Kittendagboek nestje 7
 

29 mei 2009
Vandaag is het stil in Balingshoek. Deze morgen heb ik Giliath en Gandalf naar Rotterdam gebracht. Giliath gaat definitief bij Henk en Marij wonen. Gandalf gaat daar de aankomende weken logeren, omdat ik 2 weken op vakantie ga. Als hij zich netjes gedraagt . . . . . .  wie weet.
Het is altijd weer moeilijk om de kittens naar hun nieuwe huis te brengen. Ik weet natuurlijk dat ik ze niet allemaal kan houden, maar dat zou ik het liefste doen. Het is altijd weer een troost dat de kittens heel erg welkom zijn in hun nieuwe huis, maar toch. Ook vandaag zijn de stambomen nog niet binnen. Als ze er zaterdag niet zijn, word ik waarschijnlijk heel boos. Ik heb ze op tijd aangevraagd, maar de communicatie bij Felikat is er niet beter op geworden. Maandag kreeg ik de belofte dat ik ze donderdag of vrijdag in huis zou hebben, maar dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. Als ze er vandaag niet zijn, dan moet Sabine ze volgende week op de bus doen. De enveloppen liggen in elk geval gefrankeerd klaar.

Galadon voelde zich meteen thuis bij Bea. Gildor moest even wennen aan de kinderen van Bas en Silvia. Ze hebben hier regelmatig met kinderen gespeeld, dus het berichtje van Bas na een paar dagen dat het al heel goed ging, kwam niet onverwacht. Giliath en Gandalf liepen na 20 minuten ook al lekker rond in Rotterdam en nog belangrijker, ze lustten wel een hapje. Deze 2 kanjers zie ik over 2 weken terug als ik Gandalf ga ophalen of overdragen. Dit worden in elk geval 2 leuke weken voor de kleine Gandalf. Lekker samen met zijn zusje verwend worden. Ik kan het me niet beter wensen.

21 mei 2009
Voor Galadon zijn de eerste 13 weken bijna voorbij. Morgenochtend vertrekt ik met het lieve mannetje naar Udenhout. Hij gaat bij Bea wonen en ik heb er alle vertrouwen in dat hij een heerlijk leven krijgt. Bea en haar man zijn echte kattenliefhebbers en volgende maand krijgt hij gezelschap van nog een kitten (Heilige Birmaan). Wat zal dat een pret voor Galadon worden(die Snorri gaat heten).
Gildor blijft nog 2 dagen, hij gaat zaterdag verhuizen. Bas en Silvia krijgen een megakater in huis. Gelukkig is het ook een lieverd, al is hij niet voor de poes. Vanavond woog hij 1700 gram. Pffft. Giliath krijgt vrijdag bezoek van Henk uit Rotterdam. Jammer dat zijn partner niet kan meegenieten van deze heerlijke poes.

Straks nog even alle spullen klaar zetten, die morgen mee moeten naar het nieuwe huis van Galadon. Dat wordt vast een volkverhuizing. Enfin, de kleintjes hebben mij nogal wat slapeloze nachten bezorgd, maar wat zal ik ze missen.

     

17 mei 2009
Week 13 is bijna ingegaan en terwijl ik in de dierentuin van Emmen rondwandelde, zijn de kittens weer mega gegroeid. Gildor is inmiddels 1680 gram. Dat is met stip het grootste kitten dat ooit in Balingshoek is opgegroeid. Maar ook de kleine Gandalf is bijna 800 gram en daar ben ik heel blij mee. Ik ben over de schrik heen dat er toch nog een dame in het gezelschap rondloopt. Als ik het zo bekijk, dan snap ik niet hoe ik ooit heb kunnen denken dat het een kater was. Het is een echt meisje, maar dan net zo lief als een kater. Komt dat omdat ze rood is??

15 mei 2009
Ja hoor, het overkomt me opnieuw. Gloin blijkt een Gilliath te zijn. Ondanks alle keren dat de dierenarts en zijn assistente mij ervan hebben overtuigd dat Doriath allemaal zonen heeft gekregen blijkt het rood/wit gemarmerde kitten toch een poes te zijn. Ik schaam me wel een beetje, maar ik vind het hartstikke leuk. Alle kittens zijn vandaag ingeënt. Gildor en Galadon voor de tweede keer.  Gandalf en zijn rode zusje voor de eerste keer. Galadon gaat komende donderdag verhuizen en zijn APK keuring is weer gelukt. Voor Gildor moet ik de afspraak nog maken, maar dat komt wel goed.

                    

 

10 mei 2009
Moederdag vandaag en ik zit op te letten of Doriath nog een beetje in de watten wordt gelegd door haar zonen. Ze vallen haar in elk geval nauwelijks lastig als het om haar melk gaat, maar verder gaat de verwennerij niet. Ik had ook niet anders verwacht trouwens.

Gisterenmiddag en avond wilde Gandalf opnieuw niet eten, maar vanmorgen viel hij aan op tonijn in oriëntaalse saus en op de kittenbrokjes. Hij begint trouwens wel weer te groeien. Hij woog gisteravond 630 gram. Dat is nog niet veel als je dit vergelijkt met de 1390 gram van Gildor, maar het is tenminste wat. Alle kittens zijn trouwens ongelofelijke knuffelkontjes. Galadon is er dol op om op zijn rug op schoot te liggen, zodat ik hem lekker op zijn buik kan kriebelen.

9 mei 2009
Nog een paar dagen en dan is aan Gloin niet meer te merken dat hij zo slecht gegeten heeft. Bij Galadon (Snorri) en Gildor (Lars) was dat al niet het geval. Vooral Gildor spuit omhoog. Met Gandalf gaat het ook steeds beter. Af en toe heeft hij geen zin in eten (lang leve de Hill's AD), maar meestal smikkelt hij ook wel een paar hapjes. Vandaag betrapte ik hem er zelfs op dat hij wat brokjes van de grote katten oppeuzelde. Als katten konden praten, dan kon ik zeggen dat hij, zo klein als hij is, praatjes voor tien heeft (meestal). Het is trouwens ook een vreselijke pieperd. Hij is steeds de andere kittens aan het uitdagen om te spelen, maar zodra die daar op ingaan, begin hij te gillen als een speenvarken. Als hij wat zou groeien dat werd dat vanzelf beter. . . . .
Deze week heb ik de aanvraag voor de stambomen ingestuurd. Die zullen er dus wel op tijd zijn.
Afgelopen 5 mei ben ik nog even met Gandalf naar de dierenarts geweest, maar net al de vorige keer, was de conclusie dat hij niets mankeert. Ik heb dus afgesproken dat Gandalf en Gloin hun 1ste enting krijgen, zodra Galadon en Gildor hun 2de enting krijgen.
Doriath is het eigenlijk een beetje zat om de kittens te voeden, maar als ze toch overgehaald kan worden, is Ayla ook van de partij. Het is een grappig gezicht, want Ayla is inmiddels groter dan Doriath.

     

5 mei 2009
Ik kwam gisteravond om half 12 thuis van de bridgeclub en wonder boven wonder had Gandalf weer een beetje zin in zalm van AH. Ook vanmorgen lustte hij wel een hapje.
Bevrijdingsdag is op mijn werk elk jaar een feestdag. Ik ben vandaag dus vrij en ga vanmiddag nog even met Gandalf naar de dierenkliniek in Dieren. Gildor weegt al ruim 1300 gram en ook Galadon is ruim over de kilo. Gloin dendert weer door de kamer dus met de andere jongens gaat het prima.
Gandalf wil ook steeds spelen, maar zodra de andere kittens hun gewicht in de strijd gooien, begint ie te piepen. Hij moet maar snel wat groter worden, dan is Gandalf ook weer partij.

     

4 mei 2009
Te vroeg gejuicht???? Vandaag haalde Gandalf zijn neusje weer op voor tonijn en voor kip. Ik heb vanmorgen en vanmiddag dus weer mijn toevlucht gezocht bij dwangvoeren met Hill's AD. Toen ik vanavond thuis kwam van de bridgeclub, had hij wel zin in een blikje zalm. Morgen heb ik weer een afspraak met de dierenarts. Misschien heeft zij nog een goed idee. Met Gloin, Gildor en Galadon gaat het uitstekend. Ik houd de moed er in elk geval nog wel in.

3 mei 2009
Vandaag kan ik gelukkig melden dat ook de kleine Gandalf probeert om zijn gewicht op een normaal peil te krijgen. Gisteren vond ik het al veel beter gaan, vandaag heeft hij (om 9.00 uur) al 2 keer een bakje vlees weggewerkt. Ze eten nog niet alles op, maar ze komen een heel eind. Dat er niet zoveel overblijft is ook beter voor het gewicht van de andere katten. Ik kan zeggen dat het vlees nu in de juiste maag terecht komt. Vooral Melrose zag ik dikker en dikker worden van alle restjes. Op advies van Frea heb ik bij AH kleine blikjes kattenvoer gekocht, wat de mannetjes heerlijk vinden, maar op de onderstaande foto wordt er een zakjes IAMS kittenvoer weggewerkt. Wat is dit een heerlijk gezicht.

2 mei 2009
Heel voorzichtig durf ik te zeggen dat het met Gloin weer beter gaat. Hoewel hij volgens een heel regiment dierenartsen niets mankeert, was hij toch slecht gaan eten en daardoor afgevallen. Hij eet beter en is ook weer de druktemaker van een paar weken geleden. Ook met Gandalf lijkt het iets beter te gaan. Hij eet nog steeds mondjesmaat, maar dat los ik op met een pipetje met Hill's AD. Toen ik tussen de middag een broodje met kaas at, stond hij op de grond te wachten op eventuele kruimeltjes.  Die liet ik natuurlijk met opzet vallen en hij viel erop aan alsof hij uitgehongerd was. Ook de tompoezen die koffievisite meebracht vielen in de smaak. Ik ben pas gerust als ik hem zie groeien, maar vandaag ben ik optimistisch.

28 april 2009
De dag begon vanmorgen zoals gebruikelijk. Proberen of de kittens willen eten, maar helaas. Gildor en Galadon nemen wel een paar hapjes, maar Gloin en Gandalf bedankten voor de eer. Dus een spuitje met Hill's AD naar binnen geperst. Dat ze daar geen zin in hadden, bleek wel toen ik thuis kwam, want alles was onder gespuugd. Ik heb vandaag de dierenarts gesproken en ik moet bij Gandalf de koorts nog een keer opnemen en zijn ontlasting goed in de gaten houden. Hij is inmiddels een beetje aan de diarree.
Samen met Sabine heb ik de koortsthermometer in zijn kleine kontje gestopt, maar de temperatuur was 37.7, dus dat was heel mooi.
Tot mijn verbazing heeft Gandalf daarna wel een hele eetlepel kittenvoer op gesmikkeld, samen met Gildor. Galadon en Gloin hadden geen zin. Daar ga ik straks weer wat anders voor proberen. Als dat niet lukt, dan moet er maar weer wat dwang aan te pas komen.

27 april 2009
Het was een spannende dag. Voor mij en de kittens. Gisterenavond heb ik de kittens allevier in de bench geparkeerd, want ze moesten nuchter bij de dierenarts verschijnen. Vanmorgen vroeg heb ik de Doriath met haar zonen bij de dierenkliniek in Dieren af te leveren voor een bloedonderzoek. Om 12 uur was er nog geen nieuws maar om half 4 belde de dierenarts op dat alles goed was. Er was geen enkele indicatie gevonden waarom de kittens zo slecht eten. Dat ze klinisch in orde zijn, dat wist ik al, maar het was toch een beetje een opluchting dat ook de nieren, de lever, het suikergehalte allemaal piekfijn in orde waren. De dierenarts vertelde nog dat de kittens uitgebreid hebben gegeten toen het onderzoek afgelopen was, de loeders. Thuis gekomen wilden ze absoluut niets eten. Vanavond hebben Gildor en Galadon (Snorri) wel lekker zitten smikkelen van een blikje kip, maar Gandalf en Gloin moesten het met een pipetje Hill's AD doen. Hopelijk eten ze snel weer helemaal zelf.

26 april 2009
Soms is een nestje kittens helemaal niet leuk. Vorige week zijn de kittens gestopt met eten. Gildor en Galadon eten nog wel wat, maar Gandalf en Gloin lusten opeens helemaal niets meer. Jan Vink, de dierenarts, kon geen enkele reden vinden waarom dat is. Alles lijkt heel goed, hartje, ingewanden, ademhaling, oogjes, oortjes. Maar wat dan???
Afgelopen donderdag hebben Gildor en Galadon hun eerste enting gehad, maar Gandalf en Gloin moeten daar nog even op wachten. De dierenarts vond het een goed idee om een echo te laten maken om verder te kijken, maar dat kon een paar dagen duren. Dat duurde mij veel te lang, dus ik ben afgelopen vrijdagmiddag naar de dierenkliniek in Dieren geweest en daar zijn alle4 de kittens nog een keer helemaal onderzocht. Met hetzelfde resultaat, alles lijkt klinisch prima in orde. Zaterdag heb ik bij de groothandel alle smaakjes kattenvoer gekocht, om te ontdekken of er toch iets bijzit wat ze lekker vinden. Gildor en Galadon eten wel aardig maar Gandalf en Gloin maar zo af en toe. Die leven op dit moment voornamelijk op Hill's AD wat ik met een pipet inspuit. Ze vinden mij hierdoor niet meer zo aardig, jammer genoeg, maar dat neem ik maar op de koop toe.

Morgenochtend wordt bij de kittens het bloed onderzocht. Misschien vinden ze toch nog de een of andere bacterie, waar natuurlijk wel een middeltje tegen is. Wordt dus vervolgd.

  

19 april 2009
Hoewel ik eigenlijk wel wist dat het goed was, ben ik vrijdag toch maar even met Gandalf bij de dierenarts langs geweest. Hij speelt en eet prima, maar toch groeit hij lang niet zo hard als zijn broers. Ik geef hem dus een paar keer per dag 10 ml Hill's AD extra en dat scheelt. De dierenarts kon ook niets bijzonders vinden, dus ik ga er maar vanuit dat Gandalf gewoon een langzame groeier is. Het is overigens een schatje, maar dat is hem wel aan te zien.
Ik was gisteren de hele dag in Den Haag en toen ik thuis kwam, liep Galadon mank. Ik vermoed dat hij van de krabpaal is gevallen en een beetje ongelukkig op zijn ene voorpootje terecht is gekomen. Ik kon er niets bijzonders aan voelen en vandaag was het ook weer bijna over. Als troost heeft Galadon ook een beetje Hill's AD gekregen.
Galadon gaat definitief verhuizen naar Udenhout en ik weet zeker dat hij daar heel welkom is.
Ik heb aan het einde van deze week een afspraak gemaakt voor de eerste enting. De tijd gaat zo hard. Nog een paar weken en dan is het alweer tijd voor de grote verhuizing. Ik moet er nog even niet aan denken. Vandaag is het tijd voor wormenkuurtje nr. 3 want de kittens zijn vanavond 8 weken oud.

        

 

12 april 2009
Pasen betekent de jaarlijkse grote kattenshow in de Rijnhal. Deze keer ging ik lekker als bezoeker. De katten moesten allemaal thuis blijven. Volgens mij vonden ze dat niet erg. Vooral omdat ik thuis kwam met een nieuwe krabpaal en een grote tube kaaspasta. De kittens hebben de krabpaal meteen in gebruik genomen. Gloin ligt zelfs al bijna bovenin en dat betekent heel hoog. Ik ben benieuwd hoe hij weer naar beneden gaat.
De kaaspasta bleek ook een groot succes. Het duurde maar eventjes voordat de kittens helemaal geel waren van het geslobber aan de tube. Morgen nog maar zo'n tube kopen. Dan is er weer een dagje kattenshow.

  

11 april 2009
Het is alweer een paar dagen geleden dat ik het verhaal van de kittens heb bijgewerkt. Ze zijn zoooooo leuk, alle vier. Hoewel Gandalf nog steeds minder hard groeit als zijn grote broers, gaat hij als een speer. Hij speelt net zo fanatiek, al moet hij het nog wel eens afleggen als zijn broers hun gewicht in de strijd gooien. Alle kittens vechten om als eerste op schoot te liggen of om als eerste bij de etensbakjes te zijn. Hoewel de kittens nu vaak los in de kamer lopen, krijgen ze eten in de bench. Dat is nodig omdat anders Melrose en Ayla de kittens alle lekkers voor  hun neusjes wegkapen. Vandaag heeft Galadon bezoek gekregen van de familie Jansen uit Udenhout. Maar ook Gandalf viel erg in de smaak.

                    

5 april 2009
Gisteravond kwam Karin (zus) polshoogte bij de kittens nemen. Wat heerlijk dat de kleintjes zo genieten van alle aandacht. Zowel Karin als de kittens genoten volop.

  

De kittens moesten zich de hele dag zelf vermaken in de kattenkamer, want ik moest bridgen. Mijn thuiskomst om 18.00 uur werd gevierd met: Wormenkuur nr. 2. 
Gemakkelijk als het zulke lieve kittens zijn, want ze kwamen gelijk om me af rennen en voordat ze het in de gaten hadden, hadden ze hun portie Vitaminthe pasta al achter de kiezen en konden ze weer rondrennen. Doriath vind het allemaal prima, ze is niet zo'n moederkloek als de andere poezen, maar ze zorgt er prima voor. Galadon ging na een half uurtje flink spugen, maar de rest had er helemaal geen last van. Ook Gandalf groeit goed. Nog wel niet zo snel als de andere drie, maar het zou me niets verbazen als hij straks een knoepert van een kater wordt. Gandalf is in elk geval nergens bang voor en laat zich niet in de luren leggen door zijn zwaardere broers. Ze groeien er in elk geval niet minder om.
Vanavond kwamen Rob (broer) met zijn 2 kids bij de kittens op bezoek. Vooral Julie is een fan van kleine katjes. En de kittens ook van Julie.
Daarna kwam Martin de kittens bewonderen. Hij heeft ook zo zijn favoriet. Komt dat door het wit????

  

3 april 2009
De kittens veranderen nu langzaam in echte mini-Noortjes. 5 weken  is een heerlijke leeftijd. Ze rennen keihard door de kamer als ik thuis ben. Ze liggen uren op schoot en als ze het genoeg vinden, dan springen ze zelf van de bank af. Inmiddels is de kattenkamer in gebruik genomen door de kittens. Daar hebben ze lekker de ruimte. Ze eten allemaal goed, vinden alles lekker. Ze eten graag kittenbrokjes, zijn dol op koolvisfilet, hebben binnen no-time een bakje lamsvlees verorberd, maar vinden vlees uit een zakje ook heerlijk.
Ze zijn dol op spelen met elkaar, maar ook met Ayla. Ayla doet af en toe vreselijk wild, maar daar kunnen de kleintjes inmiddels wel tegen. Ze dagen haar zelf uit. Ook Arwen vindt het heerlijk om te rennen en alle kleintjes rennen er achteraan. Kortom Balingshoek is veranderd in een grote speeltuin.

              

28 maart 2009
Er is eigenlijk niet zo heel veel te melden. De kittens doen het prima. Inmiddels zijn ze min of meer zindelijk en mogen dus door de kamer lopen als  ik thuis ben. Ze liggen trouwens het liefst op schoot. Dit is altijd een hele leuke periode. Het op schoot liggen wordt straks wel minder, weet ik uit ervaring, maar nu is het zo leuk. Als ik niet snel genoeg reageer, dan klimmen ze (het liefst tegen mijn blote benen) zelf wel omhoog. Ze eten prima. De nachten brengen ze nog door in de bench en voordat ik naar mijn werk ga, dan krijgen ze hun hapjes in de kattenkamer, waar ze dan met hun moeder lekker de ruimte hebben om de dag door te brengen. Het zijn alle vier vrolijke en vooral aanhankelijke mannetjes en ik geniet mateloos.

  

23 maart 2009
Gisteravond hebben de kittens hun eerste wormenkuurtje gehad. Vooralsnog hebben ze er geen centje pijn van gehad. Ondertussen groeien en groeien ze maar. Het is bijna niet meer mogelijk om ze in de bench te houden. Zelfs als ik de deur aan de bovenkant open houd, zodat Doriath erin en eruit kan, dan klimmen ze er bijna uit. Gelukkig zijn ze al wel aardig zindelijk, dus als ik thuis ben, dan kan ik gaan proberen om ze los door de kamer te laten lopen. Vannacht moet ik ze dan weer opsluiten in de bench. Ik zal de kattenkamer deze week gaan inrichten voor rondrennende kittens, zodat ze lekker de ruimte hebben als ik niet thuis ben. Enfin, de kattenkamer komt van deze week wel.

  

22 maart 2009
Vanavond worden de kittens 4 weken oud en dan is het tijd voor hun 1ste wormenkuurtje. Ik heb vrijdag een nieuwe tube Vitaminthe bij de dierenarts opgehaald en ik ga het vanavond toedienen. De kittens hebben ontdekt waarvoor het kattenbakje dient en dat is prettig. Natuurlijk gaat het af en toe nog mis, maar dat hoor erbij. Zodra ik me bij de bench meld, komt het viertal ogenblikkelijk in actie. Ze willen er maar wat graag uit en proberen overal tegenaan te klimmen. Ik heb wat speeltjes in de bench gezet en ik denk dat ze daar veel plezier aan gaan beleven. Ze spelen ook met elkaar en om daar naar te kijken is het leukste wat er is. Gandalf is flink aan het groeien en bemoeit zich regelmatig met de stoeipartij.
Ik moet Gloin en Gildor regelmatig schoonpoetsen. Dat zijn zulke viezeriken met het eten dat ze helemaal onder het eten zitten. Galadon is veel netter met eten en Gandalf heeft nog steeds het liefst de Hill's AD gepresenteerd op een lepeltje.
Vanmiddag kreeg Galadon bezoek van Sylvia en hij heeft zich van zijn beste kant laten zien. Ook Gildor heb ik eindelijk een keertje mooi op de foto gekregen.

     

20 maart 2009
Het gaat allemaal lekker rustig met de kleintjes. De afgelopen paar dagen hebben ze hun melktandjes gekregen en dat is goed te voelen. Zodra ik mijn hand in de bench steek dan klimmen ze er fanatiek tegenop. Omdat ze nog niet zindelijk zijn, mogen ze nog niet los door de kamer lopen, maar dat zal een kwestie van een paar dagen zijn. Doriath zal het nu ook een stuk minder prettig vinden om haar melk ter beschikking te stellen, maar dat is het lot van een poezenmoeder. Behalve Gandalf genieten de kittens nu van kittenvoer en brokjes. Gandalf groeit goed, maar is nog steeds wat kleiner. Hij is dol op Hill's AD, maar hij moet ook het gewone voer leren eten. Straks zal ik wat gemalen lamshart ontdooien. Eens proberen of hij daar al wel voor te porren is, of dat het nog even een echt moederskindje blijft.

             

MMmmm lamshart met een beetje koffiemelk. Dat is pas lekker. Ze zitten helemaal onder de smurrie, maar gemalen lamshart is een schot in de roos. Gandalf vindt het heerlijk. Hij moet nog wel ontdekken hoe hij uit een bakje moet eten. De lamshart komt nou eenmaal niet uit een speen, maar dat maakt het niet minder lekker.
Ze lopen er dwars doorheen en natuurlijk is de lamshart op de bodem veel lekkerder dan de lamshart die bovenin het bakje zit. Nou ja, dan heeft Doriath ook een lekker klusje.

15 maart 2009
Aankomende nacht is het alweer 3 weken geleden dat de kittens zijn geboren. Hoewel Gandalf niet zo hard groeit als zijn broertjes, gaat het toch wel heel goed. Het is zo'n lief mannetje. Vanavond krijgt Gildor bezoek van een mogelijke nieuwe verzorger en volgende week is de beurt aan Galadon.  Gelukkig gaan ze nog lang niet weg. Eerst moeten ze zelf leren eten. Ze proberen het wel, maar het is toch nog het leukste om dwars door een bakje met vis heen te lopen en dan bij je moeder de honger te stillen en je weer helemaal schoon laten poetsen. Doriath voert al haar taken prima uit. Als de kittens net zo lief worden als hun moeder dan komt het wel goed.

 

14 maart 2009

Speciaal voor de fans:

                
            

 

12 maart 2009
De kleintjes worden elke dag meer bijdehand. Gisteren was Gildor al uit het wijnkistje geklommen, maar toen ik hem weer terugzette, was hij er maar wat blij mee. Vanmorgen vond ik Gloin in de bench rondwaggelen. Volgens mij had hij het een beetje koud zonder de warmte van zijn broertjes, dus ik heb besloten om het kistje op zijn kant te zetten en op de bodem het nieuwe warmtekussen aan te zetten. Toen ik vanmiddag uit mijn werk kwam, lagen de kleine knulletjes dan ook lekker bij elkaar op hun nieuwe warme plekje. Wat worden ze toch al groot. Doriath vind het nog steeds reuze gezellig. Bij het laatste nestje van Thara wilde ze al steeds bij de kittens liggen en nu mag ze het, de hele tijd. Ze geniet volop. Als ik thuis ben, dan laat ik haar uit de bench, maar zodra er eentje een piep geeft, dan rent ze terug om vervolgens bovenop het stel te gaan liggen. Ik ben trouwens blij dat mijn moeder dat niet bij mij heeft gedaan.
Omdat Doriath niet zo'n groter eter is en ze toch goed voor haar kittens moet blijven zorgen, zet ik haar dagelijks allerlei lekkere hapjes voor. Gloin lijkt dat ook al wel wat. Zo vroeg heb ik een kitten nog nooit belangstelling voor kittenvoer zien hebben. Hij wil zeker nog meer groeien . . . . . .

        

 

8 maart 2009
Vandaag zijn de kittens bijna 2 weken oud. Het gaat heel goed met de kleintjes. Ik moet binnenkort de grote weegschaal gaan gebruiken, want ze passen bijna niet meer in het bakje van de keukenweegschaal. Vooral de 2 rode kittens, die al aardig groot zijn, proberen er al uit te klimmen. De andere katten zijn niet echt geïnteresseerd in het krioelende grut in het kistje, dus dat gaat prima. Het deurtje staat dan ook bijna altijd open als ik thuis ben. Het gaat alleen dicht als Doriath iets lekkers krijgt. Daar zijn de anderen namelijk wel erg in geïnteresseerd. Vooral Ayla staat op de loer, maar oma Melrose is ook altijd in voor een hapje.

         

 

7 maart 2009
Het is heerlijk als het weekend is. Doriath kan lekker gaan en komen wanneer ze wil; al ligt ze het grootste deel van de tijd bij haar 4 heerlijke zonen. Ze drinken geen melk meer uit een flesje, maar ze groeien goed. Doriath kan het dus prima zelf aan.

  

6 maart 2009
Een dagje geen tijd gehad om te schrijven, dus vandaag maak ik dat goed. De kittens groeien als kool en dat is altijd een goed teken. Wel zit bij Gildor één van zijn oogjes dichtgeplakt, maar met Cavasan is dat zo weer over. Hij eet er niet minder om. De kittens willen bijna nooit meer uit een flesje drinken. Waarschijnlijk heeft Doriath nu zelf meer dan genoeg. Zelf vind ik het wel jammer, want het is altijd heel leuk om te doen en het helpt meteen op een prettige manier mee om de kittens aan mensenhanden te laten wennen. Nu zet ik het kistje 's avonds gezellig naast mij op de bank en dan ga ik een uurtje knuffelen. De kittens vinden het heerlijk. Ze proberen in mijn hand te klimmen. Doriath vindt het natuurlijk prima, maar dat is ook zo'n lieverd.

Zojuist heb ik verschillende fabrikanten aangeschreven voor de kittenpakketten. Het is altijd leuk om wat cadeautjes mee te geven aan de nieuwe verzorgers. Daarnaast ben ik natuurlijk ook al een eigen kittenpakket aan het samenstellen. Dat is één van de leuke dingen als er een nestje kittens is.

        

3 maart 2009
De kittens zijn 8 dagen oud en hebben hun oogjes bijna alle vier open. Gandalf is misschien op dit moment wel de kleinste, maar beslist het snelste. Niet alleen kijkt hij met zijn kleine oogjes al heel slim de wereld in, hij is ook het meest fanatiek in mijn hand aan het klimmen om dan lekker te gaan sabbelen.
De rode donders groeien en groeien maar. Hoewel Gloin nog steeds een sliertje navelstreng heeft bungelen, kijkt hij ook al rond.
Doriath is een voorbeeldige moeder. Ze vindt het prima als ik de kittens oppak of een beetje kittenmelk geef. Af en toe gaat ze een eindje wandelen. Ze raakt helemaal niet van slag als er bezoek komt. Niet van mensen, maar ook niet van de andere katten die af en toe eens polshoogte gaan nemen bij het gefriemel in het kittenkistje.
Kortom: het grote genieten is begonnen.

                 

1 maart 2009
Wat een relaxt nestje nu ik me geen zorgen meer hoef te maken. Het gaat prima met de 4 kittens. Het lijkt erop dat de oogjes al een beetje open gaan. Het rode kitten Gloin kruipt nog steeds rond met zijn navelstreng, maar heeft al klein spleetjes bij zijn oogjes. Ze drinken volop bij hun moeder, maar genieten ook af en toe van een flesje KMR.
Vooral de rode kittens die groeien als kool. Die hebben vast de bouw van hun vader. De blauwe kittens zullen trouwens nog wel aan hun inhaalslag beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in.

       


 

28 februari 2009
Vannacht heeft het kleintje in zijn kistje met het elektrische dekentje op mijn slaapkamer geslapen. Zo kon ik hem gemakkelijk een paar keer een flesje geven.
Tot mijn schrik is hij wel weer een paar gram afgevallen. Vanmorgen wilde hij ook niet drinken. Wat moet dit worden???? Wel lief dat er zoveel mensen meeleven.


Ik heb met pijn in mijn hart de knoop doorgehakt en het kleine zieke kitten laten inslapen. Het werd met het uur een grotere lijdensweg. Niet alleen voor mij maar vooral voor het kleine mannetje. Met zo'n zorgenkindje is een nestje lang niet zo leuk.
Drie kittens gaan al zonder navelstreng door het leven. Vandaag zal ik proberen om de passende namen voor de kittens vast te stellen.

  

Nou, daar komen de namen:

Het blauw gestreepte katertje wordt Gandalf                           

Het rood gemarmerde katertje wordt Gloin                                 

Het rood gestreepte katertje wordt Gildor                                 

Het blauwe katertje met de witte staartpunt wordt Galadon       

 

27 februari 2009
Hoewel het kleintje niet meer verstopt zit, gaat het nog niet veel beter. Omdat Doriath hem de hele dag aan het poetsen is, worden zijn billetjes en achterpootjes almaar roder. Samen met de ontlasting en het bloed maakt het me erg ongerust. Ik heb dus besloten om het kleintje apart te zetten zodat zijn billetjes kunnen genezen. Als het kleintje niet piept, dan heeft Doriath er vrede mee.

De andere 4 kittens hebben inmiddels ook de groei te pakken. Bij de 2 rode kittens was dat al helemaal geen probleem, maar de andere 2 hebben er nu ook vaart ingezet.

26 februari 2009
Het gaat absoluut niet beter met het crème witte kitten. Hoewel ik elke 2 uur probeer om met een flesje er wat melk in te krijgen, zie ik dat het kleintje almaar minder vecht voor zijn leven. Hij heeft ook last van verstopping en zijn kleine kontje is helemaal geïrriteerd. Ik zat vanmorgen dan ook niet rustig op mijn werk, dus ik ben om 10 uur weer naar huis gegaan, langs de dierenarts voor een laxeermiddel. Vanavond verloor ik de moed een beetje maar gelukkig kreeg ik een telefoontje van Frea die nog wat tips had en had ik mijn zus Karin met partner Jan voor de geestelijke ondersteuning. Mijn dierenarts is 's avonds niet bereikbaar en de vervangende noodarts zei al snel: "Laat dat kitten maar inslapen". Nou, zo snel geef ik het niet op, dus toen Karin zei dat in Dieren een prettige kliniek was, heb ik gebeld en ik kon gelijk komen. Met Karin en het kitten op een warme kruik op naar de dierenarts. Daar kreeg het kleintje 2 ml vocht ingespoten en een klysma. Bij het masseren van zijn buikje kwam er al wat troep uit. Met een zalfje voor zijn zere billetjes ligt het kleintje nu weer lekker warm bij zijn moeder. Nu maar weer afwachten.

Met de andere kittens gaat het prima. Ik hoop dat ik morgen weer wat foto's kan maken.

25 februari 2009
Ik maak me zorgen over het crème kitten. Hij groeit niet, steker nog, als ik hem niet doorlopend een flesje KMR geeft, dan valt hij af. Doriath heeft waarschijnlijk maar 4 tepels die goed melk geven en het kleintje wordt steeds door zijn grotere broertjes aan de kant geduwd. Ja, ja ook de wereld van kittens is hard. Ik ga dus alle zeilen bijzetten om dit kleine mannetje een beetje gewicht mee te geven, al is het kunstmatig. Hij vindt overigens de flesjes met KMR heerlijk, dus daar zal het niet aan liggen.

De rest van de kittens gaan heel goed. Vooral de rode donders groeien als kool. Doriath ligt vol trots naar haar kinderen. Het bloedbad van zondag nacht is ze allang weer vergeten. Ik trouwens nog niet. De andere katten hebben ook allemaal al een keertje nieuwsgierig in het kistje van Doriath gekeken. Doriath vindt het trouwens allemaal goed. Het is en blijft een lieverd.

24 februari 2009
Het lijkt alweer gewoon te worden dat de grote kittenbench gevuld is met kittens. Vanmiddag heeft Renate, de assistente van de dierenarts, Doriath een injectie gegeven (Pythonspuit). Ik ben nog niet tevreden over het groeien van de kittens en met 5 kittens is dat wel absolute noodzaak. Ik help Doriath dus nog steeds door de kittens een paar keer per dag een flesje met KMR te geven. Ik wil dat niet te vaak doen, want Doriath kan dat veel beter dan ik, maar ja, je moet wat. Het is in elk geval altijd leuk om te doen.

Renate heeft een poging gedaan om de geslachten vast te stellen en de conclusie was: 5 katertjes.  Uit genetisch oogpunt, zou dat wel kunnen, maar het lijkt wel wat onwaarschijnlijk. Robin is een echte rode kater en dan zou er toch ook wel een rood poesje bij moeten zitten. Ook hierbij zal de tijd het leren. Dit betekent wel dat ik ook nog geen namen heb bedacht. Ik heb natuurlijk al wel een hele lijst en Dik Buser liet zich ook horen met een heel stel leuke LOTR- namen. Maar dan zal ik toch eerst zeker moeten weten of het poesjes of katertje zijn.

De kleuren, daar ben ik wel vrij zeker over:

Kitten 1:        Blauw gestreept
Kitten 2:        Rood wit, gemarmerd
Kitten 3:        Crème wit, non-agouti
Kitten 4:        Rood wit gestreept
Kitten 5:        Blauw wit, gestreept

In het kistje van Doriath en haar kids is het ondertussen reuze druk en gezellig.

22/23 februari 2009
Om 23.30 uur werd Doriath nog luidruchtiger en braken haar vliezen. Na een hele tijd persen kwam het eerste kitten in stuitligging in zicht. Het ging er niet gemakkelijk uit en ik durfde niet zo hard te trekken. Het was wel vervelend dat Doriath niet in het kistje bleef liggen. Nu moest ik proberen het kitten te beschermen tegen stoten terwijl Doriath in paniek ging rondlopen. Uiteindelijk kwam het er om 0.10 uur helemaal uit op een molton laken dat ik buiten de bench had neergelegd. Gelukkig wist ze wel wat er van haar werd verwacht. Een blauw kitten van 100 gram was het resultaat. 20 minuten later kwam ook nummer 2 in stuitligging te voorschijn. Hetzelfde ritueel herhaalde zich. Ik had inmiddels het eerste kitten even in veiligheid gebracht tegen de paniekerige Doriath. Deze keer was het een rood gemarmerd kitten met een klein beetje wit. Deze kanjer woog 122 gram. Er vlak achteraan kwam nummer 3. Deze floepte er heel gemakkelijk uit. Doriath had het niet eens in de gaten. Het kitten zat nog helemaal in het vlies, dus dat heb ik rond het kopje losgetrokken en het kitten in het zicht van Doriath neergelegd. Dit is een heel apart kleurtje. Crème met heel veel wit en weegt 110 gram.  Nummer 4 kwam na een hele tijd. Ik heb het niet eens geboren zien worden. Het kitten is heel donker blauw. Dat bekijk ik verder wel bij daglicht. Deze woog maar liefst 128 gram. Dit schrijf ik om 2.30 uur. De rust lijkt weer terug in de bench. De 4 kittens liggen tevreden bij een hele trotse moeder in een schoon kistje.

           

En ja hoor, nog voordat ik afsluitend glaasje wijn ging drinken om de komst van 4 prachtige kittens te vieren, kwam nummer 5 tevoorschijn. Doriath maakte het kitten meteen helemaal schoon, maar was de placenta vergeten. Die heb ik dus maar losgemaakt en weggegooid. Dit is een rood met wit kitten en weegt 110 gram. Ik heb Doriath niet eens gehoord. Zo hadden alle kittens moeten komen. Ze doet het fantastisch. Nog maar een nieuw vachtje in de kist, mijn glaasje wijn en dan naar bed.
Tenminste . . . . . . . .

Er is er gelukkig niks meer bijgekomen. De vijf kittens hebben de nacht prima doorstaan. Ze lusten ook graag een beetje kittenmelk uit een flesje. Zo kan ik Doriath een beetje helpen. Vijf van die rondkrioelende kleintjes is tenslotte nogal wat. Doriath ligt in elk geval trots om zich heen te kijken. En ik ook.
Aan het eind van de middag zal ik de kleintjes weer eens wegen en dan proberen of ik kan zien of het poesjes of katertjes zijn. Dan maak ik ook nog een paar foto's.

22 februari 2009
De hele dag liet Doriath luidkeels weten dat de bevalling begonnen was. Sabine kwam aan het einde van de ochtend ook aanmoedigen, maar bij Doriath bleef het bij gepiep. Doriath vroeg de hele dag om aandacht. Het arme beest wist natuurlijk ook niet wat haar te wachten stond. Uiteindelijk is Sabine in de loop van de avond naar huis gegaan. Ik ging me voorbereiden op een nachtje op de bank.

20 februari 2009
Ik heb al 2 dagen de camerabewaking aan staan in de bench maar vanaf vandaag ben ik vrij tot na de bevalling. Op 22 of 23 februari (dag 65 of 66) verwacht ik dat de bevalling zal zijn, dus Doriath en ik moeten nog een paar dagen geduld hebben.

Doriath draagt haar zwangerschap met verwondering. Omdat ze zelf met de keizersnee ter wereld is gekomen, vind ik de aanstaande bevalling extra spannend.
Het was al snel duidelijk dat Doriath zwanger is teruggekomen van haar logeerpartijtje bij Robin. Na een paar weken gedroeg ze zich al alsof ze elke dag kon bevallen.
Ze wilde niet meer spelen, wat Ayla ook probeerde. Sterker nog, als Ayla haar besprong (en dat is niks bijzonders) dat blies ze heel nuffig van zich af en ging daarna waardig op een rustig plekje in de gang liggen met haar nog platte buik stevig naar voren.