Kittendagboek nestje 8

20 juni 2010
Het is stil in huis zonder Elsker, Hild en Rosso. Gelukkig kan ik nog een extra weekje genieten van het gezelschap van Haleth. Zij gaat aankomende zaterdag verhuizen naar Kim-Didy en Christiaan. Inmiddels is het WK voetbal in volle gang en dat wordt wel op prijs gesteld. Niet alleen door mij maar ook door . . . . .

        

11 juni 2010
De koffertjes zijn gepakt, de nieuwe stambomen zijn op tijd gearriveerd en de kittenpakketjes staan klaar.
Dit weekend gaan Harma Elsker, Hobson Rosso en Hild verhuizen. Ik zal ze missen, de kleine donderstenen. Maar ik weet zeker dat ze een geweldig nieuw huis hebben gevonden. Haleth blijft gelukkig nog anderhalve week.
Arwen zal er geen last van hebben, maar ik . . . . . . .
 

7 juni 2010
Het zal allemaal eens gemakkelijk gaan???? Ik heb de afspraak voor de 2de enting al 2 weken geleden gemaakt, maar vanmiddag kreeg ik een telefoontje dat de entstof niet op tijd binnen was gekomen. Dat is fijn, als ik al onderweg van mijn werk in Utrecht naar Arnhem. Goede raad is duur, dus ik heb meteen naar de dierenkliniek in Dieren gebeld, waar ik om 18.00 uur terecht kon. De kittens zijn volgens Jochem, de dierenarts in prima gezondheid, voelen goed aan, klinken allemaal goed en hebben hun 2de enting en APK prima doorstaan. Geen piepje heb ik gehoord, alleen de stoere Hador moest even kreunen, maar de rest zijn allemaal bikkels. Kijk maar:

           

6 juni 2010
De kittens zijn vandaag 12 weken oud. Morgen gaan ze voor de 2de enting en de afspraken voor de verhuizing zijn gemaakt. Zaterdag verhuizen Harma Elsker en Hild. ZOndag breng ik Hobson Rosso naar zijn nieuwe huis en een week later gaat Haleth verhuizen. Hador blijft voorlopig hier. Wel zo gezellig voor Arwen, de tantes en voor mij. Ze krijgen vandaag nopg hun laatste wormenkuurtje in Balingshoek. Na volgende week is het allemaal aan de nieuwe verzorgers.

5 juni 2010
De kittens zijn helemaal bezeten van de stokjes van de Aldi. Zodra ik de doos pak, waar ze inzitten dan heb ik een hele meute katten om me heen. iet alleen de kleintjes natuurlijk, maar ook alle volwassen katten zijn er dol op. Aankomende maandag heb ik om half 6 bij de dierenarts afgesproken voor de 2de enting, Ik ben benieuwd of hij nu weer zo enthousiast is. Ik denk het wel van ze hebben nu geen rode oogjes meer.
Vandaag zijn de stambomen gearriveerd, maar er zijn op 4 stambomen staat het vachtpatroon verkeerd. Heel vervelend voor Felikat, want ik heb het goed opgegeven en ze moeten ze nu opnieuw maken. Ik hoop wel dat ze op tijd binnenkomen Sandra heeft het beloofd, maar eerst maar eens zien. Deze week ga ik de kittenpakketjes klaar maken. Ik heb boven al een hele verzameling staan, maar het is nog niet helemaal klaar voor de grote uittocht.

  

30 mei 2010
Vandaag zijn de kittens 11 weken oud. Ik heb deze dag gebruikt om statie-portretjes te maken. Hador zag dit niet zo zitten, maar de andere 4 kittens vonden het geweldig om op de foto te gaan. Zus Karin zorgde ervoor dat de kittens allemaal netjes bleven zitten door met een speeltje te zwaaien en ik heb 10-tallen foto's gemaakt. De nieuwe blikopeners van de kittens zullen het resultaat wel terugzien in het Balingshoekse-kittenpakket. Maar voor de liefhebbers hieronder een paar voorbeeldjes van het resultaat. De nieuwe AB en oogzalfje doen hun werk prima. Alleen Haleth heeft nu nog één oogje een beetje rood, maar verder is er niks meer van terug te vinden. Gelukkig maar. Ik hoorde van bevriende fokkers dat dit veel vaker voorkomt dat er een virusje in huis zit, waardoor bij elk nestje wel een periode van plakoogjes voorkomt. Ik ga ervan uit dat het nu definitief voorbij is. 
Een tijd geleden heb ik van Karin een kattenspeeltje geleend (haar katten vonden er niks aan) die ik definitief mag houden. Elsker hield het heel lang vol om het balletje te pakken. De batterij heeft het overigens gewonnen. Straks nog even het hele spul op de weegschaal en dan op naar week 12.

              

25 mei 2010
Vanavond ben ik nog even met het grut naar de dierenkliniek in Dieren geweest. Ik gooi er nog een tubetje Fucithalmic tegenaan en wat druppeltjes Metacam en dan moeten alle rode oogjes toch weg zijn. De kittens gaan trouwens als een speer. Het is fijn als ze zo goed eten. Ik koop me suf aan de blikjes Albert Heijn Kip, Tonijn en Zalm, want dat vinden ze toch het aller-lekkerst. Ik geef elke keer zo'n blikje, samen met een zakje Whiskas kittenvlees, maar de AH-blikjes zijn in no time verorberd. Heerlijk hoor, kittens met zo'n eetlust.

23 mei 2010
Vandaag vieren we het 10-weekse bestaan van de kittens. Traditiegetrouw met een wormenkuurtje en een weegbeurt. Vanmiddag zijn Dik, Frea en Astrid op bezoek geweest voor de kleine Elsker (Harma). Omdat het zulk lekker weer was, hebben we buiten koffie gedronken. Dik bracht een bezoekje aan de jongens in de buitenren en toen zag ik pas wat een bende het daar was. Ik heb de hele winter niks aan de buitenren gedaan, omdat ze met de koude dagen liever binnen bleven, maar vanavond heb ik hem helemaal schoon gemaakt. Alle grassprietjes, mosjes en vastgeplakte smerigheid ligt nu in de vuilcontainer. De kittens hebben nog steeds een beetje last van hun oogjes en Elsker proest af en toe. Dinsdag maar weer een keertje bellen naar de da, want ze krijgen nu een week homeopathische korreltjes die toch een keer moeten gaan werken. Ik moet de kittens nu in het hele huis zoeken, want ze kunnen inmiddels overal in en doorheen. Ze bedenken verstopplekjes die ik niet kan verzinnen, maar het is wel weer verschrikkelijk leuk. Ze hebben de katzensticks van de Aldi in Duitsland ook ontdekt, dus als ze het knisperen van de verpakking horen, dan komen ze uit alle hoeken en gaten tevoorschijn. Ik heb op 12 juni al de eerste afspraak gemaakt voor de verhuizing van Elsker. Ik moet er nog even niet aan denken.

           

19 mei 2010
Ik kom net terug van de dierenarts en alle kittens hebben zojuist hun eerste enting gehad. Bij de 2 katertjes zijn beide testikels ingedaald en de dierenarts vond ze allemaal prachtig. Hij is een liefhebber van rood, dus de aaahhhh’s en ooohhhh’s waren niet van de lucht.
Ik moet ze morgenochtend nog een pipetje met een één of ander goedje geven, dat een eventuele ent reactie zal voorkomen en ik geef ze een paar dagen een korreltje Tranentroost tegen rode oogjes of verkoudheid. Mijn dierenarts is homeopathisch specialist.
Op tafel liggen nu 5 paspoortjes met hun eerste stempeltjes, zegeltjes en kruisjes. Hopelijk gaan er nog velen volgen. Ik zorg in elk geval nog voor een tweede zegeltje over 3 weken.
Daarna kan ik nog maar een paar dagen genieten van dit heerlijke stel. Snik, snik.

16 mei 2010
De kleintjes zijn vandaag 9 weken oud. Dinsdag krijgen ze hun eerste enting. Harma moet nog even wachten want die is weer een beetje verkouden en de dierenarts wil haar dan niet enten. Ze is overigens verschrikkelijk leuk, ze speelt constant met de andere kleintjes en met de speeltjes die regelmatig door het hele huis liggen, maar dan kunnen Dik en Frea zelf beoordelen als ze komend weekend weer een keertje komen kijken. Alle kittens eten goed en ze proberen zelfs bij oma Thara te drinken. Die is inmiddels helemaal dol op de kittens. Ze lopen nu constant los door het huis. Ayla heb ik al een paar dagen niet kunnen betrappen op gesleep. Ik heb al wel een paar keer een kitten teruggevonden in het mandje bovenaan de trap, maar of Ayla dat gedaan heeft . . . . ? Hild heeft definitief een toekomstige verzorger gevonden in Rienke. Zij gaat daar samenwonen met drie katten, waaronder nog een Noor. Dat wordt dus een gezellige boel.
De kittens hebben inmiddels ontdekt hoe het kattenluikje werkt. Dit betekent dat ze ook in de berging de grote kattenbakken hebben ontdekt en af en toe snoepen van het water en voer uit de keuken. Niks mis mee natuurlijk, maar wat gaat het weer snel allemaal.

     


11 mei 2010
De kittens hebben vannacht en vandaag overdag weer in de bench doorgebracht. Ik dacht dat de kittens inmiddels allemaal te zwaar zouden zijn voor Ayla om ermee te gaan slepen, maar ik heb me vergist. Gisteravond betrapte ik haar weer op een verhuizing van Hobson richting kattenluikje. Die was zondagavond toch al 820 gram en zojuist ging ze met Haleth aan de haal. Haleth heeft trouwens vanavond bezoek gekregen van haar toekomstige blikopener. Kim-Didy kwam helemaal uit Steenwijk rijden om haar nog een keertje te bezoeken. Gelukkig blijven ze nog een paar weekjes hier. Het gaat toch al zo snel allemaal.
Thara is er inmiddels ook achter wat het voor een leuke kittens zijn. Eerst was ze steeds aan het blazen als ze te dichtbij kwamen, maar vanavond is ze aan het poetsen geslagen. Het zal wel niet lang meer duren of haar lege tepels worden weer ter beschikking gesteld. Zo is het tenminste met alle nestjes nog zo gegaan. Ik wacht het af.

           

9 mei 2010
Ik ben gisteren en vandaag in Friesland geweest (voor de Noorman) en Sabine heeft de kittens een aantal keren eten gegeven. Ze lopen inmiddels los door de kamer, dus afleiding genoeg. Ze vieren vandaag hun 8-weekse geboortedag en dat betekent wormenkuurtje nummer 2.
Ik heb vandaag ook nog even bij Arvid op bezoek geweest. Het is zo jammer van zijn beide blinde oogjes, want het is een geweldig kitten. Een echte knuffelkont en dol op speeltjes (als ze maar geluid maken). Ondanks de vele obstakels in het huis van Gé redt hij zich wonderwel. Volgens mij is hij zilver van kleur, dus een echte zoon van Romeo.
Hier doen de kittens het ook heel goed. Arwen is een trotse moeder en dat mag ook wel, tenslotte is het vandaag moederdag.

                       

6 mei 2010
De kittens hebben de dip prima doorstaan. Ik heb ze net nog even op de weegschaal gezet (klein feestje) en ze hebben hun slechte dagen weer helemaal ingehaald. Ik blijf de "smakelijke druppels" nog wel even doorgeven. Hobson (Rosso) en Hild laten het gelaten over zich heenkomen, maar Harma (Elsker) vind het nog steeds heel vies. Ik wikkel haar uit zelfbescherming in een doekje, maar Elsker heeft daarna het schuim op haar bekkie staan, de trut. Geen geproest meer, geen gespuug en de groei heeft weer ingezet. Ayla is gestopt met het slepen van de kittens. Ze worden zeker te zwaar om door het kattenluikje te proppen. Ik ben er in elk geval blij meer, want ik hoef nu niet meer zo erg op te letten. Haleth en Hador klimmen al tot boven in de krabpaal en dat is toch een meter of twee hoog. Hador is trouwens een beer. Hij weeg al een kilo en gooit bij elke stoeipartij zijn hele gewicht in de strijd. Vooral Hild kan daar natuurlijk helemaal niet tegenop, maar ze trekt zich er niks van aan en zet regelmatig de tegenaanval in.

De aanvraag voor de stambomen is de deur uit. Ik ben deze keer mooi op tijd, want het duurt altijd een eeuwigheid voordat Felikat ze gereed heeft. Bij het vorige nestje moest ik ze zelfs nasturen. Dat zal me deze keer niet gebeuren.

        

4 mei 2010
Dat had ik een paar dagen geleden niet moeten zeggen. Het ging de afgelopen dagen niet zo goed met de kittens: verkouden, spugen en diarree. Bij de zondagse weegbeurt waren ze niet zo gegroeid als de vorige weken. Gisteren ben ik dus maar even met het hele stel naar de dierenarts geweest. Ze hebben een klein antibioticakuurtje gehad. Synulox druppels. Tweemaal daag 0,22 ml smakelijke druppels staat er op de verpakking. Nou, zo smakelijk vinden ze het niet. Het is zo'n grote worstelpartij, dat ik ze in een handdoekje wikkel om ze in bedwang te houden. Maar het helpt wel, want vandaag gaat het allemaal weer een stuk beter. Veel minder gesnotter, geen gespuug en eten als havenarbeiders. Dat zie ik graag. Ik heb van Theo en zijn vrouw geen roepnaam voor Hobson ontvangen en ook Kim-Didy en Christiaan vinden Haleth blijkbaar mooi genoeg, dus de aanvraag voor de stambomen gaat vandaag of morgen op de post. De kittenpakketjes beginnen al een beetje vorm te krijgen. De kittens zijn ook al 7 weken oud. Het gaat allemaal zo snel. Voor de nieuwe blikopeners kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan, maar ik heb bij de dierenarts al aangekondigd dat ik over 1,5 weken voor de 1ste enting een afspraak ga maken.

      

30 april 2010
Als het allemaal volgens het boekje gaat met de kittens, dan is er eigenlijk in deze periode niet zoveel te melden. De kleintjes worden langzaam wat groter, Ze drinken veel minder bij Arwen en ze denken af en toe dat ze een kudde olifanten zijn. Ze rennen heel hard in het rond. Ze spelen allemaal met elkaar en ik moet nog steeds opletten dat Ayla er niet met één van de kittens vandoor gaat. Ik heb het idee dat ze één kitten genoeg vindt, want als ze er één te pakken heeft, vindt ze het genoeg.  Ze legt ze nog steeds (als ik even niet oplet) in de doos bovenop de wasmachine. Hador laat ze in elk geval met rust, die is waarschijnlijk te zwaar om mee te nemen. Nog een weekje, dan zijn ze allemaal te zwaar en dan hoef ik niet meer op te letten.
Met Arvid gaat het heel goed. Hij weeg inmiddels ruim 700 gram en is dol op Gé. Hoewel zijn oogjes niet gered kunnen worden, heeft hij er helemaal geen last van en speelt hij alsof hij alles goed kan zien. Zodra ik weer wat foto's krijg, dan zal ik ze met de lezers delen. Volgende week ga ik naar Friesland. Misschien lukt het om even bij hem op bezoek te gaan.

 

25 april 2010
Vandaag zijn de kittens 6 weken oud en dat is gevierd met een wormenkuurtje en een weegbeurt. Hobson is Harma voorbij in zijn gewicht en dat was te voorzien, want katertjes worden meestal wat zwaarder en groter dan poezen. Hador is de 800 gram al gepasseerd en dat is ruim 200 gram meer dan Hild, die niet zo hard groeit. Die zal ik de komende weken wat extra verwennen. Ik had gisteren een stukje leverworst gekocht, maar daar zijn ze nog niet zo dol op. ik houd het dus maar bij kittenvoer en kleine brokjes. Vanmiddag heb ik het gesleep met de kittens door Ayla als verhaaltje opgestuurd naar Noorderlicht. De leden van de Noorman kunnen deze zomer dus meegenieten van mijn urenlange zoektocht.

24 april 2010
De rode kittens zijn extra populair vandaag. Eerst kwam het nieuwe personeel van Hobson hun toekomstige nieuwe huisgenoot bewonderen en later op de middag Dik en Frea om zich ervan te overtuigen dat het oogje van Harma (Elsker) echt helemaal over was.
Het is altijd leuk als de kittens bezoek krijgen. Iedereen is enthousiast en dat is logisch want er niks leukers dan spelen met kittens die bijna 6 weken oud zijn. Hobson en Haleth zijn definitief gereserveerd. Hobson gaat bij Theo Jansen en zijn vrouw in Gendt wonen en Haleth gaat Arnhem verruilen voor Steenwijk bij Kim-Didi en Christiaan. De kleintjes gaan het volgens mij allemaal geweldig krijgen.

   

23 april 2010
Vanmorgen kreeg ik een paar foto's van Arvid. Met zijn oogjes is het goed mis, maar verder is het een kanjer. Ik begrijp dat Gé ondertussen helemaal verknocht is aan het mannetje. Dat was ik al na 2 weken. Eerst maar eens wachten op de operatie, maar dat gaat hij ooi vast wel redden, het kleine vechtertje.
Hier gaat het prima met de kleintjes. Als ik erbij ben, dan lopen ze los in de kamer. Ze klimmen via de krabpaal op de bank en springen er zelf weer af. Ik houd Ayla nog wel scherp in de gaten, maar het slepen met de kittens van Arwen lijkt minder geworden. Gelukkig maar, want uren naar een kitten zoeken is geen leuke zaterdagavond-besteding.
Het schilderij van Arwen heb ik gisteren in een zwarte lijst gedaan. Het staat prachtig aan de muur.

21 april 2010
Harma is eindelijk van haar plakoogje af. Vanmorgen ben ik zelfs naar mijn werk gegaan, zonder er een beetje zalf in te doen. Ik hoefde haar oogje niet schoon te maken, helemaal  goed. Ik heb inmiddels 4 extra kattenbakjes in de kamer staan, maar dat hebben ze nog niet helemaal door. De drolletje lukken nog wel, maar ik ben ongeveer de hele avond aan het dweilen en dan vooral naar de nieuwe kleine kattenbakjes. Ze hebben dus nog wel wat te leren, maar dat wist ik wel. Verder is het gewoon feest. Ze zijn steeds met elkaar aan het spelen en ze hebben de grote krabpaal ontdekt. Ze blijven nog wel op de onderste etage, maar het zal wel niet zo lang meer duren of ik ga weer doodsangsten uitstaan omdat ze zo hoog klimmen. Enfin het is altijd nog goed gegaan, dus dat zal nu ook wel.

Gisteravond heb ik bij mijn oom Jan Faber het olieverf portret van Arwen opgehaald en het is prachtig geworden. Ik wilde dat ik half zo mooi kon schilderen.  Als Jan zijn komende verhuizing achter de rug heeft,. dan wil hij vast wel voor meer liefhebbers zo'n prachtig schilderij maken. Op mijn beginpagina kun je niet alleen het olieverg schilderij van Arwen zien, maar ook zijn prachtige tekeningen met pastelkrijt.

          

18 april 2010
De kittens zijn vandaag 5 weken oud en ze doen het prima. Ze eten allemaal goed, spelen en worden steeds brutaler. Hert is een plezier om naar te kijken. Er kwam bezoek voor de kittens. Mijn broer kwam met zijn 2 kinderen op kraamvisite en vooral Julie is dol op het stel. Ze heeft een hele tijd met de kleine Haleth zitten knuffelen en ook Hobson (rode katertje) vond het geweldig, al die aandacht.
Vanavond moesten ze weer allemaal op de weegschaal. Het resultaat kun je hieronder zien. Vooral Hador groeit als een gek. Harma is een goede tweede, maar alle kittens doen het prima. Het is een heerlijk stel.

           

17 april 2010   
Ze hebben weer wat nieuws bedacht in Balingshoek. Vanavond heb ik 3 uur lopen zoeken naar Hild en ik vond haar tenslotte in een doos bovenop de wasmachine en droger. De dader: Ayla. Die heb ik er vanavond al een paar keer op betrapt dat ze met één van de kittens ging slepen. Wat een gedoe weer. Dit betekent dat ik Ayla en de kittens niet meer samen los in de kamer kan laten lopen. Ik was er een paar keer net op tijd bij om te voorkomen dat Ayla een kitten door het kattenluikje duwde, maar Hild was ik toch opeens kwijt. Ik heb in de berging een paar keer geroepen, maar de kleine Hild hield zich muisstil. Ik durfde Ayla niet met één van de andere kittens te laten gaan om te kijken waar ze naar toe ging, maar omdat Ayla graag in deze doos ligt, had ik het gelukkig uiteindelijk door.

Vandaag was ik de hele dag in Den Haag en heeft Sabine de kittens tussen de middag even bezocht. Het oogje van Harma moet natuurlijk nog even extra gecheckt worden. Toen ik om 20.00 uur thuis was, was het oogje open. Nog wel een beetje kleiner als haar andere oogje, maar dat komt wel weer in orde met een paar dagen.
Terwijl ik dit schrijf, merk ik dat ik helemaal opgelucht ben over de kleine Hild. Wat is Ayla toch een aparte tante. In het vervolg mag alleen Doriath helpen bij het poetsen van de kittens.

16 april 2010
De nieuwe oogzalf begint bij Harma zijn vruchten af te werpen. Dat zit dus wel goed. Ondertussen maken alle kittens een enorme puinhoop in de bench. De houtkorrels liggen overal. Het liefst als natte kledder. De kittenbrokjes blijven beslist niet in het bakje, maar worden verspreid over de hele bench, incl. het vachtje waar zal allemaal zo lekker op kunnen slapen.  Ik ben dus minstens 3 keer per dag alles aan het poetsen. Omdat ze nog niet helemaal zindelijk zijn, mogen ze nog niet loslopen door de kamer. Dat willen ze natuurlijk wel. Zodra ik de bench opendoe, spuiten ze met zijn allen de kamer in. Ik blijf er bij zitten, dus ik laat ze af en toe rond de bench lopen, maar daarna moeten ze toch echt weer terug naar hun kattenbakje. Het is overigens verschrikkelijk leuk om te zien. Ze spelen heel veel met elkaar, met hun moeder en de tantes. De tantes (Doriath en Ayla) genieten er overigens ook van. Thara en Melrose hebben geen belangstelling voor knuffelsessies. Ze zijn niet lelijk tegen de kittens, maar laten ze gewoon links liggen.
In huis is het een stuk rustiger geworden door het vertrek van Gandalf. Ik mis hem wel heel erg, omdat hij zo vaak op schoot kwam liggen, maar zijn moeder Doriath is nu een stuk gelukkiger.

     

14 april 2010
Er is eigenlijk niet zo veel te melden over de kittens. Behalve dat het oogje van Harma weer opnieuw begint te plakken, gaat het allemaal prima. Morgen maar even langs de da. Ondanks de Cavasan duurt het mij te lang. Niet dat ik me zorgen maakt, want Harma heeft nergens last van en eet en speelt dat het een lieve lust is. Ayla en Doriath zijn onverminderd surrogaat moeder en dat is heel lief om te zien. De kittens zijn stuk voor stuk knuffelbeertjes.
Gisteren is Gandalf verhuisd naar Renkum. Dat was wel even slikken maar het was natuurlijk altijd al de bedoeling en hij was zo vervelend naar Doriath dat ik het toch een goed idee vond. Ik denk dat hij het heerlijk krijgt bij Caroline en haar gezin.
Ik word regelmatig op de hoogte gehouden van het laatste nieuws over Arvid. Met zijn oogjes is helemaal niet goed en die moeten verwijderd worden als hij groot genoeg is, maar moeder Norhild is weer helemaal opgeknapt en heeft zelfs weer melk. Dit verbaast me erg omdat Arvid toch 2 weken bij Arwen is geweest en dan is moederpoes eigenlijk opgedroogd. Maar Arvid groeit goed en ligt de hele dag bij zijn moeder te drinken. Dat zal Gé wat rust geven.
Hoewel het nog wel regelmatig mis gaat, is het kattenbakje hier flink in gebruik. Nog een paar dagen en dan kunnen de kittens de kamer gaan onderzoeken. Dan moeten er weer heel wat bakjes bij, maar dat mag de pret niet drukken. Ik verheug me nu al op kittens die tegen je benen op klimmen. Brrrrrrrrr.

11 april 2010
De kittens zijn vanavond 4 weken oud en betekent: Wormenkuur. Ze lieten het zich redelijk rustig welgevallen. Dat kan ik niet van Arwen zeggen. Die heb ik ook een portie Vitaminthe gegeven, maar dat eindigde in een worstelpartij. Ik heb trouwens gewonnen. Het plakoogje van Harma is weer bijna over. Ze had er overigens geen last van maar het is wel vervelend. De kittens zijn dol op hun vleeshapjes. Ook de pap van Marga gaat er prima in. Harma is een absolute fan van de Babycat van Royal Canin. Arwen heeft de zorg voor de kittens  niet meer alleen. Het is bijna onmogelijk om Ayla en Doriath bij de kittens weg te houden en dan gaat het niet eens om de lekkere hapjes die ik steeds in de kittenkooi zet. Nee: de kittens willen ze vertroetelen. Het is enig om te zien.

  

9 april 2010
Vanavond heeft Kim-Didy kennis gemaakt met de kleine Haleth. Dat was nog een hele onderneming, omdat Kim Didy onderweg strandde doordat er geen treinen meer reden i.v.m. een grote brand in Deventer (Stegeman-worst). Ik heb dus een flinke file getrotseerd om haar in Deventer van de trein te halen. Omdat Kim Didy ook weer met de trein terugmoest naar Steenwijk, was het een kort bezoek, maar gelukkig was Kim-Didy net zo enthousiast als de kleine Haleth.
Inmiddels hebben ook Hobson en Hild ontdekt dat de hapjes van Arwen de moeite waard zijn om van te snoepen. Harma blijft de kittenbrokjes favoriet vinden. Hador en Haleth geven nog de voorkeur aan de melkbar van Arwen, maar dat zal ook wel snel veranderen.

        

8 april 2010
Ik heb van Marga van de Haar (cattery Fulco) al eens het recept van een papje gekregen voor kittens: Volle koffiemelk, rijstebloem en dextrose. Nog nooit waren er in mijn huis kittens die dat lekker vonden, maar deze kanjers smulden ervan. Ik zat zelf ook onder de smurrie, dus ik heb geen foto's van het festijn, maar misschien komt dat binnenkort. Harma heeft een plakoogje, dus ik heb gisteren een tubetje Cavasan bij de dierenarts gehaald. Ik weet uit ervaring dat het hiermee met enkele dagen weer over is. Morgen moet ik de hele dag naar school en komt buurvrouw Sabine Harma een druppeltje zalf in haar oogje doen. Ik weet dat Frea dit nu leest en het 't liefst zelf doet, maar zodra de kittens wat ouder zijn, zal het nauwelijks meer nodig zijn, dus helaas. De kittens spelen nu samen dat het een lieve lust is. Als ik de kooi opendoe om Arwen te bevrijden of de kattenbak te pakken, dan sprinten de kittens als een gek naar de uitgang. Ze hebben de kattenbak nog niet in gebruik genomen, dus dat feest gaat voorlopig nog niet door.

6 april 2010
Harma eet zelf al kittenbrokjes. Toen ik zojuist thuis kwam uit mijn werk, heb ik het kattenbakje verschoond (dank je wel, Arwen) en de kittens een beetje kittenmelk uit het flesje gegeven. Daarna heb ik Arwen een zakje vlees gegeven en het bakje met kittenbrokjes aangevuld. Alle kittens waren klaarwakker en met elkaar aan het spelen. Behalve Harma dan, die had de kittenbrokjes ontdekt en ze begon er flink van te knabbelen. De andere kittens buitelde over elkaar heen, beten in elkaars oren en probeerden een beetje te rennen (nog even oefenen, hoor). Het worden echte Noortjes.
Gisterenmiddag is Theo Jansen op bezoek geweest om kennis te maken met de kleine Hobson. Dat klikt wel. Als het allemaal volgens plan gaat, dan gaat Hobson in juni in Gendt wonen, samen met een kater, twee hondjes en natuurlijk Theo en zijn vrouw.

                 

5 april 2010
Gisterenmiddag ben ik naar de grote kattenshow in de Rijnhal geweest. Niet om zelf te showen met één van de katten (ik ben geen fan van kattenshows), maar om de prachtige katten te bewonderen, die daar waren en natuurlijk om op koopjes te jagen. Er moeten immers weer kittenpakketten worden samengesteld. Het is ook altijd leuk om bekenden weer eens te zien.

Vanmorgen heb ik de bench geschikt gemaakt voor spelende kittens. Gisteravond lukte het Hador, Hild en Haleth om Arwen of Ayla als opstapje te gebruiken om vervolgens uit de bak te vallen of in de tralies van de bench te klimmen. Nu hebben een hondenmand (Bedankt Gé) ter beschikking waarin ik een elektrisch kussentje heb gelegd. Er stat ook inmiddels een klein kattenbakje met houtkorrels. Ze zullen het nu nog niet gebruiken, maar lang zal dit niet meer duren. Arwen moet er allemaal nog vreselijk aan wennen, maar het leven is hard voor een moederpoes. Ayla loopt de hele dag te schreeuwen dat ze bij de kittens wil liggen. Ze is er heel lief voor, maar wel een beetje hardhandig.  Ik laat haar er dus alleen maar onder toezicht bij. Het is wel heel leuk om te zien hoe lief onze terrorist wordt zodra ze bij de kittens is.

     

De kittens zijn inmiddels 3 weken oud en dat betekent dat ik weer een groeitabelletje publiceer. Ze groeien nog niet spectaculair, maar wel gestaag door. Dat zal wel veranderen als ze volgende week zelf gaan eten.

3 april 2010
Vanmorgen heb ik de bench een grote beurt gegeven. Want er komt straks bezoek voor de kleine Harma (Elsker). Natuurlijk heb ik ook nog even naar Heerenveen gebeld, want als is Arvid weer naar huis, hij heeft wel een plekje in mijn hart. Alles was goed gegaan. Hij drinkt goed uit het flesje en worstelt flink tegen als Gé zijn oogjes druppelt. Lastig voor Gé maar er zit genoeg pit in het mannetje.  Toen ik de bench ging poetsen heb ik de kittens even op een vachtje op de grond gelegd. Nou Harma ging er als een speer vandoor. Toen ik een nieuw dekentje in de bak had gelegd konden de kittens weer terug. Arwen was helemaal in paniek en ik moest op zoek naar het rode mormeltje. Helemaal aan de andere kant van de kamer. Gelukkig voor Arwen klimmen ze nog niet uit de bak, maar lang zal dat niet meer duren.

Dik en Frea hebben kennis gemaakt met de kleine Harma. Volgens mij zijn ze beide enthousiast over het rode poesje. Het is ook een schatje. Na veel foto's en AAAHHH en OOOOHH 's gingen ze weer hond-waarts, maar niet zonder afspraak om over een paar weken weer terug te komen.

Daarna nam Ayla de gelegenheid te baat om zich de kittens toe te eigenen. Pontificaal in de bak lag ze Hild de billen te wassen. De arme Arwen had het nakijken. Maakte ik me eerst nog een beetje zorgen of Ayla zelf al toe was aan moederschap, ze heeft zelf laten zien er helemaal klaar voor te zijn.

           

  

2 april 2010
Arvid is weer terug naar Heerenveen. Ik ben vanmiddag samen met Gé en Arvid naar de dierenarts geweest, omdat hij zulke rare oogjes heeft. De dierenarts constateerde ontstekingen in het regenboogvlies en zag kleine bloeduitstortinkjes in de iris. De oorzaak was niet te zeggen, het kan aangeboren zijn, maar het zou ook nog iets besmettelijks kunnen zijn. Met pijn in mijn hart heb Arvid dus nu al naar huis laten gaan, want dat risico durf ik niet te nemen. Het arme mannetje krijgt nu thuis 4 x daags een druppeltje Prednison om de ontsteking binnenin zijn oogjes te remmen. De kittens van Arwen hebben het rijk weer alleen en Gé moet met een flesje aan de gang. Snik, wat zal ik het kleine dappere mannetje missen.

Gisteren heb ik bij de verschillende fabrikanten kittenpakketten besteld. Met een beetje geluk worden er binnenkort weer verschillende leuke verrassingen voor de nieuwe verzorgers van de kittens bezorgd.

1 april 2010
De kittens hebben inmiddels tandjes. Dat is goed te merken als ik ze een flesje met kittenmelk geef. Ze drinken niet meer normaal, maar zitten vooral te kauwen op het speentje. Waarschijnlijk doet het een beetje pijn en voelt het gewoon lekker om een beetje te bijten. Arvid is ook dol op het flesje. Hij drinkt en kauwt afwisselend. Gé komt morgen bij Arvid kijken. We gaan samen met hem naar de dierenarts, want ik ben helemaal niet tevreden over zijn oogjes. Ze hebben een witte waas en zijn permanent een beetje vochtig. Hij kijkt daardoor heel vreemd en is anders dan de kittens van Arwen. Het zijn trouwens allemaal hele vrolijke kittens. Als ik me meld bij de bench dan komen ze allemaal piepend naar het randje. Het liefst kruipen ze er al uit, maar daar moeten ze nog een paar dagen op wachten. Arwen zou nu nog helemaal in paniek raken.

Dinsdagavond ben ik met mijn moeder op bezoek geweest bij mijn oom Jan Faber. Jan tekent en schildert sinds een aantal jaren dat het een lieve lust is. Een tijd geleden heb ik hem gevraagd of hij één van mijn katten wilde tekenen en Jan heeft Arwen uitgekozen voor een olieverf schilderij. Het is nog niet helemaal klaar, maar het wordt prachtig.

     

29 maart 2010
Ik moest natuurlijk de hele dag werken (het blijft geen feest), maar het grut heeft zich weer prima geweerd. Allemaal weer een beetje groter gegroeid. Ik volg Arvid natuurlijk extra goed, maar ook hij was weer 6 gram gegroeid sinds vanmorgen. Als het allemaal goed gaat, is er natuurlijk niet zoveel te melden. Het is leuk om te merken dat de kittens zich steeds meer bewust worden van hun omgeving. Ik ben benieuwd hoelang Arwen ze nog in de grote plastic bak kan houden. Ik ben bang dat het niet zolang meer duurt voordat ze proberen over de rand te klimmen. Zodra dat gebeurt, maak  ik weer een lekker bedje op de grond, maar nu gaat het nog prima.

                 

28 maart 2010
De kittens van Arwen zijn vandaag 2 weken oud. Arvid moet daar nog een paar dagen op wachten. We hebben dat met elkaar gevierd met wat flesjes kittenmelk. Sinds een paar dagen doe ik er af en toe een beetje dextrose in. Lekker zoet dus. Arwen zorgt geweldig voor haar kids, inclusief voor de kleine Arvid. Het is heel lief om te ontdekken dat zoveel mensen meeleven met de ontwikkeling van dit kleine mannetje. Gé natuurlijk, maar ook Hans en Anita Mentjox heb ik elke dag wel een keer aan de telefoon voor het laatste nieuws. En dat is meestal goed nieuws.

27 maart 2010
Vandaag moest ik de hele dag op pad. Vanmorgen heb ik de bench dus in alle vroegte gereed gemaakt voor een hele dag zonder dat ik me ermee kan bemoeien. en hele schone kattenbak, extra bakjes met vlees en korreltjes voor Arwen en extra lekkere kittenmelk voor de kleintjes. Om half 9 ging ik de deur uit en kwam er om kwart over 7 weer in. De kittens hadden de dag prima doorstaan.

26 maart 2010
Arvid is toch niet zo'n veelvraat. Zonder sondevoeding valt hij toch af. Niet veel, maar genoeg om toch nog even te laten checken. Dus vanmiddag ben ik nog even met het kleine katertje naar de dierenarts geweest. Hij is kerngezond, maar hij krijgt bij Arwen toch niet genoeg. Ik heb de maagsonde dus maar weer ter hand genomen. De dierenarts was trouwens heel enthousiast over het kleine mannetje. Hij is verder kerngezond en had op de tafel bij de dierenarts praatjes voor tien. De andere kittens zijn weer goed gegroeid vandaag. Hador weegt zelfs al 284 gram. Natuurlijk ben ik Arwen ook flink aan het verwennen Die kan per dag heel wat vlees en vis verstouwen. Maar dat is ook logisch met 6 kittens om te voeden.

      

25 maart 2010
Mijn eerste gang vanmorgen was naar de kittens en de weegschaal. Deze nacht heb ik Arvid geen extra kittenmelk gegeven en moest hij het op eigen kracht bij Arwen zien te halen. Daarvoor moet hij wel de competitie aan met de andere kittens. Nou, dat gaat hem prima af. Hij was vanmorgen bijna 220 gram. Als dit zo doorgaat moet ik de andere kittens gaan beschermen tegen een veelvraat. Maar het is fijn om te zien dat hij zijn megadip heeft overwonnen. Vanmiddag heb ik weer een flesje kittenmelk gemaakt. Hobson en Haleth hadden er wel zin in, de andere kittens hadden een tepel te pakken, dus die heb ik met rust gelaten. Straks zal ik de kittenmelk nog een keer in de aanbieding doen. Gistermiddag heb ik bij Xenos een grote plastic box gekocht. Arwen en haar kittens hebben nu wat meer ruimte. De kittens klimmen er nog niet uit, dus Arwen is weer helemaal in haar nopjes. Ze heeft alles weer onder controle.

 

24 maart 2010
Ik heb gisteravond de kittens weer gewogen en het ziet er voor de 5 kittens van Arwen heel goed uit. Arvid was in elk geval niet afgevallen, dus daar was ik ook redelijk tevreden over. Vanmorgen was hij zelf 10 gram aangekomen, dus dat gaat absoluut de goede kant op . Ik heb hem gisteravond en vannacht nog wel een keer met de maagsonde gevoed, maar vandaag heeft hij weer zo vaak de smaak van een tepel van Arwen te pakken, dat ik dat achterwege heb gelaten. Ziet dit er niet geweldig uit? Omdat het kistje te klein begint te worden, heb ik een alternatieve slaapplaats voor Arwen en haar grut gemaakt. Een dekentje, een elektrisch kussen en een molton sloop is een mooie plek. Arwen en de kittens denken daar heel anders over. Arwen raakte helemaal in de stress toen de crème en rode kittens in de bench gingen rondwandelen. Het warmtekussen is voor Arwen ook veel te warm. Ik ga dus op zoek naar een alternatief. Op de foto's ziet het er in elk geval heerlijk uit.

           


23 maart 2010
Dit was een nacht om snel te vergeten. Al heel vroeg was ik met de kittens in de weer. Eerst heb ik geprobeerd of Arvid iets uit een flesje wilde drinken. Na 2 slokjes gaf hij het op . De sonde dus maar weer in stelling gebracht. Daarna de andere kittens een flesje geven en die vinden het heerlijk. Ondertussen snoept Arwen van de lekkere vlees en vis hapjes. Die verwen ik natuurlijk, waar ik maar kan. Tenslotte heeft ze 6 kittens te voeden. Een uurtje later heb ik geprobeerd of Arvid bij Arwen wilde drinken. Ik heb enkele andere kittens even ondergebracht op een lekker warm dekentje en Arvid aan een tepel gelegd. Dat was een goede zet, want hij vond het heerlijk. Na een kwartiertje heb ik de rest van de kittens weer terug gelegd. Als die immers gaan piepen, dan blijft Arwen toch niet liggen. Enfin, dit zag er voor Arvid weer hoopvol uit.

  

22 maart 2010
Vandaag was ik de hele dag op mijn werk. Ik kan natuurlijk geen 13 weken vrij nemen, maar ik ben wat eerder naar huis gegaan, zodat ik om half 6 al thuis was. Arwen was blij dat ze werd bevrijd uit de bench en kon ik de kittens wegen. Hador is weer mega gegroeid, maar de anderen wat minder. Ik zag de weegschaal weer kuren vertonen, dus ik zal het vanavond nog eens controleren. De rode kittens hebben ook hun oogjes een beetje open. Niet zo ver als de crème kittens en Arvid, maar het begin is er. Hild heeft haar oogjes nog stijf dicht. Het kistje wordt zo langzamerhand een beetje te klein. Vanavond zal ik het elektrische dekentje aansluiten, dan kunnen de kittens daar in alle ruimte met Arwen van de warmte genieten.

Naarmate de avond vorderde, voelde ik me steeds ongemakkelijker met Arvid. Hij wilde absoluut niets drinken, geen melk van Arwen en geen flesje. Na overleg met Hans en Anita heb ik hem een druppeltje Natridrops (vitaminestoot) en een beetje suikerwater gegeven, maar het bleef modderen. Om 22.45 uur heb ik de dierenkliniek in Dieren gebed en daar kon ik met Arvid naar toe. De dierenarts heeft Arvid onderzocht; hij een klein beetje verhoging en ademde te snel. Dat ie zo slap was als een vaatdoek, dat wist ik natuurlijk al . De da vermoedde dat hij zich een keer verslikt heeft en iets in zijn longetjes heeft gekregen, wat er niet hoort en heeft hem wat antibiotica, iets om zich wat lekkerder te voelen en 8 ml vocht toegediend. Daarna kreeg ik een verkorte cursus: sondevoeding geven. Gewapend met slangetjes ging ik weer naar huis. Ik heb Arvid om 1 uur, om 3.15 uur en om 6.15 uur 2 ml. kittenmelk met de sonde gegeven. Hij nam ook voorzichtig een slokje uit het flesje en gaat af en toe op zoek naar een tepel van Arwen. Afwachten maar.

Met de andere kittens gaat het voortreffelijk. Ze groeien en groeien tegen de klippen op . Als ik met mijn hand in het kistje kom, dan komen alle kittens erop af. Ik denk niet dat ze mij herkennen, maar het is wel schattig.

     

21 maart 2010
Vanavond zijn de kittens 1 week oud. Arvid is inmiddels helemaal gewend, al is hij 2 dagen jonger. Ik heb me gisteren waarschijnlijk vergist met het wegen, want vandaag was het minder, terwijl ze allemaal constant drinken, zowel bij Arwen als uit een flesje. Ik heb die ervaring vaker met deze weegschaal, maar de oude keukenweegschaal doet het niet meer. Vanavond zal ik ze allemaal nog een keer wegen (voor de zekerheid). Dit lijkt tenminste beter. Ik doe vanaf vandaag wat Actimel door de kittenmelk. Ze vinden het heerlijk en het is ook nog gezond.

Norhild, de moeder van Arvid knapt inmiddels weer op . Wat een opluchting voor iedereen, die deze lieve poes kent. Harma heeft al nieuwe verzorgers gevonden. Ik vind het fantastisch dat ze bij Frea en Dik gaat wonen. In de toekomst moet ze gaan luisteren naar Elsker. Ik ga vast oefenen.

              

20 maart 2010
Vanmorgen heb ik eerst Gé gebeld om te vertellen dat het goed gaat met de kleine Arvid. Ik denk dat Arwen inmiddels niet meer weet dat er plotseling een koekoeksjong is bijgekomen. Hij is vannacht weer wat gegroeid en dat betekent, dat het hem lukt om een tepel te bemachtigen. Het is trouwens sowieso geen kitten die zich het kaas van het brood laat eten. Zo klein als hij is, hij gaat de strijd gewoon aan met de andere kittens. Daarbij heeft hij zijn oogjes al open. Wat een bijdehandje.

De hele dag heb ik natuurlijk de ontwikkelingen bij de kittens op de voet gevolgd. Ook de 2 crème kittens hebben hun oogjes al min of meer open. De rode kittens zullen morgen of overmorgen zover zijn. Het schildpadje heeft zijn oogjes nog stijf dicht (of ik kan het niet goed zien). Het is lekker druk in het kistje. Ik vermoed dat ze met z'n zessen er niet meer zo heel lang in liggen. Over een paar dagen zal ik het elektrische kussen in de bench aansluiten, zodat ze daar ook een lekkere slaapplaats hebben.

 

           

19 maart 2010
T
erwijl ik zit te genieten van 5 prachtige kittens, gaan mijn gedachten steeds naar Gé Lenos van de cattery waar Rambo vandaan komt. Bij Gé zijn ook kittens geboren, maar via de keizersnee en er zijn al 3 kittens overleden. Nu zorgt moederpoes niet goed voor het overgebleven katertje. Ik voel zo met Gé mee, want ik weet uit ervaring hoe erg het is, als het niet wil met één of meer kittens. Ik hoop dat het snel net zo goed gaat als hier. De kittens van Arwen zijn 5 dagen oud en wegen al tussen de 180 en 200 gram. Dat gaat dus fantastisch.

Ik heb deze tekst nog niet neergeschreven, of ik krijg Gé aan de telefoon met de vraagt of Arwen nog ruimte heeft voor een pleegzoon. Natuurlijk is er ruimte. Zeker voor een volle neef. Moeder Norhild is namelijk een nestgenootje van vader Rambo. Als Gé, Anita en Hans Mentjox met het kitten binnenkomen, kijkt Arwen eerst wel en beetje verbaasd, maar al snel begint ze de kleine Arvid te wassen. Voor de komende weken zijn er dus geen vijf, maar zes kittens te voeden en te poetsen. Ik zal Arwen natuurlijk zoveel mogelijk helpen. Het kleine mannetje is twee dagen jonger dan de andere kittens, weegt 150 gram en is prachtig zwart gestreept met wit. Hij heeft al het één en ander achter de rug. Zijn moeder kan niet voor hem zorgen, hij zit verstopt en is al te vaak met de auto op pad geweest. Ik hoop zo dat de reis uit Friesland voorlopig de laatste is en dat het vanaf nu goed met hem gaat. In elk geval is hij vanavond al gegroeid.

           

18 maart 2010
De kittens groeien als kool. Ze hebben allemaal hun plekjes veroverd bij Arwen's melkfabriek. Arwen is dol op haar kroost. Het is heerlijk om naar te kijken. Ze gaat inmiddels wel af en toe een blokje om. Even de benen strekken. Dat geeft mij dan even de tijd om de kittens te wegen. Ze zitten nu tussen de 154 en 178 gram. Als dit zo door gaat dan zijn de gewichten van de kittens binnen een week verdubbeld. Alle kittens zijn hun navelstrengetje al kwijt. Voor mijn gevoel is dit veel eerder als anders. Ik ondersteun Arwen ongeveer 3 keer per dag met een flesje KMR. Natuurlijk ook omdat ik het heel leuk vind om de kittens een flesje te geven. Het is sowieso heel aandoenlijk om de kittens te zien drinken. Hun oortjes flapperen heel hard heen en weer en ze kwispelen een beetje met hun staartje.

                  
      Hador                       Haleth                    Harma                   Hild                     Hobson 

 

17 maart 2010
Het gaat fantastisch met de kittens. Ik ben net even met de 5-ling naar de dierenarts geweest. Niet dat er wat aan de hand was, maar ik had wat hulp nodig bij het vaststellen of het katertjes of poesjes waren. Ik zat er bij eentje naast. Het zijn 2 katertje en 3 poesjes. Geweldig, ik had gedacht dat de beide rode kittens katertjes waren, maar het gestreepte kitten is toch een poesje. Ik had het warmte kussen lekker warm laten worden en snel in de auto naar de dierenarts. Daar heb ik de stekker weer in het stopcontact gestoken, dus dat ging prima. Arwen is nu trouwens weer heel blij dat ze terug zijn. Ze zijn allemaal weer flink gegroeid (tussen de 146 en 167 gram) en dat is altijd fijn om te zien.

    

Nu wordt het ook tijd om de namen vast te stellen.

Kitten 1: Crème/wit                        Kater       Hador
Kitten 2: Crème/wit                        Poes       Haleth
Kitten 3: Rood wit gestreept           Poes       Harma
Kitten 4: Zwart schildpad                Poes       Hild
Kitten 5: Rood wit gemarmerd        Kater       Hobson   

16 maart 2010
De kittens hebben hun eerste volle dag en nacht prima doorstaan. Ik heb Arwen er nog niet op kunnen betrappen dat ze de bench verlaat. Niet dat ze daar vaak de kans voor krijgt, want het deurtje zit meestal dicht. Gandalf en Ayla zijn woest belangstellend voor het kleine grut, maar ik vind ze nog veel te klein voor deze kolossen. Niet dat ze niet groeien; het gaat geweldig. Ze zijn allemaal tussen de 130 en 140 gram. Niet alleen zorgt Arwen dat ze altijd kunnen drinken; ik help ook een klein beetje door ze 3 of 4 keer per dag een beetje KMR te geven. Ze vinden het heerlijk en het is zo aandoenlijk als de kleine kruimels zo hartstochtelijk aan zo'n klein speentje zuigen.

     

15 maart 2010 om 17.00 uur
Het gaat prima met de kittens. Ze zijn allemaal al zeker 10 gram gegroeid en dat is een heel fijn gevoel. Arwen snoept de hele dag lekkere hapjes. Ze gaat nog niet de bench uit, dat zal nog wel een paar dagen duren. De andere katten willen er wel graag in. Ik betwijfel of dit is om de nieuwe kittens te bewonderen. Ik denk eerder dat het om de aantrekkelijke voerbakjes gaat. Zoals beloofd hier wat meer foto's die ik tijdens en na de bevalling heb gemaakt.

           

15 maart 2010 om 09.00 uur
Ik ging om 02.30 uur slapen, maar toen ik om 5 uur wakker werd, ben ik gelijk nog even gaan kijken. Arwen lag heerlijk ontspannen met haar nieuwe kroost in het kistje. Gelukkig was er geen verdere uitbreiding gekomen, want 5 kittens te eten geven en schoonhouden is al werk genoeg.
Om 8.30 uur was het licht en kon ik alle kittens wat beter bekijken. Het is een prachtig nestje, met 5 beweeglijke kittens. Toen ik een lampje aandeed in de bench, lag het hele spul lekker te drinken en te slapen. Dat zag er allemaal goed uit. Arwen had nu wel zin om te eten en na een schoteltje kittenvoer (kalkoen) ging ze weer snel bij haar kinderen liggen. Ik heb de kittens dus nog niet goed bekeken, maar ik kon wel zien dat één van de 2 rode kittens een duidelijk gemarmerd vachtpatroon heeft, het andere een beetje wit, net als één van de 2 crème kittens. Het schildpadpoesje is non-agouti met veel rode vlekjes. Ik weet uit ervaring dat dit betekent dat er straks nog veel meer rood te zien is. Ik ben weer helemaal opgelucht dat de bevalling achter de rug is en dat het allemaal zo goed gegaan is.

15 maart 2010 om 01.00 uur
Arwen was de hele dag een beetje onrustig, maar vanavond moet ik perse bij haar zitten terwijl zij in het kistje in de bench ging liggen. Als ik even opstond om wat anders te gaan doen, kwam ze me halen. Ik heb het dus maar opgegeven om iets anders te doen en ben bij haar blijven zitten. Tegen 22.00 uur zag ik duidelijk weeën. Om 22.15 uur werd het eerste kitten geboren. Het was alweer een jaar geleden, dus ik was vergeten hoe spannend het allemaal was. Gelukkig was Sabine er ook. Vlak erna kwam er nog een tweede crème kitten tevoorschijn. Na een half uurtje werd er een rood kitten geboren. Even leek het erop dat het daarbij bleef, Arwen was zo ontspannen, maar ik voelde toch echt nog iets. Na een uur kwam nummer 4. Even dacht ik dat het helemaal zwart was, maar er waren al een paar flinke rode vlekken te zien, dus een schildpadje. Vijf minuten later kwam er nog een rood kitten tevoorschijn. Ik heb van de laatste 2 kittens de placenta weggehaald. Arwen begon er wel aan om deze op te eten, maar met vreselijke lange tanden en ik vond 3 wel genoeg. Als ik dit schrijf, heb ik alles opgeruimd, het kistje verschoond (2x)  en hoop ik dat het hierbij blijft. Nu moeten Arwen en ik ervoor zorgen dat ze uitgroeien tot mooie gezonde Noren. Ik ga er een glaasje rode wijn op drinken.

13 maart 2010
Arwen is tonnetje rond en is bezig met de laatste loodjes. Ik heb uitgerekend dat 16 maart dag 66 is als de dekking op 10 januari heeft plaatsgevonden, maar het zou vandaag ook al kunnen gebeuren. De bench staat er in elk geval helemaal klaar voor. Omdat ik problemen heb met mijn laptop, ben ik deze keer bang dat het niet lukt om een live verbinding te leggen tijdens de bevalling, maar ik ga het wel proberen. Ik verwen Arwen natuurlijk met extra hapjes; ze geniet er in elk geval van. De andere katten kijken jaloers toe, want die moeten het met hun gewone brokjes doen.

8 februari 2010
Arwen is echt zwanger. Rambo heeft het 'm toch weer gefikst. In juni 2008 zijn Rambo en Zipper chemisch gecastreerd door middel van een staafje (Supralorin) in hun nek. Hoewel het officieel nog niet geregistreerd was voor katten (alleen voor honden en fretten) durfde de dierenarts het wel aan. En het werkte zo goed, dat ondanks de prognose van een jaar de jongens zich na ruim anderhalf jaar nog steeds als je-weet-wel-katers gedroegen. Vanaf september 2009 mocht Rambo samen met Arwen de bloemetjes buiten zetten, maar zijn libido was nog niet echt zoals ik het van hem gewend was. Hij dekte wel af en toe, maar Arwen werd er niet zwanger van. Totdat Arwen en Rambo van 10 tot 15 januari in de woonkamer opnieuw van elkaar genoten. Na een week of wat waren haar tepeltjes knalrood en opgezet en toen wist ik het zeker. Ja hoor, Arwen is zwanger. Als alles voorspoedig verloopt, zullen er rond 16 maart kittens worden geboren in Balingshoek.

Nu afwachten of er net zulke mooie en gezonde kittens worden geboren als bij nestje 3.