Kittendagboek nestje 9

31 maart 2011
Ik ben alvast begonnen om de troep van de kittens op te ruimen. De bench krijgt een grote beurt, de voer- en waterbakjes gaan in de afwasmachine en de kattenbak heb ik net helemaal uitgesopt. Morgen gaan alle kittens verhuizen en ik wil de bench klaarmaken voor Ayla. Die kan immers dit weekend bevallen van haar twee kittens. Indis snoept er ondertussen lustig op los. Niet alleen de Royal Canin brokjes, maar vooral ook kroepoek en chips. De eigendomspapieren heb ik helemaal ingevuld, het dagboekje is zo goed als af en de kittenpakketten staan klaar. De kleintjes hebben het allemaal nog helemaal niet in de gaten. Arwen ook niet, maar die is er ook wel zo goed als klaar mee. Ik zal ze trouwens weer vreselijk missen.

30 maart 2011
Gistermiddag hebben de kittens hun 2de enting gehad. Natuurlijk moest ik de dierenarts uitgebreid vertellen hoe het met Indis gaat, maar eigenlijk kon hij wel zien dat het best goed gaat. Zo'n enting is dan toch weer spannend, want een dag na de eerste enting stopte ze weer met eten, maar daar ben ik nu niet zo bang voor. Ik heb inmiddels een bakje met kattenbrokjes midden in de kamer staan. Zowel gisteravond als vandaag zat Indis daar regelmatig van te snoepen. Ik heb Anja en Walter geschreven dat ik de verhuizing wel aandurf. Vanavond krijgt Indis nog een korreltje "China". Dit is iets homeopathisch dat de dierenarts wilde uitproberen om haar eetlust nog meer te bevorderen, maar dat mocht ik pas geven als er geen reactie op de enting meer is.
Toen ik gistermiddag thuis kwam, was Ayla ineens vastbesloten om Indis te stelen. Dat gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk, want ze spartelde nogal tegen (en ik vond het ook geen goed idee). Na zo'n 20 mislukte pogingen ging ze het met Irmo proberen, maar ook dat lukte niet. Na een uurtje was de belangstelling ineens voorbij. Gelukkig heeft Ayla binnenkort haar eigen kroost.

Ik ben voor de kittens de verhuizing aan het voorbereiden. Dat is altijd een heel gedoe, maar dat zullen de nieuwe kitteneigenaren wel merken als ik met het hele hassebasje kom aanzetten. Ik zal het grut in elk geval erg missen, want het zijn ontzettend leuke kittens.

28 maart 2011
Vandaag zijn de stambomen gearriveerd, dus die zijn prachtig op tijd. Morgen krijgen de kittens de tweede enting en dan wordt het zo langzamerhand tijd om hun koffertjes te pakken. Over Indis zal ik nog wel even met de dierenarts overleggen. Ze gaat inmiddels als een speer, maar ze wil nog steeds niet zelf genoeg eten. Misschien houdt ze me wel vreselijk voor de gek en heeft ze ergens een geheim kosthuis, want ze woog gisteravond 1370 gram en ze kan nooit zo groeien van de 4 spuitjes pap die ik haar extra geef.
Ingold heeft nog steeds regelmatig zijn staart gekruld op zijn rug liggen, zodat hij op mister Piggy lijkt, maar hij is veruit de grootste van allemaal. De andere katten zijn inmiddels allemaal dol op de kittens. De kleintjes proberen bij Thara te drinken (tevergeefs), ze krijgen van Doriath een extra poetsbeurt en zelfs Melrose gromt en blaast niet meer als één van de kleintjes in de aanval gaat.

Ayla begint nu echt te groeien. Volgens de dierenarts komen er 2 kittens, dus dat is nog wel te overzien. Gisteren heb ik de buitenren en het tuinhuis gepoetst, dat was hard nodig. Dus ook de jongens zitten er weer lekker bij. Met dit mooie weer krijg ik heel erg de behoefte om de tuin beter af te sluiten zodat ze allemaal lekker los in de tin kunnen lopen. Enfin, daar moeten ze nog maar even op wachten.
 

24 maart 2011
Indis heeft het deze week slecht gehad (en ik dus ook) maar het lijkt weer de goede kant op te gaan. Wat is dat toch raar als een gezond kitten zonder aanwijsbare reden stopt met eten. Inmiddels snoept ze weer van de brokjes van de grote katten en steelt ze kroepoek uit een zakje. Het is gelukkig heel gemakkelijk om haar met een spuitje wat extra vlees en pap te geven.
Indis woog vanavond 1240 gram en ze doet niet eens zo veel onder voor de andere kittens. Misschien heeft ze me al die tijd wel voor de gek gehouden en heeft ze stiekem toch kattenbrokjes gegeten. Ik heb in elk geval geen van de kittens ooit brokjes zien eten en de kittenkorreltjes meng ik nu door de zakjes en blikjes vlees heen. De rest van de katten loeren op de kittenbrokjes, dus het is altijd zo op. Ik ben verder heel tevreden over de kittens. Ze zijn allevier super actief en zetten het hele huis op stelten.
Ondertussen is Ayla flink  aan het groeien, dus als deze kittens zijn verhuisd, dan heb ik nauwelijks tijd om adem te halen voor de volgende bevalling. Maar enfin, eigen schuld.

Dinsdag krijgen de kittens hun 2de enting. Of het slim is om Indis ook te enten weet ik nog niet, ze begint net weer zelf te eten en na de vorige enting stopte ze er mee. Deze week ook nog even een wormen- en vlooienkuurtje en dan zijn ze er helemaal klaar voor. De stamboomaanvraag heb ik op 8 maart verstuurd, maar omdat ik nog niets had gehoord, ben ik een paar keer aan het mailen geweest. Sandra van Felikat had een tijd in het ziekenhuis doorgebracht bij haar zieke zoontje, dus mijn aanvraag lag nog op een stapel ongelezen post. Ik heb de factuur digitaal ontvangen, meteen betaald, dus ik hoop dat ze op tijd zijn. Het zal er weer om spannen.
Tot zover weer het laatste nieuws over het wel en wee van de kittens Balingshoek.

17 maart 2011
Indis heeft waarschijnlijk wat last gekregen van de enting. Zondag wilde ze niet meer eten, maandagavond leek het weer over, maar het gaat nog niet allemaal naar mijn zin. Ik heb haar vandaag maar weer wat Recovery en Convalescence gegeven. In de afgelopen week was ze wat aan het snoepen van de brokjes van de grote katten, maar het gaat allemaal niet van harte. Ze is gelukkig wel de hele tijd aan het spelen, dus echt ziek zal ze zich niet voelen, dus wat er nu aan de hand is. . . . . geen idee.
De andere 3 kittens gaan nog steeds heel voorspoedig. Het is zo'n leuk stel. Genieten hoor.

Afgelopen maandagavond is de website van Rivendel Kattengedrag in de lucht gegaan. Jan heeft er iets geweldigs van gemaakt. Nu ik nog. Ik start volgende week met de afstudeermodule. Laat de klanten maar komen.

 

11 maart 2011
Het is vandaag de dag van de 1ste enting en van de chip. De kittens hebben zich voorbeeldig gedragen, terwijl het toch geen lolletje is, al die prikken. Vooral de chip is natuurlijk een dikke naald, maar ze gaven geen kik. De dierenarts heeft ze allemaal onderzocht en ze hebben allemaal kruisjes in het goede vakje. Hopelijk komt er geen ent-reactie op de inenting, want ik heb weer genoeg dierenartsen gezien de laatste weken. Ayla mocht ook mee, want ik ben al een paar weken aan het twijfelen of ze zwanger is van Rambo. De dierenarts dacht voor 99% zeker te weten dat ze zwanger was. Dat wordt dan Ayla's 1ste nestje, dus extra spannend.

De kittens hebben thuis een lekker blikje kip soldaat gemaakt. Dat hadden ze wel verdiend.

                    

 

8 maart 2011
Vandaag heb ik de aanvraag voor de stambomen opgestuurd. Op de stambomen komen de namen te staan, zoals ik deze oorspronkelijk had bedacht. Het maakt natuurlijk allemaal niks uit voor de roepnaam van een kat. Als de nieuwe verzorgers later nog een andere roepnaam bedenken, dan kan dat toch wel. Ik vind zelf de namen wel leuk geworden, maar dat is toch een kwestie van smaak. De eerste verhuisafspraak is gemaakt. Ioreth gaat op vrijdag 1 april naar Chris en Amanda in Venlo verhuizen. De rest van de afspraken zullen nu ook wel snel volgen. Eerst maar even de inentingen en APK afwachten.

7 maart 2011
Ik schaam me dood dat ik de website een tijdje niet heb bijgewerkt, maar ik had gewoon teveel dingen aan mijn hoofd. O.a. was Indis in hongerstaking gegaan, maar dat is gelukkig weer voorbij. Ik heb hierdoor wel allemaal lekkere kittenhapjes gekocht, dus de rest van de kittens genieten mee van deze hongerstaking. Zo heb ik via Med-Pets, een webwinkel voor dieren, een doos speciaal voer gekocht (Recovery van Royal Canin) en dat vinden het allemaal heerlijk. Van de dierenarts heb ik ook een paar verse zakjes Convalescence gekregen, wat ook al zo'n topper is. In 1ste instantie hielp het heel goed om Indis weer aan het eten te krijgen, maar de andere kittens genieten er ook van. Ze eten nu allemaal tegen de klippen op. Natuurlijk rennen ze ook nog steeds achter Arwen aan, want verse melk blijft het summum voor alle kittens, maar het hele stel eet nu alles wat ik neerzet. Ik strooi overal kittenbrokjes overheen, want dat laten ze anders liggen voor de grote katten, die daar op loeren. Enfin tot zover de culinaire belevenissen.

Aankomende vrijdag heb ik bij de dierenarts de afspraak gemaakt voor de eerste enting. Ze worden dan helemaal gecontroleerd, krijgen hun paspoort en zullen waarschijnlijk ook gechipt worden. Dit is de eerste keer dat ik dit laat doen met zulke kleintjes. Ik liet dit altijd aan de nieuwe eigenaren over, maar mijn dierenarts is er juist een voorstander van om dit al met 9 weken te doen, omdat ze dan nog zo'n ruim velletje hebben, dat ze er nauwelijks iets van voelen. Ik laat na afloop wel even weten hoe dat is gegaan.

 

26 februari 2011
Gisteren zijn Walter en Anja op bezoek geweest. Zij worden de nieuwe verzorgers van Indis. Indis gaat het geweldig krijgen samen met hun prachtige en vooral lieve Ragdoll van 18 maanden. Het voelt allemaal heel fijn als alle kittens weer een prima nieuw adres tegemoet kunnen zien. Het zijn natuurlijk nog wel mini Noortjes en iedereen moet nog een hele tijd op de verhuizing wachten, maar ja. Gelukkig betekent dit dat ik er nog een tijdje van kan genieten. Inmiddels staan er al wat kittenpakketten gereed voor de verhuizing van de kittens en Ingold voert een inspectie uit.

  

20 februari 2011
Heerlijk zo'n weekend zonder afspraken. Dan kan ik de kleintjes lekker verwennen. Ze vinden het heerlijk om op schoot te liggen. Ondertussen ben ik bezig om ze af te leren overal in te bijten (vooral in mijn vingers), maar ze hebben al aardig door dat het aaien ophoudt als ze hun tandjes gebruiken. Ik heb het wel met Arwen te doen, die nog steeds favoriet is,zodra de melkbar open is. Die moet die tandjes toch ook voelen. Ik heb vandaag weer een paar foto's gemaakt, die leuk genoeg waren om op te sturen naar Chris en Amanda (Ioreth) en naar Ida en Arjan (Ingold en Irmo). Ik laat ze hier ook even zien.

     

17 februari 2011
Het gaat lekker met de kleintjes. Nou ja, kleintjes, ze groeien gestaag. Wat zo opvallend is, is dat er nog steeds alleen maar een kattenbak in de kittenkooi staat. En het gaat bijna nooit fout. De kittens zijn dus zo goed als helemaal zindelijk en dat is geweldig. Bij alle vorige nestjes heb ik minstens 10 kleine kattenbakjes in alle hoeken van de kamer, de gang en de keuken staan om de schade beperkt te houden, maar met deze kanjers is dat dus helemaal niet nodig. Heerlijk is het. Bij Ingold is vis favoriet, maar vanavond vond hij een beetje kalkoen ook wel lekker. Straks zal ik eens proberen of ze ook koolvisfilet uit de diepvries lusten.

     

12 februari 2011
Ik zit nog een beetje na te genieten van de kittenmiddag van de Noorman van gisteren. Haleth van Balingshoek werd uitgeroepen als de mooiste Noor van alle aanwezige katten en hoewel Haleth inmiddels een andere eigenaar heeft, ben ik apetrots. Ook was het heel leuk dat Hador (Biggy) het zo goed deed.  De combinatie van Arwen en Rambo was dus weer succesvol. Dit nestje van Arwen is ook veelbelovend. Was ik vrijdag nog bezorgd om Ingold, die nog steeds  alleen maar moedermelk wilde drinken, zaterdagavond at hij in zijn eentje een blikje tonijn leeg in een tempo waar de andere kittens jaloers op kunnen zijn. Hij haalt zijn neus nog op voor kip of zalm, maar ik heb het lek tenminste gevonden.

11 februari 2011
Het hele spul rent door de kamer alsof ze een kudde olifanten zijn. En daar lijken ze in de verste verte niet op. Ze zijn vandaag 6 weken oud en dat betekent dat hun 2de wormenkuurtje op het programma staat. Alleen Ingold wil nog steeds geen vlees eten, maar de andere eten dubbel. Zelfs Arwen moet vechten voor haar brokjes. Ingold is nog steeds vooral aan de moedermelk en kan ik alleen verleiden als ik een blikje Royal Canin Baby-mousse openmaak. Dat doe ik dan ook elke dag, maar het is nog geen echte fan.
Inmiddels heeft Ioreth haar toekomstige huis gevonden. Zij verhuist naar Chris en Amanda in Venlo. Ingold en Irmo gaan naar Arjan en Ida Kennis met hun kids in Bennekom en blijven dus bij elkaar. Voor het bijdehandje Indis komen zondag mensen kijken.

Vanmiddag ben ik met Melrose even naar de dierenarts geweest (voor haar chronische diarree) en heb ik ook de kittens even meegenomen. De dierenarts had ze nog helemaal niet gezien en zo kon ik meteen even vragen of het kwaad kon, dat Ingold nog steeds alleen maar moedermelk wil. Volgens de da kwam dat veel vaker voor (ik ken het niet) dus ik moest me geen zorgen maken.

           

 

4 februari 2011
Sinds gisteren mogen de kittens los in de kamer lopen en dat betekent dat het grote feest kan beginnen. Ze vinden het geweldig om te rennen en te klimmen. Vandaag zijn de kittens 5 weken oud en voor Ioreth kreeg vanavond bezoek van Chris, zijn partner en moeder. De kleintjes, Arwen en alle tantes lieten zich van hun beste kant zien. Indis plaste wel een keertje midden in de kamer, maar in de bench zijn ze al zindelijk. Ingold heeft nog geen zin in vlees, maar heeft nu wel wat eer ruimte bij Arwen. De drie zwarte kittens vechten met Arwen om de kittenbrokjes. Ik moet ook Ayla in de gaten gaan houden, want die heeft ook grote belangstelling voor de kleintjes. Ik wil deze keer voorkomen, dat ze één van de kittens gaat verstoppen.

        

28 januari 2011
De kittens zijn vandaag alweer 4 weken oud en dat betekent tijd voor de 1ste wormenkuur. Ze vinden het geen feest, maar ze hebben zich weer kranig geweerd. De kittens eten al vlees. Ingold is nog geen fan, maar ik ben er al aan gewend dat rode katertjes altijd de laatste zijn met alles.  Vandaag ben ik de hele dag in het Martin Gaus Instituut geweest, waar 2 Engelse gedragsdeskundigen hun kijk op katten en hondengedrag gaven. Morgen ook nog de hele dag en dan ben ik weer helemaal op de hoogte. Gelukkig komen bij de katten hier geen echte gedragsproblemen voor. Ayla is eindelijk weer een keer krols geworden, dus op dit moment heeft ze groot plezier met Rambo  Ik moet Ayla de komende weken goed in de gaten houden dat ze de kittens van Arwen met rust laat, maar misschien krijgt ze straks zelf kittens.
De kittens van Arwen maken in elk geval inmiddels gebruik van de kattenbak. Ik heb een klein bakje in de bench gezet maar ze vinden de grote bak van Arwen veel stoerder. Zodra het gebruik van deze kattenbakjes gewoon is geworden, mogen de kittens onder toezicht vrij door de kamer open, maar zover is het nog niet.

  

25 januari 2011
Kleine katjes worden groot. Baby's krijgen op een bepaald moment hun fruithapje, kleine katjes krijgen een vleeshapje. De kittens hebben zich vandaag vol overgave op het bakje vlees van Arwen gestort. Vanmorgen de kleine Indis al, maar toen ik vanavond voor de kleintjes een mengseltje maakte van kittenmelkpoeder en vlees, vonden ze het allemaal heerlijk. Volgens mij lopen ze redelijk voor op mijn gewoonlijke schema, want ik geloof niet dat ik al eerder kittens had, die met drie weken al zin hadden in vlees. Maar ze zijn ook allemaal bijna 500 gram dus ze hebben wel wat nodig om te groeien. Het gaat dus allemaal goed met het stel. 

                 

23 januari 2011
Ik heb de kittenkooi aangepast voor rondkuierende kittens. Dat was nodig omdat gistermorgen de  kleine Indis naast de bak lag te slapen i.p.v. erin. Ik heb dus plichtgetrouw het warmte kussentje permanent aangesloten, zodat de kittens een lekker warm plekje kunnen zoeken op een paar grote zachte kussens. Ze willen er trouwens helemaal niet opliggen, dus ik weet niet hoelang ik dit kussentje laat liggen, want alhoewel hij maar op standje 1 staat, is het zinloos als ze het niet fijn vinden.
Ik heb ook geprobeerd of de kittens de pap van Gerrit en Marga lusten. Het gaat niet van harte en Ingold hoeft het niet, maar de drie zwarte kittens slikkeren toch een paar keer van het lepeltje.
De training om aan kinderen te wennen is ook begonnen. Dat is niet zo moeilijk, want nichtje Julie is dol op de katten. Arwen wordt onrustig als één van haar kittens te lang weg is, maar dat wordt vanzelf minder. Het is in elk geval weer een heerlijk stel.

        

21 januari 2011
Vandaag zijn de kittens drie weken oud en dan kan een update natuurlijk niet ontbreken. Het gaat prima met de kleintjes en met Arwen. Arwen eet goed en binnenkort gaan de kleintjes ook zelf eten. Ik verheug me nu al op de bende die dit altijd weer geeft (maar niet heus). De kittens kunnen steeds beter lopen en beginnen een beetje met elkaar te spelen. Het gaat allemaal nog heel onbeholpen, maar dat is ook wel aandoenlijk. Indis moet nog wat harder groeien, maar de andere kittens zijn nu allemaal dik over de 400 gram (Indis bijna).

20 januari 2011
De laatste stand van zaken is alweer een paar dagen geleden, maar dat heeft meer met familie omstandigheden te maken, dan dat het niet goed zou gaan met de kittens. Ze groeien als kool. Vanmorgen begon Irmo zelfs al de aanval in te zetten op zijn broertje en zusjes, dus het grote feest gaat binnenkort beginnen. Het zal niet lang meer gaan duren voordat de kittens zelf gaan eten en dan is het met mijn rust ook gedaan. Etensbakjes, kattenbakjes, waterbakjes en dat alles op kittenformaat. De afwasmachine en de vuilnisbak elke dag vol en ik betwijfel of ik ze veel langer in de plastik bak kan houden waar ze nu met Arwen hun dagen in doorbrengen. Het past bijna niet meer en dan gaan de kittens loslopen in de bench tot ze zindelijk zijn.  Ik probeer het loslopen door huis nog een tijdje uit te stellen, want ik zie Ayla alweer hebberig naar de kleintjes kijken en ik ben de rooftocht van Ayla bij het vorige nestje nog niet vergeten. Ondertussen probeert Doriath steeds bij de kittens te gaan liggen. zodra ze de kans krijgt en dan maar poetsen.

15 januari 2011
Vandaag kwamen Hans en Anita Mentjox op kraamvisite. Leuk dat Gé ook meekwam. Bij haar vorige nestje heeft Arwen een paar weken voor een kitten van Gé gezorgd. Ik was benieuwd wat de kleuren van de kittens volgens Anita zijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik het nu helemaal niet meer weet. Ik heb alle kleuren van de regenboog vanmiddag langs horen komen. Indis zilver of toch niet, Ingold wel met wit of toch niet, Ioreth misschien toch wat rood, wel gemarmerd of toch niet en Imro gemarmerd of misschien toch smoke. Er zit niets anders op, dan nog maar wat geduld te hebben. Ze groeien in elk geval als gekken. Irmo was vanavond al 374 gram en dat is voor een kitten van 16 dagen oud toch al een heel gewicht.

                    

14 januari 2011
Als het heel goed gaat met de kittens, dan is het dagelijks schrijven in dit dagboekje best lastig. Er is dan namelijk niets te melden over de kittens. Dat ze groeien en dat het goed gaat is dan misschien zelfs wel vervelend. Maar vandaag voeg ik weer wat toe. Gisterenavond heeft Petry de kittens bewonderd en naast een hele leuke speeltunnel voor de kittens als ze een paar weken groter zijn, was het ook gewoon leuk om weer even bij te kletsen. Petry was zeker over het zilver bij Indis en Imro. Het rode katertje Ingold heeft beslist geen zilver en Ioreth waarschijnlijk ook niet, maar dat zou nog kunnen komen. Voor Arwen en voor mij maakt dat allemaal niets uit, want ze zijn zo leuk. Als ik één van mijn handen in de bak stop, dan komen de kittens er naar toe. Ze ruiken mij of misschien zien ze mij al en ze weten dat ik dan lekker op hun buikjes ga kriebelen. Het gaat dus nog steeds prima met Arwen en haar kids.

11 januari 2011
Vandaag was het weer hommeles met de trein, maar ondanks de bommelding in Amersfoort, waar ik was en een ontspoorde trein bij Zevenaar, was ik toch op tijd thuis. Arwen en haar kids zaten al geduldig te wachten. Hoewel ik ze vanmorgen om half 7 al even op de weegschaal had gezet (jawel, weer gegroeid) moest ik toch weer even kijken. Arwen is altijd dolblij als ze weer wat lekkers krijgt. De kittens hoef ik nog niets te geven, die zijn volstrekt tevreden met de moedermelk waar Arwen ze de hele dag op trakteert. Ze zien er al uit als echte mini-Noortjes. Het is genieten geblazen.

  

10 januari 2011
Arwen en haar kinderen moesten zich vandaag alleen zien te vermaken. Ik moest vandaag weer aan het werk, dus vanmorgen wat extra veel lekkere hapjes neergezet en daar moest Arwen het mee doen. Om 18:00 uur was ik weer thuis voor een nieuw blikje vlees. Arwen vond het wel lekker dat ze ongestoord met haar kittens kon knuffelen de hele dag, maar de andere katten waren blij dat er weer licht in de bench brandde. niet voor de kittens, maar vooral voor de lekkere hapjes.
Ze worden prachtig , de kleine hummeltjes. Nou ja, klein . . . . . Imro was vanmorgen al 276 gram en de rest zit daar vlak achter.

           

9 januari 2011
Vandaag is het de laatste dag van mijn weekje vrij. Ik kan morgen weer met een gerust hart gaan werken, want de kittens doen het goed. Ze zijn weer allemaal flink gegroeid. Arwen is een hele bezorgde moeder. Zodra ze de kittens hoort piepen, komt ze in actie en ze verlaat haar kinderen nog steeds bijna niet.

           

8 januari 2011
Deze ochtend is er niet zoveel te vertellen, behalve dan misschien dat de kittens nu allevier hun oogjes open hebben en dat ze weer zijn gegroeid. Gisteravond heeft de bench een tijdje open gestaan en hebben de andere poezen kennis gemaakt met de kittens. Zoals ik wel had verwacht, hadden ze meer belangstelling voor de voerbakjes van Arwen. Hoewel daar dezelfde brokjes staan, lijken die toch veel lekkerder te zijn dan de brokjes in de keuken. Doriath is nog het meest geïnteresseerd in de kleintjes. Die begint steeds onmiddellijk te poetsen. Ayla vind de kittens ook wel leuk, maar blijkbaar nog te klein om mee te gaan slepen, zoals ze dat bij het vorige nestje van Arwen deed. Ik ben er nu in elk geval heel erg op bedacht.

              

7 januari 2011
De kittens zijn vanavond een week oud en drie kittens hebben hun oogjes al open. De eerste week is dus heel voorspoedig gegaan. Ik ben nog steeds naarstig op zoek naar kennis hoe ik de kleurtjes kan bepalen. Dat er één rood en drie zwart zijn is niet zo moeilijk, maar hoe kom ik erachter of ze het zilver van hun vader Romeo hebben meegekregen. Volgens Anita Mentjox die ik daar uitgebreid over heb gesproken, kan ik dat nu nog niet zo goed zien, maar komt dat vanzelf de komende weken. Ik wacht het dus maar even af. Wie het kan zien, mag het zeggen. . . . . .

6 januari 2011
Het groeit en groeit maar. Alleen Ingold heeft de grens van 200 gram nog niet overschreden. De rest wel. Dat gaat dus allemaal naar wens. Arwens is dan ook een perfecte moeder. Imro heeft definitief zijn oogjes al open, maar hij zal nog niets zien. Er is natuurlijk ook nog niets te zien, want de kittens liggen met Arwen in een grote plastik bak, zodat Arwen de volledige controle houdt. Af en toe hoor ik een hoop gepiep en als ik dan ga kijken, is er een kitten aan de andere kant van Arwen beland en daar is het natuurlijk niet zo lekker warm en is er ook geen melktappunt te vinden. Als ik in de buurt ben, dan til ik het kitten even naar de goede kant, maar anders kruipt het kitten zelf ook wel richting broertjes en zusjes.

              

 

5 januari 2011
Het gaat heel goed met de kleintjes. Ze groeien als kool. Elke dag zo'n 15 tot 20 gram. Arwen is er dan ook niet bij weg te slaan. In al die dagen is dan ook pas 2 keer een rondje gaan lopen en dan vooral niet langer dan een paar minuten. Inmiddels ontstaat er een ochtend routine. Het eerste dat ik 's morgens doe. is het elektrische kussentje aanzetten, dan koffie zetten en drinken en daarna de kittens via het elektrische kussentje wegen, terwijl Arwen van haar ontbijtje geniet. Daarna gaan de kittens terug in een schoon bedje en zijn we weer klaar voor de nieuwe dag. Het is heerlijk dat ik deze week vrij ben. Volgende week, als ik weer de hele dag naar mijn werk ben, krijgt Arwen het wat rustiger overdag, maar krijgt ze 's morgens ook haar rantsoen voor de rest van de dag en dat is weer wat minder. Alle navelstrengetjes zijn er inmiddels afgevallen en nu gaan we op weg naar het opengaan van de oogjes. Dat zal niet lang meer duren want de kleine Irmo heeft al spleetjes.
Ook Doriath heeft de kittens inmiddels in haar grote hart gesloten. Zodra ze de kans krijgt, stort ze zich vol hartstocht op het wassen van de billen van de kittens. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, maar ook Arwen vindt het allemaal weer prima.

     

4 januari 2011
Terwijl Arwen zich tegoed doet aan haar ontbijtje, zet ik de kittens even op de weegschaal. Ze hebben de groei nu goed ingezet en dat is heel fijn om te zien. 2 kittens hebben inmiddels hun navelstreng achtergelaten, dus bij de andere 2 zal dat vandaag of morgen ook wel gebeuren.

  

Het wordt tijd om de kittens hun naam te geven en hier komen ze:

        

  Indis                       Ingold                      Ioreth                      Irmo

Bij de nieuwe namenpagina (Kittens) kun u zien wat deze namen betekenen

3 januari 2011
Je kunt nu al zien dat de kittens groeien en dat is niet alleen op de weegschaal. Het gaat dus goed met de kleintjes. Ondertussen ben ik druk om namen voor de kittens te verzinnen. Volgens het systeem moeten de namen van de kittens nu met een "I" beginnen. Hoewel ik niet helemaal tevreden ben, is het toch gelukt, met dank aan het Tolkien Lexicon.
Inmiddels hebben al heel wat kittens een naam gekregen uit de Tolkien mythologieën. Ik heb bij "Kittens" een pagina toegevoegd met alle Tolkien namen en hun alterego. Hier kun je ook alvast de 4 namen zien, die ik voor deze kittens in petto heb.
Arwen gunt zich bijna geen tijd om te eten. Ze vind kip en kalkoen op dit moment het aller-lekkerst, maar zodra één van de kittens maar een kik geeft, laat ze haar voerbakje in de steek om terug naar haar kinderen te gaan. Ik ben nog steeds niet zeker over de kleuren, dus wie er nog een mening heeft, mag het roepen. Dat er 2 katertjes en 2 poesjes zijn daar ben ik wel van overtuigd.

 
 

2 januari 2011
Vannacht heb ik lekker geslapen, ik voel blijkbaar dat het helemaal goed gaat met de kittens en werd pas om 8 uur vanmorgen wakker. Natuurlijk is mijn eerste gang richting kittenkooi. Alles was daar rustig. Ik heb Arwen verwend met een zakje kalkoen en de kittens even op de weegschaal gelegd. Allemaal weer een beetje gegroeid, dus dat gaat goed.
Arwen is een hele bezorgde moeder. Ik mag wel aan de kittens komen, maar het moet vooral niet te lang duren en ze moeten niet piepen, want dan is Leiden in last. Ik weet inmiddels wel zeker dat er 2 katertjes en 2 poesjes zijn. Voor de zekerheid toch nog maar even laten checken door de dierenarts binnenkort, want het zal niet voor het eerst zijn, dat ik er naast zit.  Er is natuurlijk niet veel te vertellen. Het grut slaapt, drinkt, piept, drinkt, slaapt en zo gaat het maar door. Wel een paar nieuwe foto's gemaakt (al zie je niet zo heel veel verschil met gisteren).

        

1 januari 2011
De kittens hebben hun 1ste nacht prima doorstaan. Het zijn bewegelijke kittens en zodra Arwen de kittenkooi verlaat voor een paar lekkere hapjes, dan beginnen ze vreselijk te piepen. Zo hard, dat Arwen meteen weer terug naar haar kinderen gaat. Daar moet ik dus nog even iets op vinden, want Arwen moet wel alle lekkere hapjes opeten, die ik voor haar klaarzet.
Pasgeboren kittens zien er allemaal hetzelfde uit, maar het is toch wel leuk om ze even te laten zien.

31 december 2010
Ik had al zo'n vermoeden dat de kittens op Oudejaarsavond zouden komen en inderdaad om 18:00 uur werd Arwen heel onrustig. Omdat Arwen al een paar nestjes had gehad, wist wat er ging gebeuren. Ik heb de andere poezen op de gang en de berging gedaan, zodat het in de kamer lekker rustig was. Om 18.45 uur werd het 1ste kitten geboren, een zwart gestreept kitten, nummer 2 kwam na een half uurtje en is rood met weinig wit. Daarna nam Arwen een uurtje pauze. Om 20.30 kwam nummer drie, ook een donker gestreept kitten. Na een half uurtje slaakte Arwen een oerkreet en voilà, daar kwam nog een zwart kitten. De kittens heb ik steeds op een warm kussentje gelegd als er weer een kitten werd geboren, zodat Arwen al haar aandacht aan het nieuwe kitten kon geven. Ik heb op de echo vier hartjes zien kloppen, dus ik na nummer 4 heb  de werpbak verschoond.  Nu liggen ze allemaal tevreden bij hun moeder te drinken. Wat is het toch altijd een ontroerend gezicht. Het zijn mooie gewichten, 106, 108, 114 en 124 gram. Ik heb nog niet kunnen ontdekken of er kittens met zilver of schildpadjes bij zitten, maar dat komt morgen wel bij daglicht.

 

11 december 2010
Arwen wordt dikker en dikker. Dat is maar goed ook, want dat betekent dat de kittens groeien. Ik begin langzamerhand de kittenkooi geschikt te maken voor nieuw grut.
Alles goed schoonmaken, alle vachtjes en handdoeken in de wasmachine, lampjes in de kittenkooi. Enfin we hebben nog 3 weken te gaan, maar ik houd ervan als het allemaal klaar is. Nog heel even en Arwen past niet meer door het kattenluikje. Het is weer reuze spannend allemaal.

20 november 2010
Het begint er toch op te lijken dat Arwen zwanger is. Haar tepeltjes zijn opgezet en rood en ze is nog luier dan normaal. Het grote voordeel is, dat ze nu heel knuffelig is, ze komt zelfs op schoot. Alle andere katten zijn lief voor haar, maar dat is normaal, want Arwen is ook altijd heel lief voor de andere meiden hier in huis. Als het allemaal volgens planning gaat, dan worden er op oudejaarsdag of nieuwjaarsdag kittens geboren. Spannend hoor.

 

26 november 2010
Vandaag moest ik even naar de dierenarts omdat Ayla de snap-test van Ayla was verlopen. Arwen mocht ook mee, zodat de dierenarts  meteen even kon checken of Arwen inderdaad zwanger was. Ze kon inderdaad voelen dat Arwen zwanger was, dus het echo apparaat werd erbij gehaald. We konden in elk geval 4 kittens zien, de hartjes konden we zien kloppen, dus als de zwangerschap voorspoedig verloopt dan komen er Silvester-kittens.

 

28 oktober 2010
Vandaag heb ik Arwen naar Hardangar's Romeo in Heerenveen gebracht. Hoewel Arwen dit jaar al een keer 5 prachtige kittens heeft grootgebracht, is ze in topconditie. Het wordt haar laatste nestje en ik hoop dat er een mooi zilver met wit schildpadje bijzit. Nu maar afwachten of mijn plannetje wil lukken. Als dat het geval is, dan zijn er begin januari kittens in Balingshoek.