Kosten kitten

Terug

De prijs van een kitten varieert in Nederland tussen de 500 en 850. Sommige catteries vragen zelfs veel meer geld voor een kitten, wat gebaseerd wordt op kleur  (zeldzaam) of op de schoonheid: huiskat - fok- of showkwaliteiten..
Ik hoor mensen wel eens klagen dat een kitten veel te duur is. Ik heb echter ondervonden dat er nogal wat komt kijken bij het fokken van een nestje. Hieronder geef ik een opsomming van wat zaken die je moet regelen bij een nestje:

Als je fokt met een kampioen, heeft de fokker met zijn poes of kater aan een groot aantal shows deelgenomen. Inschrijfgeld op een show bedraagt al gauw 30 en je hebt heel wat shows nodig om een titel te verdienen. Om deze reden is een kitten van een kampioenspoes over het algemeen duurder. Natuurlijk is het dekgeld van een kater ook hoger naarmate de kater meer titels heeft behaald.

Dat het fokken van katten een leuke bijverdienste is, is dus een sprookje. Maar ja: alle hobby's kosten nu eenmaal geld. Als ik alle kosten (zoals 5 x een keizersnee en alle kosten die ik maak als ik weer eens met een kitten dat niet wil eten in het weekend naar de dierenarts ga) zou doorberekenen, zou een kitten vele malen duurder zijn.

Terug