Aanschaf kitten

Terug

Als u belangstelling hebt voor een kitten, dan bent u van harte welkom om te komen kijken. In verband met infectiegevaar bent u welkom als de kittens minstens 3 weken oud zijn.  Natuurlijk bent u nooit verplicht om dan ook een kitten te kopen, net als ik me het recht voorbehoud om een kitten niet te verkopen. Wees daar dan niet boos om; ik ben dat ook niet als u zonder afspraken de cattery weer verlaat. Omdat de Noorse Boskat een erg sociaal ras is, gaat mijn voorkeur uit naar mensen die al ťťn of meerdere katten hebben of van plan zijn op korte termijn een tweede kat in huis te nemen. Dit is vooral belangrijk als de nieuwe verzorgers regelmatig van huis zijn. Vanzelfsprekend hoeft dat geen Noorse boskat te zijn. 

Daarnaast stel ik het erg op prijs dat de katten niet los buiten mogen lopen. Van elk van de eerste drie nestjes is al een kitten door een auto overreden. Van het laatste nestje zelfs al toen het kitten pas 8 maanden oud was en dat doet erg pijn. Katten zijn erg nieuwsgierig en breiden hun territorium buiten soms kilometers uit. Dat kan levensgevaarlijk zijn. Ik heb zelf een grote buitenren in de tuin laten maken, maar de tuin afzetten met speciaal schrikdraad is natuurlijk ook een geweldige oplossing zodat de kat toch lekker buiten kan spelen.

Zodra ik met een potentiŽle nieuwe verzorger tot overeenstemming ben gekomen, is de koop definitief. Ik doe mijn uiterste best om het kitten op te laten groeien tot een gezonde en sociale Noorse Boskat.
De andere Noren en Ik voeden de kittens zo goed mogelijk op, zodat ze weten dat ze niet in de gordijnen mogen hangen, de biefstuk niet van het aanrecht mogen stelen en de driezitsbank niet als krabpaal moeten gebruiken. Helaas kan ik hierop geen garantie geven. Kittens mogen verhuizen als ze 13 weken oud zijn. Ze zijn dan drie keer ontwormd, volledig ingeŽnt, door de dierenarts gezond verklaard, ze hebben een chip en een stamboom en een Europees paspoort.
Als het kitten geen last heeft van de laatste enting en minstens 1 kilo weegt, maak ik in de 13de week een afspraak om het kitten te brengen. Met eventuele vakantieplannen kan ik natuurlijk rekening houden. Of er kittens beschikbaar zijn, kunt u op de kinderpagina vinden.