel van 5  kittens om zich heen. Ik ben niet helemaal tevreden over de stijging van de gewichten, ds ik ben gisteravond begonnen met het bijvoeren van de kittens. Niet te vaak, maar een beetje hulp kan Thara wel gebruiken. De 3 kittens van Arwen lopen ook nog rond, maar mogen niet bij de kittenkoooi in de buurt komen. Elanor en Elbereth zijn namelijk verkouden en hebben last van rode oogjes. Ik ben bang dat ze de kleintjes aansteken en dat is niet de bedoeling. Ik heb dus weer een vol programma. 's Morgens begin ik met de hele kleintjes wat kittenmelk te geven. Daarna krijgen de grote kittens een slokje antibiotica en wat zalf in hun oogjes. Het is altijd een heel gevecht, dus ik wikkel ze in een handdoek om mijn eigen velletje een beetje te beschermen. Daarna krijgen de grote kittens hun bakje vlees, om het weer goed te maken. Daar zijn de kleintjes nog helemaal niet aan toe, die genieten van hun moeders melkbar. Het is nog even onder voorbehoud, maar voor zover ik het kan zien bestaat het nestje uit de volgende kittens:

                 Fréa        Poes        Zwart Schildpad gestreept met veel rood               

                 Frodo      Kater        Effen Zwart met een forse witte staartpunt              

                 Firiel       Poes        Zwart Schildpad gestreept met minder rood

                 Fengel     Poes       Blauw gestreept

                 Faramir    Kater       Zwart gestreept

18 april 2008
Vandaag kreeg ik een mailtje van Wilma. Bij Wilma woont Tharon, een kater uit het eerste nestje van Thara, die meldde dat dit nestje op de kop af 4 jaar later is geboren als Thara's eerste kittens. Ik had dat nog helemaal niet verzonnnen en dat is natuurlijk best toevallig of bijzonder. Hopelijk groeien deze kittens net zo mooi op.

De kittens hebben de groei te pakken. Af en toe een beetje kittenmelk heeft misschien wel geholpen, maar ze schieten nu vooruit en dat is heerlijk om te merken. Thara is bijna niet bij haar kittens weg te slaan, dat was ook de eerste 2 dagen wel anders. Zoals hiervoor staat heb ik de kittens hun voorlopige namen gegeven.

 

19 april 2008
Vandaag heb ik Eleni naar haar nieuwe adres gebracht en ze was meteen dikke maatjes met Durin (Ivar) uit nestje 4. Die is net zo onbenullig en dol op spelen als Doriath en daar was ze al aan gewend. De andere 2 moeten nog een paar dagen wachten, tot hun oogjes niet meer zo geirriteerd zijn. De verkoudheid is zo goed als over.
Toen ik thuis kwam heb ik meteen de kleine kittens op de foto gezet. Hopelijk groeien ze net zo mooi uit als de andere kanjers. Drie kittens hebben hun navelstreng al verloren en de kleine Firiel heeft 1 oog wagenwijd open. Volgens mij ziet ze er nog niks mee, de andere zit ook nog stijf dicht. Maar het is wel een bizar gezicht.

Hieronder staan ze in de geboorte-volgorde:

              

21 april 2008
Vandaag zijn de kittens 1 week oud en ze groeien als kool. De kleine Firiel heeft nu al beide oogjes open en bij Fengel is het een kwestie van een uurtje en dan is het bij hem ook zo ver. Alle kittens zijn hun navelstrengetje kwijt. Thara is heel gek met haar kroost.
Twee of drie keer per dag help ik haar een beetje met een flesje kittenmelk. Frodo vindt daar niet zoveel aan, maar dat is niet erg, want hij groeit toch wel. Fengel vindt het het lekkerst. Daar moet ik echt de tijd voor nemen, want hij stopt pas na een kwartier met sabbelen. Faramir vindt het ook heerlijk. Ik hoop niet dat hij het een jaar volhoudt met groeien zoals nu, want dan wordt het formaat meer van een pony dan van een Noorse boskat.

De 2 grote kittens die er nog een paar dagen zijn, zijn weer helemaal in orde. Ze zijn zelfs nu af van hun rode oogjes. Ze willen dolgraag naar de kleine kittens toe, maar dat durf ik nog niet aan. Ik moet wel het flesje onmiddellijk opruimen na gebruik, want als ik het vergeet, is gegarandeerd de speen doormidden gekauwd. Elbereth of Elanor, geen idee, maar kapot krijgen ze hem.

              

25 april 2008
Het is stil in huis. Gisteren zijn Elanor en Elbereth verhuisd. Eleni was vorige week al verhuisd naar Petra en natuurlijk naar Durin, de creme kater uit het vorige nestje. Het wachten is nu tot de kleine kittens gaan rondlopen. Dat duurt gelukkig nog wel eventjes. Ze moeten eerst nog even doorgroeien. Faramir heeft daar helemaal geen moeite mee. Dat is een potig exemplaar, niet normaal gewoon.  Fengel is dol op de flesjes kittenmelk, maar of hij er nou erg van groeit, vraag ik me af. Ze zijn natuurlijk allemaal verschrikkelijk lief.

 

28 april 2008

Vandaag zijn de kittens 2 weken oud en het zijn kanjers. Het zijn 5 totaal verschillende kittens. Frea is een beetje de zwarte versie van Doriath met haar half gekleurde snoetje. Frodo heeft een ongelofelijk lief zwart koppie. Ik ben al helemaal verliefd. Firiel wordt een prachtige poes met haar mooie rode vlekjes. Fengel is de kleinste van het stel, maar is dol op flesjes kittenmelk, dus dat komt ook helemaal goed. Faramir wordt een grote gestreeptje kater. Hij groeit en groeit maar door.
Het is inmiddels zover dat de andere poezen af en toe een kijkje gaan nemen. Thara vindt het allemaal best. Ook als ik een van de kittens een tijdje meeneem. Nog een weekje en dan gaan ze met elkaar spelen. Ik ga vanaf 6 mei een weekje naar Griekenland dus dan kan Sabine er volop van genieten. Ik zou het bijna annuleren.

           


30 april 2008

De kittens zijn weer flink gegroeid de laatste twee dagen. Ze beginnen nu elkaar en mij te herkennen. Voorzichtige pogingen om te spelen zie ik in het kistje en als ik mijn hand in het kistje houd, dan proberen ze tegen mijn hand op te klimmen of beginnen zelf te sabbelen. Vanavond hebben ze met z'n allen een hele tijd naast mij op de bank gezeten. Welliswaar in hun kistje maar ik merk dat ze het leuk vinden. Thara vindt het allemaal best en ik heb zo mooi de gelegenheid om ze af en toe een beetje kittenmelk toe te stoppen, lekker te kriebelen en op de foto te zetten.

             

 

 

5 mei 2008

De kittens moeten het een weekje zonder mij doen. Dat is helemaal niet zo erg, want Sabine, mijn onvolprezen buurvrouw neemt de zorg over. Ik ga dus met een gerust hart een weekje naar Chios. Ook Doriath is helemaal weg van de kittens. Zodra ze de kans krijgt, kruipt ze erbij in hun kistje. Eerst was ik bang dat ze te wild zou zijn, maar het tegendeel is het geval. Ze gaat er tussen liggen en poetst ze helemaal schoon. Thara heeft geen enkel bezwaar en gaat er lekker bij liggen. Het wordt wel druk in het kistje.

13 mei  2008

Mijn weekje Griekenland zit erop en de kittens zien er geweldig uit. Ze klimmen nu zelf in en uit het kistje en ze zijn geweldig gegroeid. Wat is het toch een feest, zo'n nestje. Als ik morgen mijn vakantie rommel heb opgeruimd, zal ik een nieuwe fotoreportage van de kleintjes maken. Ze beginnen zelf te eten, dus het wordt weer tijd voor kitten-kattenbakjes. De zindelijkheidstraining kan beginnen. Morgen krijgen ze ook hun eerste wormenkuurtje. Gelukkig is de melkfabriek van Thara ook nog steeds niet te versmaden.

 

17 mei  2008

Het is elke keer toch weer wonderbaarlijk dat de kittens automatisch een kattenbakje gaan gebruiken, zodra ze gaan eten. Frodo, Firiel en Faramir smikkelen een paar keer per dag een zakje vlees weg. Fengel en Frea houden het nog even bij kittenbrokjes, maar de kattenbak gebruiken ze al allemaal. Af en toe mogen ze los in de kamer lopen. Ze blijven nog een beetje bij de kittenkooi in de buurt  en dat is wel lekker. Ze zijn nog zo klein, dat ik bang ben om erop te trappen. De andere poezen vinden het helemaal niet erg als de kittens wat van hun eten laten staan. Ze staan in rijen voor de kittenkooi te wachten totdat het deurtje open gaat.

              

19 mei  2008

Vandaag zijn de kittens 5 weken oud en het gaat geweldig. Ze beginnen rond te rennen alsof het al echte katten zijn. Het is een feest om naar te kijken. De komende weken heb ik geen tv nodig om naar te kijken. Het is hier doorlopend film. De kittens hebben hun wekelijkse weegbeurt weer gehad en het gaat prima. Faramir is een echte bootwerker en Fengel is het tegenovergestelde. Daar staat weer tegenover dat Faramir een Joris Goedzak is, terwijl Fengel het liefst de boel op stelten zet.
Zoals het er naar uitziet, gaan Fengel en Frea samen verhuizen naar Brussel. Ik vind het altijd heerlijk als kittens bij elkaar blijven. Dan voelen ze zich de eerste dagen niet zo alleen. Kelly komt volgende week kennismaken met de beide meiden.

           

 

24 mei  2008

Ik zit op de bank en geniet mateloos. De kittens rennen in het rond, doen hun eerste beklimming van de krabpaal en de bank, willen af en toe even knuffelen en eten goed.
Grappig om te zien dat de verschillende karaktertjes al te herkennen zijn. Frodo is een macho katertje, Faramir is stoer, maar bedachtzaam. Frea is een echte eigenwijze meid, Fengel is een ondernemende knuffel en Firiel maakt zelf wel uit wat ze doet.Dit is het eerste nestje waarbij ik de snoeren en kabeltjes goed in de gaten moet houden, ze onderzoeken alles. Gelukkig spelen ze ook graag met een balletje of een muis, anders had ik na dit nestje een andere inboedel moeten aanschaffen.
Omdat de volwassen poezen dol zijn op kittenvoer, vinden de maaltijden plaats in de bench. Het valt niet mee om ze daar allemaal in de krijgen en de rest er buiten te houden. Gelukkig duurt dit maar een paar dagen, weet ik uit ervaring, want dan herkennen ze het geluid van de bakjes en van de zakjes vlees, zodat ze zelf allemaal al in de bench gaan zitten wachten.

           

              

 

26 mei  2008

Vandaag zijn de kittens 6 weken oud en dat betekent wormenkuurtje nummer twee. Ze groeien als kool. Dat is geen wonder, want ze vinden alles lekker. Alle smaakjes vlees of vis en ook de kittenkorreltjes gaan er goed in. Dat laatste is trouwens een hele toer. Ik ben gewend dat er altijd korreltjes staan. Dat lukt prima met de gewone brokjes, maar de kittenkorreltjes worden ogenblikkelijk door de andere katten opgesnoept. Die moet ik dus steeds wegzetten als ze uit gegeten zijn. Gelukkig is de melkvoorziening door hun moeder nog volledig in bedrijf. De kittens hebben ontdekt, dat blote voeten ook erg leuk zijn om mee te spelen. Zelf vind ik dat wat minder, vooral omdat Doriath het ook een leuk spelletje vindt en haar nageltjes en tandjes zijn een maatje groter. Frea heeft ontdekt dat het leuk is om tegen mijn broek op te klimmen. De anderen zullen dit voorbeeld nu ook wel snel volgen.

De kittens zijn vandaag weer op de weegschaal geweest. Kijk maar hoe mooi ze gelijk op gaan.

31 mei  2008

Vandaag is Kelly met haar familie op bezoek geweest bij de kittens. Frea en Fengel gaan defintief in de buurt van Brussel wonen. Als alles goed gaat, gaan ze op 12 juli verhuizen. Met alle kittens gaat het fantastisch. Ze groeien goed, zijn vrolijk, spelen heel veel en het allerbelangrijkst: ze zijn hartstikke lief.
Alle poezen genieten van de kleintjes. Thara kan al haar zorgzaamheid kwijt, Arwen trouwens ook. Melrose en Doriath hebben nu constant iets om mee te spelen. Iedereen poetst iedereen en het is heerlijk om te zien. Inmiddels staan hier en daar weer wat kleine kattenbakjes, die door alle kittens meestal wel worden gebruikt. Af en toe gaat er nog iets mis, maar daar is de dweil dan weer goed voor.

        

 

2 juni  2008

Het is alweer 7 weken geleden dat de kittens geboren zijn. Wat worden ze al groot!
Gisteren zijn Yvonne en Peter op bezoek geweest. Firiel en Faramir gaan naar Hillegom verhuizen als ze 13 weken oud zijn. 
Vandaag zijn de kittens weer onderworpen aan de wekelijkse weegbeurt. Het ziet er allemaal heel goed uit. Er staan inmiddels 3 kattenbakjes in de woonkamer die allemaal goed gebruikt worden door de kleintjes. Jammer genoeg ook door de volwassen poezen. Ze passen helemaal niet op zo'n klein bakje, maar ja. . . . .  alles wat anders is dan normaal wordt onmiddellijk uitgeprobeerd.
Vannacht is Sabine, mijn onvolprezen buurvrouw voor 2 weken naar Rhodos vertrokken en dat betekent dat ik de zorg erbij heb voor haar 2 katten. Ik doe dat natuurlijk met alle liefde, niet alleen omdat het 2 schatten zijn maar ook omdat Sabine altijd zo fijn voor mijn poezen zorgt als ik weer eens op vakantie ga.

     

9 juni  2008

Wat gaat de tijd toch snel. Vandaag zijn de kittens alweer 8 weken oud en krijgen ze wormenkuurtje nr.3. In de loop van de week zal ik een afspraak gaan maken voor de 1ste enting. Dan kan de dierenarts ze ook een keertje helemaal nakijken, want ze hebben gelukkig nog geen dierenarts gezien. Dat is ook niet nodig want ze gaan als een speer. Frodo klimt inmiddels de trap op. Ik vind het doodeng, maar het is met alle kittens nog goedgegaan, dus dat zal nu ook wel.

Ze hebben ontdekt dat het leuk is, om de bak met kittenspeeltjes om te gooien en alles door de hele kamer te verspreiden.  Naast het verschonen van de kittenbakjes, moet ik nu ook alle speeltjes verzamelen. Zo houden ze me wel bezig. Leuk, maar druk. Ik zoek nu alleen voor Frodo nog fijne verzorgers. Het is een erg leuk en ondernemend baasje en hij ziet er erg mooi uit, dus dat zal wel weer lukken.

Bleven vorige week de gewichten een beetje achter (geen idee waarom) vandaag bewees de weegschaal dat dat een moment opname was. Ze spurten richting de kilo. Inmiddels is Frodo de zwaarste. Dat kun je wel zien ook. Dat wordt precies zijn vader.
Morgen krijgen ze hun laatste wormenkuurtje in Balingshoek. Daar hebben ze ook nog niet een keer last van gehad, ze vinden het zelfs wel lekker.

Zaterdagavond had ik gezelschap van Julie, mijn nichtje van 9. Fengel heeft eindeloos bij haar op schoot gelegen. Ze zaten er allebei van te genieten. Ik trouwens ook.

Kortom ze gaan geweldig.

  

16 juni  2008

Afgelopen vrijdag speelde Nederland tegen Frankrijk. Iedereen wilde op tijd thuis zijn voor de voetbalwedstrijd, dus het was berendruk bij de dierenarts. Gelukkig had ik een afspraak gemaakt, dus ik was voor alle mensen aan de beurt. De kittens hebben vrijdag hun eerste controle en ening gehad. Ze zijn helemaal goed gekeurd. Ik vroeg de dierenarts om Fengel nog even goed na te kijken. De dag ervoor was er bij Fenkel een keutel aan haar kontje blijven plakken en toen ik haar oppakte, zat het zo vastgeplakt, dat ik het pas na een kwartier onder de warme kraan had losgekregen. Wat kan zo'n klein poesje schreeuwen en ik deed toch echt heel voorzichtig. Fengel heeft een dag niet gegeten, maar nu is de schrik of de pijn weer helemaal voorbij.

De kittens rennen nu net zo hard rond als de volwassen katten. Wat een feest. Faramir is een watje. Zo stoer als hij is, klimt hij tot bovenin de grote krabpaal, maar als hij naar beneden wil, als hij hoort dat ik eten in de bench zet, zal schreeuwt ie als een baby en moet ik hem eraf tillen.Hij kan trouwens prima zelf naar beneden, maar dit vindt meneer veel gemakkelijker (en ik ook).
De laatste periode gaat nu voor mij in. Als ze hun eerste prikje hebben gekregen gaat het altijd zo snel. Nog maar 3/4 weekjes genieten.

De kittens zijn 9 weken vandaag en het is een heerlijke stel.

 

                 

 

23 juni  2008

Het is weer feest vandaag, want de kittens zijn 10 weken. Het gaat nu hard. Niet alleen met de gewichtjes (alleen Fengel is nog niet boven de kilo), maar vooral omdat het einde van dit nestje in Balingshoek in zicht begint te komen.

Gisteravond heeft Petry haar deskundige blik over de kittens geworpen en hebben we de definitieve kleuren voor de stamboom vastgesteld. De 2 zwarte poesjes zijn allebei Zwart schildpad en volgens Petry dus niet gestreept. Anders hadden ze een streep patroon in hun zwarte vacht moeten hebben. Faramir is Zwart gemarmerd. Frodo zwart wit en Fengel Blauw gestreept. De aanvraag voor de stambomen is de deur uit.

Ze hebben helemaal geen last van de eerste enting. Hopelijk gaat het bij de tweede enting ook zo goed. Ik heb ze vorige week een Frontline-beurtje gegeven, want we ontdekten enkele nestvlooitjes en dat hebben we liever niet in Balingshoek.

Vandaag nog geen foto's maar die komen waarschijnlijk morgen.

 

24 juni  2008
Gisteren kwam ik niet toe aan het uitzoeken en plaatsen van foto's maar dat maak ik hierbij goed.

              

30 juni  2008
Jemig wat gaat de tijd toch snel. De kleintjes zijn vandaag al weer 11 weken. Morgen over een week krijgen ze hun tweede enting en hun laatste APK-keuring.

Frea heeft me gisteren goed aan het schrikken gemaakt. Ze wilde de hele dag niet eten en mijn alarmbellen gingen weer allemaal rinkelen. Ze lag de hele dag boven op een van de kleine krabpaaltjes en normaal is ze altijd in de kamer, want ze willen niks missen.
Ik heb haar in de middag gedwongen om wat kippebouillon door te slikken. Ze vind mij helemaal niet lief meer en ondanks dat ik haar in een handdoek had gerold, zit ik onder de krabben. Het bleek ook vrij zinloos want na 10 minuten had ze het alweer uitgespugt.Na een uurtje heb ik het nog eens geprobeerd maar toen met een paar druppeltjes Metocloral erdoor. Ik weet niet of het daaraan heeft gelegen, maar 's avonds at ze weer net zo gretig als anders. Niet van de speciaal gekooktje kipfilet, maar gewoon een zakje Whiskas. Ze is wel een onsje afgevallen, maar als er verder niks gebeurt, zit dat er morgen weer aan.

Zipper en Rambo zullen voorlopig geen vader meer worden. Afgelopen week hebben zij een staafje geimplanteerd gekregen, waarmee ze chemisch gecastreerd zijn. Als dit over een paar weken gaat werken, dan kunnen de jongens weer lekker af en toe naar binnen. Jammer dat de kittens dan al weg zijn. Ze zijn er altijd zo lief mee.
 

7 juli  2008
De week waarin alles voor het laatst is, is aangebroken. Ik heb de kittens vandaag voor het laatst gewogen, ik werk voor de laatste keer deze kittenpagina bij. Deze week voor het laatst de kleine kattenbakjes schoonmaken.

Morgen krijgen de kittens hun tweede enting. Het gaat prima met ze. Behalve voor de entingen, hebben ze geen dierenarts gezien. Dat is wel eens anders geweest.
De stambomen kunnen elk moment in de brievenbus vallen. Deze week nog even de kittenboekjes bijwerken en dan kan ik donderdag de koffertjes pakken voor Firiel en Faramir. Die breng ik naar Yvonne en Peter in Hillegom. Lisa rijdt gezellig mee. Die heeft ook de bevalling meegemaakt, dus dat is een mooie afsluiting.
Zaterdagmorgen rij ik met Sabine naar Brussel. Daar gaan Frea en Fengel wonen. Een heel eind, maar we maken er dan ook een dagje uit van.
Alleen voor Frodo zoek ik nog lieve blikopeners. Dat verbaast me nogal want het is een prachtig katertje met zijn grappige witte staartpunt. Enfin, komt misschien wel door de vakantieperiode.

              

 

Het was in elk geval weer genieten dit nestje voor Thara en voor mij. Ik zal ze erg missen, maar ik weet gelukkig zeker dat ze het heel fijn gaan krijgen.