Aanschaf kitten

Terug

Als u belangstelling hebt voor een kitten, dan bent u van harte welkom om kennis te maken. In verband met eventueel infectiegevaar bent u welkom als de kittens minstens 3 weken oud zijn.  Natuurlijk bent u nooit verplicht om dan ook een kitten te kopen, net als ik me het recht voorbehoud om een kitten niet te verkopen. Wees daar dan niet boos om; ik ben dat ook niet als u zonder afspraken de cattery weer verlaat. Omdat de Noorse Boskat een erg sociaal ras is, gaat mijn voorkeur uit naar mensen die al één of meerdere katten hebben of van plan zijn op korte termijn een tweede kat in huis te nemen. Dit is vooral belangrijk als de nieuwe verzorgers regelmatig van huis zijn. Vanzelfsprekend hoeft dat geen Noorse boskat te zijn. 

Daarnaast stel ik het erg op prijs dat de katten niet los buiten mogen lopen. Er zijn al regelmatig kittens door een auto overreden en dat is altijd erg triest. Van één van de nestjes zelfs al toen het kitten pas 8 maanden oud was en dat doet erg pijn. Katten zijn erg nieuwsgierig en breiden hun territorium soms kilometers uit. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Ik heb zelf een grote buitenren in de tuin laten maken, maar als u een kat persé naar buiten wilt laten kunt u de tuin ook afzetten met speciaal schrikdraad. Dit is natuurlijk een geweldige oplossing waardoor de kat toch lekker buiten kan spelen.

Ik vind het ook altijd erg  leuk om na de verkoop af en toe eens iets over de kittens te horen. Dat is natuurlijk niet verplicht en hoeft ook niet wekelijks, maar zo af en toe een berichtje of een fotootje stel ik erg op prijs.

Voor de verkoop van kittens hanteer ik de volgende procedure: